Лудогорец си избработи милион лева от хикса с Базел

09:47
Лудогорец си избработи милион лева от хикса с Базел
Ремито в Базел донесе почти 1 милион лева (500 000 евро) в касата на Лудогорец.

Неумелата намеса на вратаря Владо Стоянов лиши „орлите" от 1 500 000 евро, които се полагат за победа в груповата фаза.

Така за тазгодишното си участие проектът на Кирил Домусчиев продължи да действа като добре смазана машина с изкарани вече 15 500 000 евро.

Ако разградчани успеят да излязат от групата като първи или втори, ще получат бонус от 5 500 000 евро от евроцентралата. Останат ли трети и продължат в Лига Европа премията, ще е половин милион евро.

Както е известно, Лудогорец спечели първата точка за български отбор като гост в груповата фаза на Шампионската лига.

Противникът бе същият както и за първата победа – Базел, а ето и още някои интересни факти от статистиката:

- Лудогорец записа седми пореден мач без загуба в евротурнирите. Клубният рекорд остава осем поредни мача без поражение, записани през сезон 2013/14. Това обаче е рекорд по мачове в Шампионската лига и КЕШ без поражение.

- Лудогорец е най-фаулираният отбор в първия ден от Шампионската лига. Разградчани бяха фаулирани цели 26 пъти, докато гостите, които привидно трябваше да бавят и накъсват играта, извършиха едва 17 нарушения.

- Лудогорец е и отборът извършил най-много точни пасове на късо разстояние в този ден. В стила на тики-таката играчите на „орлите" имат 94% точни подавания.

- Марселиньо записа десета асистенция в евротурнирите - абсолютен рекорд в историята на тима в Европа. Така той се изравни с досегашния рекордьор през този век - Христо Йовов, който има по пет асистенции за Литекс и Левски.

- Голът на Ренато Щефен беше под номер 50 във вратата на Лудогорец в Европа.

- Равенството в Базел бе под номер 10 за Лудогорец в евротурнирите. То  бе постигнато в мач номер 20 за тима като гост в Европа, а допуснатият гол е номер 30 при гостуване.

- Таулант Джака е единственият играч на Базел, който игра и в петте мача на тима си срещу Лудогорец в последните 4 сезона. Владислав Стоянов, Козмин Моци, Светослав Дяков и Марселиньо пък играха за българския тим в петте двубоя срещу швейцарския тим през 2013, 2014 и 2016 година.

- Едва за трети път от 12 мача български отбор не загуби гостуване на швейцарски. Досега непобедени от страната на часовниците и шоколадите са си тръгвали само Левски срещу Санкт Гален - 0:0 през 1969 година и Локомотив (Сф) срещу Ксамакс - 0:0 през 1985 година.

- Български отбор за първи път не загуби на стадион „Санкт Якоб Парк" и така той отпадна от черния списък на най-негостоприемните. До момента оттам два пъти победени си бяха тръгвали Лудогорец, а по веднъж ЦСКА и националния отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Stan1926
15.09.2016 12:18

Махнете Кашкавалените Пръсти и ще сте много по-напред.
Сериозно, Влади Стоянов не става за нищо. Не може 10 футболисти да се раздават, да тичат, да се борят, а един некадърник да ги проваля.

De19na14Ce
16.09.2016 14:20

Много точно казано, личи опита във визията по отношение на целия процес.

Man_Red
15.09.2016 23:18

хахахахахах

putopalo
15.09.2016 22:40

Няма смисъл да пишеш на ръководството,аз ще ти подскажа какво да направиш,защото ми се виждаш точно момче.Трябва да хвърлиш плетента жилетка и да си купиш един костюм(копринен,пепел от рози) и да причакаш Киро пред някой от офисите му.После ще му се представиш за международен специалист по български футбол и го каниш на бизнес-обяд...Отам-нататък знаеш как да се оправиш.

nikolaigalata
15.09.2016 16:52

Аз те подкрепям защото Стоянов е наистина слаб вратар. Има една поговорка: Един добър вратар е половин отбор. А Милан Борян го купиха и стои резерва за винаги. Явно и големите специалисти грешат по някога и не виждат някои неща . Ако не сменят вратаря ще си патят постоянно заради негови грешки във всеки мач . Аз им го писах това и на ръководството на Лудогорец преди 1 месец, но явно са си казали: - Какъв е тоя че ще ни каже какво да правим .

Hazarddddd
15.09.2016 15:37

Стегни се малко, от къде ти хрумнаха тия глупости? Аз имам чувството, че вратарите нямат право на никакви грешки, защото при първата такава и айде да се махат... А помисли и за друго - онзи защитник отзад, защо гледаше от близо как онзи от Базел вкарва топката, а не направи някакво действие, с което да предотврати гола. Вратаря е виновен, колкото и защитата.

rimlianin
15.09.2016 15:21

Питай Роналдо дали е некадърник да видим какво ще ти отговори , разбирачо

simon_66
15.09.2016 11:52

Парите ще са може би двойно на тези в края на еврокампанията им този сезон. Просто не виждам как този отбор няма да завърши сред първите 3 в крайното класиране в групата си. Оттам една Лига Европа ще е добро продължение и още пари, но и повече точки за коефициента, тъй като за победа и равенство поне на този етап точките са еднакви, което е недопустимо. Едно е да играеш в група с Реал Мадрид, друго е с Копенхаген или Аякс примерно. Глупаво е и в двата турнира в груповата фаза да се дават по 1 точка за Х и по 2 за победа. То, ако си заможен отбор без голям коефициент, по-добре да играеш в Лига Европа-ще натрупаш далеч по-лесно голям коефициент и ще срещаш по-лесни съперници, макар и финансово да не получаваш толкова много пари.