Атлетико пречупи Ла Коруня с гол на Гризман (видео)

19:44
Атлетико пречупи Ла Коруня с гол на Гризман (видео)

Атлетико Мадрид победи Депортиво Ла Коруня с 1:0 на стадион "Висенте Калдерон" в среща от шестия кръг на Примера дивисион.


"Лос рохибланкос" очаквано поеха инициативата и по-често атакуваха вратата на съперника. Диего Годин първи нанесе удар с глава в деветата минута - неточен. В 19-ата Аугусто Фернандес напусна терена поради контузия в коляното и в игра влезе капитанът Габи Фернандес. Две минути по-късно Гризман беше изключително близо до гол: освободи се в наказателното поле и стреля ниско по диагонала, като топката облиза гредата.


В 24-ата Файсал Фажир изчисти от голлинията след удар на Николас Гайтан. Последва добър опит на Емре Чолак, при който Ян Облак действа концентрирано. В 36-ата Чоло Симеоне трябваше да направи втора принудителна смяна след травма и на Хименес. В 38-ата Филипе Луиш центрира отляво, Гризман плонжира и прати топката в аут. Във втората добавена минута на първата част Фажир извърши нарушение в центъра на терена и беше изгонен с втори жълт картон.


През второто полувреме стана напечено пред вратата на Херман Лукс. В 53-ата минута Яник Ферейра Караско разтресе близката греда след шут от 20 метра. Пет минути по-късно вратарят на Депор показа страхотен рефлекс, отразявайки удар на Анхел Корея от малкото наказателно поле. Аржентинецът засече топката с глава, но стражът спаси с крак.


В рамките на същата минута Филипе Луиш шутира по диагонала и около метър го раздели от целта. В игра се появи Кевин Гамейро, сменяйки Ферейра Караско. В 70-ата Хуанфран изведе Гамейро при известни съмнения за засада, френският нападател центрира остро и Гризман насочи в мрежата от пет метра - 1:0. Повторенията показаха, че няма засада. В 85-ата Хуанфран извади топката към непокрития Гризман на дузпата, но французинът загуби равновесие.


В класирането Атлетико се изкачи до третата позиция с 12 точки, а Депортиво Ла Коруня заема 15-то  място с 5 пункта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация