Официално: ПФК ЦСКА АД бе обявен в несъстоятелност

17:50
Официално: ПФК ЦСКА АД бе обявен в несъстоятелност
ПФК ЦСКА АД официално бе обявен в несъстоятелност и членството му в БФС трябва да бъде прекратено, съобщи бТВ. Решението е взето на датата 9 септември. То подлежи на незабавно изпълнение.
 
Решение от 9.9.2016:
 
ОБЯВЯВА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ „Професионален футболен клуб Ц...“ АД, ЕИК *****.
 
ПОСТАНОВЯВА прекратяване на дейността на „Професионален футболен клуб Ц...“ АД, ЕИК *****.
 
ПРЕКРАТЯВА правомощията на органите на „Професионален футболен клуб Ц...“ АД, ЕИК *****.
 
ПОСТАНОВЯВА обща възбрана и запор върху имуществото на „Професионален футболен клуб Ц...“ АД, ЕИК *****.
 
ПОСТАНОВЯВА започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността на „Професионален футболен клуб Ц...“ АД, ЕИК ***** и разпределение на осребреното имущество.
 
Решението подлежи на незабавно изпълнение.
 
Решението подлежи на обжалване пред САС в 7-дневен срок от вписването му в търговския регистър.
 
Решението да се изпрати за вписване в търговския регистър и да се впише в нарочната книга по чл. 634в, ал.1 от ТЗ при СГС, и съобщения за същото да се изпратят на длъжника и синдика. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gogata85
13.09.2016 12:04

До коментар [@comment 1924683] от [@user tishowinner2]:

колега брутален си признавам те *beer**joking**lol*

Kalinho
12.09.2016 21:34

аз пак ще питам: Някой търси ли виновниците довели със своите действия или бездействия до фалит ? Ще има ли подсъдими за този умишлен фалит? Как дълговете набъбнаха толкова последните години и защо никой не направи нищо? Ако не бяха взели имотите дали нямаше да се намери някой желаещ да оздрави клуба? Последния пирон в ковчега не беше ли точно вземането на имотите и подаряването им на микренския?

Gogata85
13.09.2016 12:48

Колкото и трофеи да спечели тоя хибрид ,никоя нормална институция няма да ги прибави към титлите на ЦСКА!!!!!

Ecclesiastic
13.09.2016 11:53

Така е, реално нямаше ИСТИНСКИ план за оздравяване чрез преминаване през по-долните дивизии. ЦСКА беше обречен още преди години и ако ГГ имаше някакви сериозни намерения, щеше да постъпи по коренно различен начин и то още преди 4 години. Създаването на 2-3-5 клуба по никакъв начин не спира умирането на автентичния, но както се казва ЦСКА е там, където са феновете. Това, че едно ЕИК и име спират да съществуват няма как да означава моментална гибел за марката ЦСКА, която продължава да живее чрез феновете. За съжаление българския фен черпи енергия от проблемите на другите, а не осъзнава, че това повлича всичко останало надолу.

ZPM
13.09.2016 11:22

Първоначалното обещание на Ганчев към цесекарите беше, че няма да остави клуба да фалира. Щеше да изплаща и разсрочва задължения, но тогава трябваше да играят още 3-4 години по селата и нямаше да се докопа така лесно до стадиона и базите. *wink* Феновете вместо да поискат от него да си спази първоначалното обещание клекнаха и те именно заради заплахата, че ще са 3-4 години извън А група. А така Ганчев им обещава клуб с малко дългове, 6 млн. задължения има Литекс. Обещава селекции и всяка година борба за титла и купа. Отделно модерен стадион и бази. Ако си мислиш, че базите и стадиона ще се строят с негови пари значи не познаваш добре Ганчев. Няма бизнес който да не е взел, източил и закрил. За това една част от фенове се отдръпнаха от клуба и не припознават това ЦСКА.

Ecclesiastic
13.09.2016 11:21

Както казах за мен това също е невъзможно и нередно , и на мен ми се иска нещата да се бяха развили както в Дортмунд преди няколко години, но това не е прецедент в българския футбол и ако трябва да се гледа толкова строго на нещата, малко отбори щяха да празнуват годишнини и юбилеи.

CFC_Forever
13.09.2016 10:58

"Всичко отива в Държавния архив. Документацията на ЦСКА отива там. Тук не говорим за фалит на някакъв обикновен едноличен търговец. Някои от нещата ще отидат в НОИ. Тези два клуба, за които говорите - ЦСКА-София и ЦСКА 1948, са нови дружества, които имат своя собствена история, макар тя да е нова. Другото остава в миналото. То не принадлежи на тези клубове."

CFC_Forever
13.09.2016 10:38

Приятел, разбери, че в спортното право НЕ СЪЩЕСТВУВАТ термини, като припознаване и изкупуване на успехи, титли, истории и т.н.Съществува само ПРАВОПРИЕМСТВЕНОСТ и за да се осъществи, то трябва да се отговори на определени условия.Тя не се определя нито от меценати нито от легенди на даден отбор, а още по малко от фенове.След като фалира ПФК ЦСКА АД всичко отива по дяволите (в Държавния архив). Оттам нататък феновете могат да си подкрепят ако решат Литекс, ако решат Лудогорец или Чумерна Елена, но това не означава, че тези отбори ще са ЦСКА.

Ecclesiastic
13.09.2016 09:38

Абсолютно съгласен съм, но поне аз не виждам как феновете щяха да спасят ЦСКА. Това, което можеха да направят, бе да въстанат (както една част така или иначе направиха) с викове Литекс не е ЦСКА. Това (най-вероятно) щеше да насочи Ганчев към друг проект, тъй като той така или иначе бе решил да измести бизнеса си в София, след това недодялано изваждане на Литекс от А група. Та от там нататък феновете поемат контрола, акциите и милионите задължения. Видяхме колко успешно феновете се справиха в Левски, а Ботев ще го има до нова година евентуално.. Може би ЦСКА-рите клекнаха, защото беше ясно, че ББ ще подари базите, рано или късно ще се изкупят историята и титлите, и някога в обозримо бъдеще при евентуални успехи и трофеи всичко това ще бъде размито и забравено. Плюс това, всеки иска да има богат собственик, който да осигурява финансовата стабилност на отбора (поне на пръв поглед). А и да не забравяме, че целият този цирк (както и с други отбори в миналото) е възможен благодарение на хубавата ни държава и строгите и закони.

ZPM
13.09.2016 08:51

Феновете на ЦСКА също имат вина в случая. Съгласиха се клубът да бъде убит по най-мизерния начин. Миналата година настояваха, че няма да приемат Литекс да стане ЦСКА. Тия процеси са от преди 2006 година в ЦСКА, не е от сега и феновете много отдавна можеха да си спасят клуба. Само, че не, те избраха лесноот, Литекс да стане ЦСКА и да си внушават, че всичко е както преди. Виждаш ли сега няма задължения и могат да се взимат чернилки на калпак. А отборът от миналата година кучета го яли. Пръснаха играчите като болни пилци да си търсят отбори, а новите звезди падат от Дунав. Стария отбор би Дунав със 6:0. Няма как да не признаем, че Ганчев си изигра добре картите. На няколко пъти през годините можеше да спаси ЦСКА, но всеки път отказваше докато положението стана неспасяемо! Защо? Защото така по-лесно ще си премести бизнеса в София. Ще вземе базите на ЦСКА без пари и ще замаже очита на глорихънтарите не виждали ЦСКА шампион от 10 години с обещание за титли, купи, ШЛ и нов стадион. Нов стадион за който ще са нужни маса обществени поръчки от които ще цоца така наречения вече от оранжевите фенове г-н Бойко Борисов. Точно след бившите собственици най-голяма вина имат феновете на ЦСКА.

manutd_forlife
13.09.2016 08:12

Ти бавен ли си? Как фенът е направил това?Колко е удобно, човек от далеч да коментира. Защо не се изправиш и каже: Аз не разбирам какво става, следователно мнението ми е невалидно!.

Ecclesiastic
12.09.2016 23:56

А колко наивно е да се вярва, че наистина фенът е виновен !! Не е ли работа на фена да е на стадиона по време на мач и да подкрепя отбора ? Или трябва да се меси в управата, резултата от което се вижда сега в Ботев.. А и защо смяташ, че тия процеси, довели до фалита, са обществено достояние и са стигнали до обикновения фен? Това са мръсни и отвратителни сделки с предизвестен край и за съжаление включват хора извън управата на ЦСКА. Колкото и да се спори по въпроса, резултатите са на лице.

putopalo
12.09.2016 23:45

Колко е удобно да се търси вината у другите-БФС,заговори,илюминати,ББ,перуки,мокети,ретрограден Меркурий и т.н.Защо никой не се изправи и да каже:Аз,,фенът,съм виновен!

putopalo
12.09.2016 23:37

И аз искам да задам един отговор.Къде бяха феновете,когато "сумата набъбваше"?

Reyes_de_Europa
12.09.2016 22:36

Ти не си задал въпроси, а направо отговори. Защо никой не поставил ултиматум при 1-2 или 5 милиона ? Ами съвсем умишлено защото могат да бъдат платени. Затова и целта беше сумата да набъбне над 20 милиона и за целта се сключваха и умишлено неизгодни договори с играчи за да расте по-лесно сумата. Нямаше друг начин да ликвидират ЦСКА освен отвътре чрез поставени лица защото точно такива бяха Титан. Защо никой не пита как тия получиха отбора и защо държавата не смееше да си иска парите по тяхно време, а БФС даваше лиценз. Защо никой не ги разследва за умишлен фалит при положение че е ощетена държавата и случая е от голям обществен интерес. Тези, които поръчаха унищожението на ЦСКА успяха на документи, но никога няма да успеят докато ги има феновете на тоя отбор. Дружеството може да е фалирало, но каузата ЦСКА не е и няма да фалира. Така като този Берое се води шампион от 1986г. така и този ЦСКА зад който са феновете ще е шампиона на България и полуфиналиста в Европа и това го знаят и феновете на Левски и затова са най-активни по форуми и сайтове. Ако ставаше дума за Литекс те нямаше да си направят труда да хейтват под всяка статия.

night_wolf1984
12.09.2016 21:59

Колкото намериха виновници и за фалита на Кремиковци,а те са същите хора....а сега да видим как държавата ще си вземе имотите от ГГ...като самата тя му ги дари...да Живее Република България...*smile*Тука управниците крадец..до крадец,кой от кой по изпечен....със сигурност някой се нагуши от тоя фалит и финансово и политически,оти агитката на ЦСКА нееднократно пееше ласкави песни за такива....разбира се фактора лупи и разни комисионери като стойчо неустойчо и други гъзоблизци също допренесоха за случващото....но и държавата ни спеше и БФС,особено вторите....защо при милион,два,5 не поставиха ултиматум на ЦСКА...никой не знае ...при 30 и кусур милиона лесно се придевяват притенций ,който в краина сметка ще са несъстоятелно...Няма такива лукови глави и мошеници като БФС и държавата...няма !!!

vasil74
12.09.2016 20:40

ПФК ЦСКА АД официално бе обявен в несъстоятелност и членството му в БФС трябва да бъде прекратено, съобщи бТВ. ............само бтв ли знаят новината от 3-4 дена.

CFC_Forever
12.09.2016 20:33

Датата дали е случайна?*lol*

Goved_Sradosran
13.09.2016 18:09

Точно за финиширане, да, но вижте за стартиране - тогава би била най-подходяща за нас софийските динамовци.

Luxury
13.09.2016 15:01

Тази дата много им подхожда.*smile*

Sasho_Ivanov
12.09.2016 20:23

Ами, Гришата успя най-накрая, какво друго... Както и тези преди него, всъщност, най-вече онези преди него, но той пък нанесе ефектният довършващ удар. На мен случаят с ЦСКА-София ми напомня на един сюжет от фантастиката - вкарват ви вирус, той започва да се копира в ДНК-то на всяка ваша клетка, и когато процесът завърши, вие просто сте вече съвсем друго същество... В дадения случай - откраднати фенове. Така ги виждам нещата, нямам намерение никого да дразня, макар че все някой ще се подразни... А след време, с правно основание, или не, ще започне да се говори за 31-те титли на ЦСКА, защото, видиш ли, там били феновете... като че ли те са играли вместо Якимов, Д.Пенев, Жеков, Стоичков, Л.Пенев и всички останали - разбира се ЦСКА нямаше да бъде този гранд, ако не бяха всички тези фенове..

Niakoi016
12.09.2016 20:18

Ей го докато постна той пак изпростял с неговите припознавания.Тоя пич си е изтрещял от всякъде.То живота му се състои в това да напиша простотия за ЦСКА -то.По цял ден,седмица,месец ...........дебне статия за ЦСКА

BTW - от един неутрален фен

Red_Manc
12.09.2016 20:17

Нищо ново българския футбол продължава да пропада с пълна сила.

Niakoi016
12.09.2016 20:13

До коментар [@comment 1924686] от [@user night_wolf1984]:

Какво му се връзваш на тоя Ordinary.От една година е фен на Лудогорец.Няма как да ни убеди,че им е ФЕН от 10 години.Влиза в сайта предимно в теми свързани за ЦСКА и пуска хейт.Забелязал съм 4-5 индивида дето постоянно постват глупости за ЦСКА -ама това не е ЦСКА,ама това е Литекс,ама това е Бобов Дол.Момченца вземете пораснете.Никой ЦСКА-ар не ви обръща внимание доколкото видях и вие сами си се убеждавате,че това ,не е онова а онова другото на другото та на следващото.Вместо да се замислите за футбола ни като цяло.Вие всички злобейте по другия.Жалки Хора.Само това ли останаха в България.??И като не ви харесва Темата или Сайта ами дим да ви няма.

Ordinary
12.09.2016 20:07

До коментар [@comment 1924683] от [@user tishowinner2]:

Гришата наистина е Великан ! Обеща им , че ще спаси ЦСКА, а накрая ги накара да припознаят Литекс.*lol*

Red_Manc
12.09.2016 20:09

А къде забрави Свети Лупи който постави началото ?*lol*

night_wolf1984
12.09.2016 19:47

Инак как ще им вземат имущетвото....след като държавата го прехвърли на Литекс...шах и мат за държавата и данъкоплатците...И защо след като решението е взето на 9-ти,чак сега го оповестявате?

Bitten
12.09.2016 19:38

Така се изплюхте върху историята на Българския Футбол, че не знам как не се обезводнихте... Честито.