Клоп сравни Конте с Гуардиола, давайки за пример Ювентус

18:02
Клоп сравни Конте с Гуардиола, давайки за пример Ювентус
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сравни Антонио Конте с Джосеп Гуардиола, давайки за пример работата на италианеца в Ювентус.

Както е известно, бившият капитан на Старата госпожа спечели три поредни титли на Италия като треньор на Юве, поемайки тим, който преди сезон 2011/2012 имаше две поредни седми места в Серия А.

Конте започна успешно кариерата си и в Челси, като неговият отбор спечели 10 точки в първите четири кръга от Висшата лига. В петък "сините от Лондон" и Ливърпул излизат един срещу друг на "Стамфорд Бридж".

"Конте изглежда много емоционален, дори когато неговият отбор не вкарва гол. Очевидно той участва активно в играта, но не това е най-важното. По-важното е, че Антонио е страхотен мениджър. Нещо като Пеп Гуардиола на Ювентус. Той създаде специфичен стил на игра в този отбор и постигна много успехи там, както и в националния отбор. Постигнатото от него до момента е впечатляващо, но аз няма да играя срещу Антонио Конте. Миналият сезон не бе сезонът на Челси, но сега те се завърнаха и трябва да сме готови за истинско предизвикателство", заяви Юрген Клоп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация