Разширеният състав на Франция за мачовете с България и Холандия

17:28
Разширеният състав на Франция за мачовете с България и Холандия

Селекционерът на Франция Дидие Дешан ще избере доста експериментален състав за предстоящите две световни квалификации с България и Холандия. Първият от тези два мача е с родните "лъвове" на 7 октомври.


Дешан е направил доста промени в състава си, в сравнение с дебюта в тези квалификации с Беларус. Той няма да използва имена като Оливие Жиру от Арсенал, Самюел Умтити от Барселона, Адил Рами от Севиля, Усман Дембеле от Борусия Дортмунд, Александър Лаказет от Лион, Жофри Кондогбия от Интер и редица други.


И въпреки това съставът на "петлите" изглежда стряскащо силен. Единственото донякъде изненадващо присъствие е това на Емерик Лапорт от Атлетик Билбао, за когото това е първа повиквателна за Франция. Ако го пусне в някой от двата мача, Дешан ще откаже Испания от амбициите да ползва крайния бранител, който е с двойно гражданство.


В състава му е и вратарят на Пари Сен Жермен Алфонс Ареола, за когото това също е първа повиквателна за родината. Едва вчера той беше на Националния стадион "Васил Левски" срещу Лудогорец в Шампионската лига.


Ето и състава на Франция за мачовете с България и Холандия:


Вратари: Юго Лорис (Тотнъм), Стив Манданда (Кристъл Палас), Алфонс Ареола (ПСЖ);


Защитници: Бакари Саня (Манчестър Сити), Лоран Кошчиелни (Арсенал), Рафаел Варан (Реал Мадрид), Лука Дин (Барселона), Жереми Матийо (Барселона), Левин Курзава (ПСЖ), Джибрил Сидибе (Монако), Емерик Лапорт (Атлетик Билбао);


Халфове: Блез Матюиди (ПСЖ), Йоан Кабай (Кристъл Палас), Муса Сисоко (Тотнъм), Пол Погба (Манчестър Юнайтед), Димитри Пайе (Уест Хем), Н'Голо Канте (Челси);


Нападатели: Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Андре-Пиер Жиняк (УАНЛ Пумас), Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед), Кингсли Коман (Байерн), Кевин Гамейро (Атлетико Мадрид), Набил Фекир (Лион).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация