Световен спектакъл по ММА в "Арена Армеец" тази събота

17:34
Световен спектакъл по ММА в "Арена Армеец" тази събота

Тази събота /24 септември/ от 19: 30 часа в столичната зала "Арена Армеец" любителите на бойните изкуства ще имат шанса да гледат битки на професионалния ринг от най-висока класа. Оспорваната надпревара е една от четирите световни квалификации за финала “Роуд ту Абу Даби”. Останалите три са завършилото вече в Бангкок състезание и предстоящите в Куала Лумпур/Малайзия/ и Сао Паоло/Бразилия/.

 

Българските бойци ще имат възможност да премерят силите си с най-големите имена в спорта и да бъдат забелязани от световните промоутъри и организатори на ММА турнири. Досега развивахме предимно аматьорското направление във федерацията, за да привлечем повече млади хора, но вече ще обръщаме повече внимание и на професионалистите. Ще развиваме равностойно и двете направления. Само за една година членовете на БФ ММА, индивидуални и клубове, се увеличиха 4 пъти, заяви в Пресклуб България президентът на БФ ММА Станислав Недков.

 

Световният спектакъл в София ще се финансира от Абу Даби Уориърс, създадена през 2012 г. в Обединените арабски емирства, където ММА се ползва с огромна популярност и промоутъра Елит Боксинг. В същия ден на световната квалификация ще се проведе и държавното първенство по ММА, което ще определи българските участници на Европейското първенство тази есен в Прага. На самата квалификация ще се изиграят 9 срещи, 2 от тях са с български състезатели, на които ще се даде възможност да продължат напред към финалната вечер в Абу Даби на 22 ноември. Йордан Янков ще се изправи срещу Игор Данис от Словакия, Симеон Баталов ще се бие срещу Раул Татараули от Грузия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация