Рефер от Беларус получи наряд за Базел - Лудогорец

10:08
Рефер от Беларус получи наряд за Базел - Лудогорец
Лудогорец получи знак от съдбата преди гостуването си на Базел в групите на Шампионската лига. Двубоят е утре от 21:45 часа и ще бъде предаван пряко no bTV Action. УЕФА повери сблъсъка на "Санкт Якоб" на беларуския арбитър Алексей Кулбаков. Реферът е на кадем за разградчани. Той е ръководил и друга визита на зелените в най-комерсиалния турнир - тази на Партизан на "ЮНА" на 6 август 2014 година, която завърши 2:2. Това бе дебют за Георги Дерменджиев като старши треньор на международната сцена, а орлите се измъкнаха на косъм и по-кьсно влязоха за първи път в групите на Шампионската лига, информира вестник "Тема спорт".

Интересно е, че в онази среща рано-рано гробарите останаха с човек по-малко на терена, след като бе Бранислав Трайкович бе изгонен от Кулбаков преди края на първата част заради удар без топка срещу Роман Безяк.

През този сезон Лудогорец вече веднъж получи подобен знак от съдбата. Припомняме, че главен рефер на домакинството в плейофите на Виктория Пилзен бе Ундиано Майенко. Същият арбитър ръководи и драматичния успех след дузпи срещу Стяуа на "Васил Левски" при влизането в групите в Шампионската лига. В мача с тима от Пилзен той отново донесе късмет на орлите и те направиха 2:2 като гости, което ги прати отново сред 32-ата най-добри в Европа.

Разградчани заминават днес в 11:30 часа с чартър от София за Швейцария. Треньорът Георги Дерменджиев ще качи на самолета всички футболисти, като сред тях ще бъде и десният бек Сисиньо. Бразилският защитник все още продължава да лекува контузията си в глезена, получена при равенството с Локо Пд (2:2) на "Лаута". На този етап шансовете той да бъде готов на сто процента за двубоя утре не са особено големи. Заедно с мъжете за Базел ще пътуват и талантите до 19 години с треньор Юри Васев, които пък започват участието си в младежката Шампионска лига.

От Лудогорец очакват над 300 човека да подкрепят отбора на "Санкт Якоб" утре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация