Нов разгром за Барса, Меси пак чупи рекорди (видео)

16:03
Нов разгром за Барса, Меси пак чупи рекорди (видео)
Отборът на Барселона разби с 5:1 новака Леганес като гост в мач от 4-ия кръг на Ла Лига.

Каталунците допуснаха издънка при домакинството си на Алавес преди седмица и загубиха с 0:1, но днес бяха безкомпромисни и още до почивката водеха с 3:0 след попадения на Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар.

През втората част Меси отново се разписа, а Рафиня вкара петия гол за Барса, преди Габриел да отбележи почетното попадение за домакините.

По този начин шампионите се върнаха на победния път и се изравниха по точки с лидера Реал Мадрид, който утре гостува на Еспаньол.

Лионел Mеси пък стана първият футболист, който има попадения на 34 испански стадиона в Ла Лига, задминавайки рекорда на Раул (33).


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinski88
18.09.2016 18:32

Същото бе с Шави и Иниеста. Меси обра ларвите, а те получиха потупване по рамото.

Kalinski88
18.09.2016 18:30

Пак казвам понятието футболист на годината е много относително. Роналдо и Меси са едни от най-добрите футболисти. Ноер пък е един от най-добрите вратари. Спечели требъл а на следващата година стана и световен шампион. Но на кой му пука нали Роналдо вкарал 50 гола на отбори от 2рата половина на таблицата.Тъпо е. Футбола се измерва в голове , но без останалите 10 си абсолютно никой.
Мене ако питаш трябва да се дават награди според поста които се заема. Крайно тъпо е критерия да е само и единствено голове. Така останалите нямат никакъв шанс ако ще да са най-добрите на поста които заемат. Колкото до 50-те гола - да за Испания от 5-6г. са нещо нормално, но и малките тимове са къде по бедни от тези в Англия например.Парите не са правилно разпределени в Примера и разликата е голяма. Но нямам намерение да защитавам Висшата лига. Аз съм фен на Барселона и Испанското.

Kalinski88
18.09.2016 13:37

Едно време тук таме даваха ЗТ я на защитник я на вратар. Сега мерят сезона само и единствено в голове което за мен не е правилно. Какво повече е спечелил Роналдо от Пепе например ? Или пък от Иниеста? Малко прекалиха с топките за Меси и Роналдо. Др. е въпроса , че мразя Пепе , но просто гледам да съм безпристрастен и да дам пример.

MaLkO_LuD94
18.09.2016 13:45

Ами не е точно така защото преди Меси и Роналдо 30 гола бяха нещо невероятно *thumb_up* Не подобряват статистиките си спрямо преди 2-3-4 години но това не променя факта че са с класа над останалите *thumb_up* Истината е че те направиха така че 50 гола да изглеждат нещо нормално *cigarette* И вече когато вкарат 40 или 45 се счита за слабо постижение а то не е така *thumb_up*

Kalinski88
18.09.2016 13:32

Няма да влизам в спорове кой е по-добър само ще кажа, че според мен Меси има още поне 5г. на най-високо ниво в Барселона. Той преспокойно може да си завърши кариерата дори като атакуващ полузащитник. Няма никакъв проблем с това да организира атаки даже напротив - дава невероятни пасове и асистенций.
За Роналдо каквото и да кажем също ще е малко - завършен нападател, голова машина. Знае къде да застане и да вкара от нищото. Той също влезе в историята заслужено. За мен на този етап Суарез е малко недооценен от Фифа. Ок Роналдо спечели ШЛ и Европейското ( да на магия стигнаха до финала ,но това др. тема), но то по тая логика същото можем да кажем и за Пепе *smile* Да футбола е игра на голове, но без хора зад гърба сам не става.
Неймар ги прави криви, но ако се отнася малко по сериозно си е бъдещ носител на ЗТ, независимо дали ще остане при нас в близките години. Факта , че е преговарял с ПСЖ ясно показва , че го блазнят мангизите. На този е тап ги е отказал , но той още 25г. няма. Бразилците не седят много на едно място. Също така и бързо залязват. Определено е бъдещ номер 1 .

Livepool_fan
18.09.2016 11:26

И това го казвам с убеждението, че Меси е най-великият играч в историята на футбола. Но ако има някой в момента, който като качества и умения на терена да се доближава до него, това е Неймар. Проблемът при него е характерът и стремежът, желанието да прави красиви неща, да унижава съперника. Меси прави това, което трябва, което не прави играта му по-малко атрактивна. Нека не се заблуждаваме, Меси все още е феномен и най-добрият, но сякаш до 2012-2013 беше дори по-добър. Харесвам много и Кристиано, който поддържа извънземно ниво от десет години, но той откакто е в Реал е просто голова машина, не може това, което Меси и Неймар правят.

Livepool_fan
18.09.2016 11:13

На някои може да им прозвучи прекалено, но от 2 години Неймар е на нивото на Меси и ще му е без никакви проблеми заместник, защото Неймар за Бразилия е точно това, което е Меси за Барса. И дрибъл, пасове, поглед над играта, техника, голове, асистенции..същото. За Барса Неймар избухва в определени мачове, видяхме и миналата година когато бяха само със Суарес за определен период от време какво правеше. Просто когато са на терена и тримата, Неймар като друга суперзвезда не може да върши само най-ефективното и просто, като види че Меси тръгва на дрибъл, после и той трябва да го направи дори когато не е нужно. Но ако гледате внимателно, може да видите колко положения създава на мач. Миналият сезон беше на 1-во място по дрибъли в Европа, беше и един от тези с най-много създадени положения. Повече от Меси, вярно аржентинецът беше и контузен. А Барса е страшно зависима от Меси, защото винаги е разчитала на него и играта се върти около него. Ще им трябва време да свикнат без него, когато се наложи, но имат ЗАМЕСТНИК!

Amateur2017
17.09.2016 22:06

Нищо лично към Барса, но направо не мога да повярвам как може един отбор да е ЧАК толкова заивисим от един играч, колкото Барса от Меси. Преди си мислех, че Роналдо и Реал са най-зле, ама Барса бие всякакви граници.

Но честито за победата де!

MaLkO_LuD94
18.09.2016 00:38

То това колкото се дължи на Меси толкова се дължи и на стила ни на игра който е мега доминиращ ( за което разбира се трябва да имаш и правилните изпълнители а ние към момента ги имаме ) *erm* Ще поживеем пък ще видим надявам се и след него да задържим едно добро ниво а не да сме следващите Милан ( примерно ) *thumb_up* Може да даде още много на клуба пък после ще му мислим надявам се да спечелим поне още една ШЛ с този състав защото после не се знае как ще се развият нещата *smile*

Amateur2017
18.09.2016 00:25

За 10+ удара към вратата и пасовете - напълно съгласен. Това е така. Иначе това имах предвид - Диньо, Дека, Ето'о, Ибра, Ромарио, Стоичков... Все добри играчи! Все страхотни комбинации. Но ТАКОВА, каквото е сега, не е било приятел. А това не е чак толкова далечно бъдеще *smile* Едва 2-3 години са това.

MaLkO_LuD94
18.09.2016 00:12

Вкарва по 30+ да но никой не гледа че всеки мач има 10+ удара към вратата на противника от които половината поне са грешни решения с много по-добра възможност за пас *thumb_up* Просто ако не се лакомеше и не гледаше все той да е център на внимание щеше да е много по-добър *thumb_up* Може и да е така но все пак е по-добре да ги имаш *beer* Ние много отбори не можем да надцакаме но по-един или друг начин играчите се чувстват сигурни в Барса и знаят че е по-добре за тях да останат не вярвам да напусне защото той ще е следващата голяма звезда на отбора когато Меси приключи *thumb_up* То и преди го карахме с Роналдиньо Деко и Ето о и хората се питаха какво ще правим след тях така че винаги сме намирали заместници за това не се притеснявам *cigarette* Няма винаги да имаме играчи като Меси и Роналдиньо това е ясно но по един или друг начин ще намерим решение ако не можем да си купим ще си създадем *thumb_up* Но това е за в далечно бъдеще има доста време до тогава *beer*

Amateur2017
17.09.2016 23:55

За граденето на атаки и пр. съм съгласен, да. Но и да завършваш си трябва. Така или иначе Роналдо (доколкото знам де, не следя ЧАК толкова много Примера) прави и не малко асистенции. Дали вреди на Реал? Не виждам как играч с 30+ гола може да вреди на един отбор. Но именно това може да стане пагубното (както и за Барса) - ПРЕКАЛЕНО ставате зависими от тези играчи. Ама ПРЕКАЛЕНО много. Всеки отбор си има най-добрият играч, който е най-ключовият, но при вас нещата са в огромни размери. А Неймар не го виждам като читав заместник на Меси. Да не говорим, че според мен следващата му дестинация ще е ПСЖ и то много скоро. Някакво такова предчувствие имам относно него - че ще се окаже огромен сребролюбец и няма да можете да надцакате арабите. Дибала... без коментар. По-лошото при Барса е, че и Суарес не е първа младост и той ще е за още 1-2 сезона. А от тези два играча идват 90% от головете на Барса. А което е ОЩЕ по-лошото - нямате читави заместници. Преди липсата на Суарес и Неймар се компенсираше от гениалните Иниеста и Шави (+ бетона Валдес и стената Пике-Пуйол). Сега вече... май-май го карате на Меси-Суарес-Неймар. Но както и да е. Просто мое мнение и прогноза. Не тая злоба към нито един отбор, така че не ви пожелавам да се окажа прав. Просто споделям мнение и не искам да се приема за заяждане *smile*

MaLkO_LuD94
17.09.2016 23:19

Ами Меси влияе доста повече на играта от Роналдо тъй като гради атаките и общо взето цялата игра на Барса зависи от него докато Роналдо предимно ги завършва което доста често е голям минус така че смятам че на Реал няма да им е чак такъв проблем липсата на Роналдо защото доста се лакоми и играчите се чувстват длъжни да му подават тъй като се цупи в противен случай *thumb_up* Мисля даже че вече повече им пречи от колкото им помага но те си знаят аз гледам моят отбор да е добре *cigarette* Е да се надяваме че ще изкара до 31-32 пък после имаме си Неймар ( поне за сега ) купуваме Дибала и сме готови *beer*

Amateur2017
17.09.2016 23:09

Съгласен съм, така е. Не може да имаш подобен играч и да кажеш, че не си зависим. Малко са тези отбори. Имате Суарес и Неймар, това също е факт. Но без Меси сте просто... един отбор. Меси ви е огромен двигател, приятел. Признавам си честно - не виждам Реал без Роналдо и Барса без Меси. Направо не ми се мисли на какво ще приличат без тях и колко стотици милиони ще трябва да се изсипят, за да ги заместят точно тези два играча. А дали ще са НЯКОЛКО години - искрено ви го пожелавам да са няколко. *smile*

MaLkO_LuD94
17.09.2016 23:04

Може да е един играч но е Меси не случаен играч а за мнозина най-добрият в света *thumb_up* Факт е че зависим много от него но не случайно казах че за мнозина е най-добрият и е нормално да зависим от него *thumb_up* Интересното е че преди време той беше зависим от Шави и Иниеста ( поне според някои хора ) *cigarette* И преди бяхме доста по-зависими от него сега имаме Неймар и Суарес които се справят добре и без него но определено още няколко годинки ще ни дърпа пък после ще видим *thumb_up*

KunAgu16
17.09.2016 18:08

а дали ще играе така в Англия ?

Sasho_Ivanov
17.09.2016 20:39

Един Нолито ги прави смешни на защитниците във Висшата Лига, та Меси ли няма!?

Reyes_de_Europa
17.09.2016 20:11

Със сигурност ще ви бият. Не сте готови още да се мерите с изградени отбори със стил. За висшата лига едва ли ще имате проблеми, но Европа е съвсем различно нещо. Иначе конкретно за мача, очаквано биха с очакван резултат. След издънката с Алавес беше ясно че ще си го изкарат на бедния нещастен новак. Атлетико и те отлепиха в последните два мача и сега в междинния кръг ще стане страшно дерби, а един от тях ще поизостане от върха, особено ако Реал без Роналдо и Бейл утре си вземе мача с Еспаньол.

rimlianin
17.09.2016 18:55

Нямам търпение да ви срещнем с играта която показваме , а пък дори и да ни биете според мен ще стане добър мач

katal0neca
17.09.2016 18:17

Е надали ще изядете 5, ама 2-3 по-може. *wink*

kiril_kovachev
17.09.2016 18:14

Аз си го спомням в Англия срешу Манчестър Сити... ти кажи дали играе така там *tongue*