Дортмунд унижи Легия във Варшава, Мишо Александров игра 23 минути (видео)

00:13
Дортмунд унижи Легия във Варшава, Мишо Александров игра 23 минути (видео)
Борусия Дортмунд разгроми Легия Варшава с 6:0 на стадион "Полска армия" пред 25 хиляди души в среща от група F на Шампионската лига.

Главен рефер на мача бе руснакът Сергей Карасев.

Всякаква интрига беше убита за малко повече от четвърт час. Още в 7-ата минута Марио Гьотце забоде топката с глава за 1:0 и така накара феновете отново да скандират неговото име. Малко след това Обамеянг излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. Дойде и 15-ата минута, когато след центриране от статично положение Сократис направи 2:0, а две минути по-късно, след ново изсипване на топката в наказателното поле, Марк Бартра покачи на 3:0.

До края на полувремето Обамеянг още веднъж излезе едно на едно с Аркадиуш Маларз, но шутира в аут.

Втората част започна като първата - с ранен гол за Борусия. Реализира го Рафаел Герейро в 51-ата минута, като за него това също е дебютно попадение за клуба.

Добро впечатление направиха местните запалянковци, които не спряха да пеят, независимо че на терена Легия им поднасяше едно от най-големите унижения. Изложиха се обаче част от най-крайните ултраси, които нападнаха няколко от стюардите на стадиона.

Безсилните футболисти в бяло изнемогваха и до края на срещата бяха матирани още два пъти - чрез Кастро и Обамеянг.

Българският национал в редиците на Легия Михаил Александров се появи като смяна в 67-ата минута, когато всичко беше отдавна ясно.

Легия Варшава - Борусия Дортмунд 0:6

0:1 Гьотце (5)
0:2 Сократис (15)
0:3 Барта (17)
0:4 Герейро (51)
0:5 Кастро (76)
0:6 Обамеянг (87)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация