Уличиха в корупция селекционера на Англия

09:07
Уличиха в корупция селекционера на Англия

Футболната асоциация на Англия започва разследване на случая със селекционера на националния отбор Сам Алърдайс, който бе уличен в корупция от британски вестник, съобщи Sky Sports.


Журналисти от The Telegraph са провели преговори с 61-годишния треньор, представяйки се за служители на азиатска компания. Алърдайс е поискал 400 000 паунда, за да бъде техен посредник и да ги въведе на трансферния пазар на Острова, заобикаляйки правилата.


ФА незабавно се е свързала с редакцията на The Telegraph и е изискала всички материали по случая. Журналистите са провели две срещи с Алърдайс с обща продължителност четири часа и той се е съгласил да използва влиянието си и да пътува в Сингапур и Хонконг като техен представител.

Също така им е разказал за схемата, по която могат да бъдат заобиколени правилата на ФА, забраняващи на трети страни да владеят правата на играчите.


В хода на разговорите Алърдайс също така е критикувал работата на бившия селекционер на "трите лъва" Рой Ходжсън и е нарекъл "глупаво" решението на Асоциацията за реновиране на стадион "Уембли".


Материалът за Алърдайс е част от десетмесечно разследване на The Telegraph за корупционни схеми в британския футбол.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
27.09.2016 11:52

Медиите нещо май пак се опитват да направят от мухата слон ... Прочетох доста по - изчерпателна статия от това подобие на статия тук и оставам с впечатлението , че нищо тооолкова мащабно не се е случило , но разбира се има да се нищи още случая за какво точно въвеждане в пазара става въпрос , ако е за съвет за кои точно футболисти е "изгодно" да се преговаря , не мисля че е нещо чак толкова страшно , освен че има конфликт на интереси и при всички случаи трябва да е аут от националния им , но чак нещо много скандално не се е случило , къде къде по фрапиращи работи стават в тоя скапан футбол , че точно тоя да излезе най - черния дявол

javorrrrr
01.10.2016 14:11

Щом го свалят от поста си е баш скандал*cigarette*