Три отбора са фаворити за шампион на Германия

09:47
Три отбора са фаворити за шампион на Германия
Мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков отговори изчерпателно на журналистически въпрос относно развоя на борбата за шампионската титла в германската Бундеслигата през този сезон.

Според магическия халф, с най-големи шансове за спечелването на Сребърната салатиера е отборът на Шалке 04. Аргументите на Балъков са свързани с дългогодишната му работа и близко познанство с настоящия треньор на отбора от Гелзенкирхен – Феликс Магат.

Мениджърът на Черноморец очаква една много добра и постоянна игра от този тим, който е отлично подготвен и ще се бори докрай за трофея. Освен това Красимир Балъков изтъкна, че тимът ще има френетичната подкрепа на над 60 000 фена на всеки домакински двубой на един от най-съвременните стадиони в Европа.

В същото време Балъков призна, че е и настоящият шампион Волфсбург запазва темпото си от миналата година и стартира много силно в първенството. "Вълците" ще разчитат и през тази година на най-силния нападателен тандем в Бундеслигата Графите и Един Дзеко и със сигурност ще опитат всичко възможно да се намесят сериозно в борбата за титлата. Те също разполагат с отличен треньор като Армин Фее, който познава отблизо качествата на повечето отбори от Бундеслигата, коментираи Балъков. Преди по-малко от месец Черноморец Бургас изигра напълно равностоен мач срещу основния състав на немския шампион, като загуби минимално с 1:0 след гол от дузпа.

Третият фаворит на Краси Балъков е неговият бивш отбор Щутгарт. Той призна, че следи резултатите на тима, в който прекара най-голямата част от футболната си кариера. Добрият старт на тима е обещание за много успехи, като се има предвид и добрата селекция, която направиха "швабите".

Запитан за вечния заподозрян Байерн Мюнхен, Балъков отговори, че това е отбор константна величина, не само в Германия, но и в Европа. Там обаче Ван Гаал ще има нужда от малко повече време, докато сработи играчите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsenov
20.08.2009 14:03

много тъпо изказване байерн им трябвало време и не са претендент за титлата *lol*

lubo_nemaniq
20.08.2009 12:23

Жалке-вечно вторият(в последно врене и 2-рото място е успех при тях)

westie
20.08.2009 11:38

хаха смешник...Щутгарт и Шалке скоро няма да вземат нищо...Байерн и Волфсбург пак ще се борят да последно... *sick*