Юношите на Лудогорец паднаха минимално от Базел

19:03
Юношите на Лудогорец паднаха минимално от Базел
Юношите на Лудогорец бяха на секунди да сътворят първата голяма изненада в групите на Младежката шампионска лига, но след гол на Педро Пачеко в 91-ата минута орлите загубиха с 0:1 гостуването си на Базел.

Преди срещата швейцарците бяха сочени за абсолютен фаворит, като букмейкърите им даваха коефициент от само 1.12 за победа.

Първото по-сериозно положение в мача бе пред вратата на българския тим, когато в 7-ата минута Галеано стреля, но не улучи вратата.

Същото стори и Манзамби, но пет минути по-късно. До 20-ата минута футболистите на Базел, чрез Манзамби и Шмид на три пъти шутираха към вратата на Наумов, но и при четирите опита не я уцелиха.

В 25-ата минута и Лудогорец организира опасна атака, която завърши с шут на Ковачев, но в аут. Четвърт час по-късно Манзамби шутира, но Наумов спаси. Секунди преди това Ковачев отново опита да изненада стража на Базел, но не улучи вратата.

След почивката играта продължава да е сравнително равностойна, с леко териториално превъзходство на домакините. В 58-ата минута Педро Пачеко стреля, но Наумов спаси.

Лудогорец отговори с удар на Юнуз, който не намери очертанията на домакинската врата. В 82-ата минута последва нов шут, този път на Александров, но и той излезе в аут.

Три минути по-късно Манзамби опита да изненада Наумов, но стражът на орлите отново улови.

И когато срещата отиваше към нулево равенство, в 91-ата минута последва центриране в наказателното поле на Лудогорец, което Пачеко засече с глава за крайното 1:0 за Базел.

Следващата среща на орлите в групите на ШЛ е домакинство срещу ПСЖ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация