Ще се завърнат ли \"армейците\" подобаващо в Европа?

13:19
Ще се завърнат ли \"армейците\" подобаващо в Европа?
Отборът на ЦСКА приема тима на Динамо Москва тази вечер в първи мач от четвъртия предварителен кръг на Лига Европа. Срещата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" в София от 20:00 часа, като се очаква повече от 25 хиляди "червени" фена да присъстват на двубоя.

ЦСКА стигна до прага на групите на втория по престиж клубен турнир в Европа, след като завърши при резултат 1:1 с Дери Сити в мача реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 2:1 "армейците" се класираха за четвъртия кръг на надпреварата, където имаха малшанс при жребия и сега им предстои да се изправят срещу руския Динамо Москва.

Пред Любослав Пенев има два сериозни проблеми при селекцията за днешната среща. Маркиньос и Иван Стоянов пропускат срещата с Динамо поради наказания и това е доста неприятна загуба за "армейците", тъй като именно тези двама играчи бяха в основата на отстраняването на Дери Сити.

\"\"

Най-вероятно Пенев няма да изневери на тактическата схема 4-2-3-1, но която залага в последно време. На вратата се очаква да бъде младият Иван Караджов, тъй като Здравко Чавдаров все още не е напълно възстановен от травмата, получена по време на мача в ЕЙРЕ. Иван Иванов и Кирил Котев със сигурност ще си партнират в сърцето на "червената" отбрана, а за Йордан Минев е резервиран десният бек. Павел Виданов най-вероятно пак ще бъде ангажиран в ролята на левия краен защитник, въпреки че това не е най-удобната позиция за юношата на "армейците".

В халфовата линия на вицешампионите се очаква да започнат Коста Янев и Тодор Янчев, за който се предполага, че е готов да изиграе пълни деветдесет минути за своя тим. Светослав Петров също е опция пред Любо Пенев за позицията дефанзивен халф в състава на ЦСКА.

Принца на Пловдив Тодор Тимонов няма алтернатива за поста на атакуващия полузащитник, а като единствено изявено острие се очаква да оперира Руи Мигел. По двата фланга на атаката на "армейците" е възможно Пенев да направи определен експеримент, с който да изненада руснаците. Предполага се, че наставникът ще пусне като десен халф Йордан Тодоров, който ще трябва да замени отсъстващия племенник на Йордан Лечков. Отляво опциите пред специалиста са Орлин Орлинов и Спас Делев, като за последния се знае, че все още не е в оптимална физическа форма и най-вероятно ще бъде оставен на пейката за сметка на Орлинов.

\"\"

Динамо Москва най-често практикува схема на игра, подобна на тази на ЦСКА. Руските "милиционери" акцентират върху агресивната игра по двата фланга и по този начин гледат да създадат шансове за звездата си Александър Кержаков, който най-често е използван като единствено забито острие. Очаква се Динамо да се опитва да владее често топката и да пробва да мачка "армейците" с физика в единоборствата.

\"\"

Както е известно, московчани бяха на крачка от плейофния предварителен кръг на Шампионската лига, постигайки престижна победа с 1:0 като гост на Селтик. Във втората среща обаче, шотландците успяха да бият с 2:0 насред Москва.

\"\""Настроението в нашия отбор е добро. Момчетата се готвят сериозно за предстоящия двубой с Динамо Москва. Няма как да се получи подценяване. Динамо е типичният руски представител, който играе един организиран и тактически грамотен футбол. Хубавото им е, че това е отбор, който играе футбол и позволява на съперника да играе, не е като Дери Сити, които се бяха затворили с 11 човека отзад. Разузнали сме добре руския тим и днес, и утре ще запозная момчетата с техните силни и слаби страни", заяви треньорът на българския тим Любослав Пенев.

\"\""Ние знаем достатъчно много за състава на ЦСКА. Имам представа какъв ще бъде моя състав срещу българския тим, но все пак ще изчакам до самия мач. Не съм използвал Цветан Генков за шпионин, най-малкото защото той от две години не играе в България и не може да ни предостави актуална информация за състоянието на ЦСКА. За нас най-важното е да влезем в Лига Европа. Това са два мача срещу българския тим, които ние трябва да изиграем на добро ниво и крайния резултат да е в наша полза, за да влезем в груповата фаза на турнира. Не сме говорили, че ни е тежко да играем подред два мача, ставаше въпрос, че ни е натоварен цикъла от пет мача за две седмици. Смятам, че вече момчетата свикват на този цикъл и мисля, че са готови да изиграят на ниво тези мачове. Вярно е, че само трима футболисти от нашите имат международен опит, но именно в тези турнири и срещу такива отбори като ЦСКА се трупа опит в Европа", каза преди мача наставникът на Динамо Андрей Кобелев.

В огнен ад се заканиха да превърнат феновете на ЦСКА Националния стадион "Васил Левски" за домакинството на Динамо Москва. Ултрасите от сектор "Г" по традиция ще организират пищна хореография по трибуните, която обаче ревниво се пази в тайна. Един от организаторите й обаче загатна, че ще бъдат възпламенени невиждан брой факли и пиротехнически средства.

\"\"

Главен съдия ще бъде Роберт Сьоргенхофер от Австрия, а негови асистенти са Ален Хокса и Матиас Винзауер. Четвърти съдия е Дитмар Драбек. Делегат на УЕФА ще бъде Свейн Йохансен от Норвегия, а съдийски наблюдател е представителя на Северна Ирландия Алън Снуди.

31-кратният шампион на България ЦСКА се изправя срещу солидния тим на Динамо Москва в битка за влизане в груповата фаза на новосформирания турнир Лига Европа. "Армейците" приемат руските си съперници в първата среща на Националния стадион "Васил Левски", където ще имат неистовата подкрепа на своята публика. ЦСКА се нуждае от победа в този мач, с което ще отвори наполовина вратата си за европейския футбол през този сезон. Да пожелаем успех на "армейците", победа в срещата в София и в крайна сметка класиране за фруповата фаза на Лига Европа.

ЦСКА - Динамо Москва, Национален стадион "Васил Левски", 20:00 часа

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

peshkin
20.08.2009 19:23

Руй Мигел е извън групата, вие сте го сложили титуляр...

Ginekologa
20.08.2009 18:36

няма ли да дават мача някаде бе тва в българия се ебало майката *joking*

JEP
20.08.2009 18:23

Futbulfen понеже гледам Висшата лига знам ,че ФК Москва през миналия сезон го гласяха за шампион на Русия - не стана , но сега е в челото.Освен това другия най - слаб московски гранд , освен Динамо и Москва е мизерното Локо.Абе, въобще ти си прав ,тези руски отбори, еле московските, са си слабаци отвсякъде.Е ,чат пат отбор като Динамо продава играч за 30 мил.евро на скромния Зенит ,но това не е чак толкова важно и не говори за класата на отбора.

NikolayBUL
20.08.2009 17:49

Колкото Левски ще се завърне в шампионска лига , толкова и ЦСКА ше се завърне в Европа!

Futbulfen
20.08.2009 17:42

Абе смешници вие за к'во мислите Динамо Москва..за европейски гранд може би *joking* ?! JeB само вие фенчетата на ц(*ка може да имате толкова сгрешена представа за даден отбор..не казвам че Динамо са по зле от Дебрецен (нас нищо и никой не ни е оправдание..позора си е позор) ,но определено не са и по-добре.. Като чуете Москва и сваляте гащите вече..недейте така. Мога да ви кажа ,че Динамо е съвсем съвсем преодолим отбор и не се изхвърляйте , че сте играли с някакво страшилище.Тези които гледат руското първенство знаят , че от 5те московски отбора .. Динамо е най-посредствен , може би само ФК Москва е конкурентно способен да е по-слаб. Не си мислете че ще направите нещо голямо .. защото 1во: до почивката резултата ще е 0:2 или повече и 2ро: Динамо не е това което си мислите! *wink*

lainovoz
20.08.2009 17:08

Аве хора искам да ви питам нещо има ли значение на каф нет съм за да гледам мача по интернет?????Щото ми казаха че може само ако само на БТК!МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ

merish
20.08.2009 16:51

чух слухове за pro.bg но по интернет ще го дават на не много добро качество


www.myp2p.eu

Almalox
20.08.2009 16:48

Ами мача няма да го дават по спортните телевизии като Ринг и Про бг нито БНТ,НО ще ви зарадвам с това че тези който са на Булсатком имат една телевизия ТВПЛЮС по нея ще я дават.УСПЕХ АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ!!! *wink* *smile*

mutata
20.08.2009 16:06

ХАХАХАХ Някои хора тука май са прекалено големи оптимисти... Левски ЦСКА на финал за Лига Европа *sick* *joking* Кога го санува това Сасо

goalkeaper
20.08.2009 16:02

Saso я дай сега малко реално на нещатата Левски - ЦСКА на финал на лига европа мисля че говориш е така нито ЛЕВСКИ нито ЦСКА ще играят финал мечтите са голяма работа ама не помагат в фудбола левскар съм и пожелавам успех днеска на ЦСКА няма да ви е никак лесно да играете срещу динамо но все пак успех

angel1892
20.08.2009 15:55

Във нашия саит ще дават мача футбол - тв ... отивайте там да гледате

Saso
20.08.2009 15:54

От Левски съм, даже бях вчера на мача. Трагедия да. Поне ще играем 6 сигурни мача в Европа. Както и да е. Надявам се много ЦСКА да победат и днес и на реванша, за да гледаме колкото може повече бг отбори в Европа. Пожелавам на финала на Лига Европа да стоят Левски и ЦСКА. *joking* *wink* Късмет!!!

merish
20.08.2009 15:47

здравейте .Всички мачове ги дават на http://www.myp2p.eu
стига да е достатъчно бърз нета и трябва да изтеглите малко софтуер . Успех на българските отбори .

alexanderr_85
20.08.2009 15:40

....довечера ще е същото като снощи....трагедия....мисля че всичко различно от 0:2;0:3;......ще е изненада....!!!!

thedead
20.08.2009 15:29

Някой ако намери някаде да се гледа ТВ плюс онлайн да даде линк..

Angel_Dust
20.08.2009 15:27

Хич, ама хич не съм фен на ЦСКА, но ще съм за тях довечера!!!
Не знам какво малоумно удоволствие ще е за някои хора да гледат как ЦСКА пада...

И на ЦСКА, и на Литекс - УСПЕХ!!!

stanio76
20.08.2009 15:18

труден мач за ЦСКА но трябва повече късмет за победа.

AmonRaa
20.08.2009 15:18

JEP,напротив ......... ако случайно победите,това ще е подвиг *thumb_up* Дано биете ..... това ще е много добре за България

JEP
20.08.2009 15:01

AmonRaa -в последните си 7 мача като гост "разколебаните """"" имат четири победи / три поредни/ и три равни,така че изобщо не ми омаловажавай победата ,която предстои да си вземе ЦСКА.

Docker
20.08.2009 14:59

За разлика от самите чорбари,аз ще пожелая успех и на ЦСКА и на Литекс,въпреки,че и двата отбора имат доста тегав жребий и би било чудо ако продължат.А ако имахте поне малко акъл,нямаше да злорадствате,че Левски падат за ШЛ,защото ако не влеземе там,коефициента на България остава нисък и ЦСКА няма да могат да играят в ШЛ ако завършат на второ място...

nasran_chorbar
20.08.2009 14:55

fkbaku,освен,че си тъп и неграмотен,какво друго "умно " имаш да казваш бе,кретен?Кво ше стане като ме барнеш бе,тъпак?Виждал съм ги такива като тебе в Борисова градина,големи сте "хулигани",ама много бързо бягате.

AmonRaa
20.08.2009 14:52

Всеки вижда и знае,че Динамо е по-добрият и стойностен отбор,но в последните си мачове не го показват и изглеждат притеснени,особено след нелепото си отпадане от Селтик *smile* Ще е хубаво цска да направят някой равен,поне за точки за БЪЛГАРИЯ,но и те с показаната си игра срещу пълните аматьори на Дери,не мисля,че могат да се противопоставят дори срещу разколебания отбор на Динамо !!!Довечера ще видим и дано поне на цска съдията не им пречи и да си свири равно за двата отбора ....... а и ще видим колко им е психиката на червените,защото явно снощи левскарите нямаха такава *sad*

Vasil53
20.08.2009 14:51

nasran_chorbar или ша следиш резултата *joking*

berbo_cskarq
20.08.2009 14:48

ма4а е по тв+ ако има6 булсатком 6те гледа6 ако няма6 ходи на стадиона

nasran_chorbar
20.08.2009 14:44

Е за какво да дават ЦСКА по някоя Тв Програма като няма да има интерес?

Vasil53
20.08.2009 14:38

Незнам защо обиждате ЦСКА като вие сте пълни мишки да паднете от Дебрецен с 1-2 *joking* Цска и да падне все пак играе срещу силен противник ! Заглавието на Спорт1 Нищо ново - Левски пада от анонимници ! А пък според мен ЦСКА ще покаже хубав футбол и дано да победи *smile* А хора ще дават ли ЦСКА по някоя Тв Програма *wonder* *sad*

spurs_92
20.08.2009 13:51

Дано успеем да бием руснаците.Вярвам че имаме сили.

fastdie
20.08.2009 13:47

Не се притеснявайте цяла турция е с вас прасета!

gutito1964
20.08.2009 13:37

да разгромим довечера руските милиционери *stop* само цска

nasran_chorbar
20.08.2009 13:32

Тя с пликоумни гейове не се занимава.За кво ти е?Ще я лижеш ли,педалче?

nasran_chorbar
20.08.2009 13:22

Ще ги видиме довечера колко струват.Аллах да е с тях.