Новак тресна Барса на "Камп Ноу" (видео)

23:21
Новак тресна Барса на "Камп Ноу" (видео)
Отборът на Барселона загуби изненадващо като домакин от Депортиво Алавес в двубой от третия кръг на испанската Примера дивисион. Двубоят на стадион "Камп Ноу" приключи при резултат 2:1 за гостите. Дейверсон (39') и Ибай Гомес (64') вгорчиха първия мач на Яспер Силесен на вратата на блаугранас. Жереми Матийо вкара в 46-ата минута.

Луис Енрике видимо подцени двубоя и това пролича в несъсредоточените действия на неговите играчи. Лионел Меси и Луис Суарес бяха оставени на резервната скамейка, а Неймар беше включен в титулярния състав. До бразилеца в синьо-червената атака бяха Арда Туран и новото попълнение Пако Алкасер. Луис Енрике предприе сериозна ротация, а на вратата по принуда застана дебютантът Яспер Силесен. Дейверсон поведе нападението на баските, подкрепян от Ибай Гомес.

С началото на мача каталунците се настаниха в половината на гостите от Витория. Постепенните акции в синьо-червено не водеха до сериозни опасности пред Фернандо Пачеко. Първата добра възможност се откри пред Ибай Гомес в 13-ата минута. Бившият играч на Атлетик Билбао шутира встрани от Силесен. В 17-ата Иван Ракитич стреля над гредата. Защитата на Алавес, построена от петима бранители, се справяше с набезите на Барса.

В 30-ата Серхио Бускетс беше в положение на засада, а и стана за смях при опита за удар с глава. В 33-ата Неймар хитро изпълни фал, подавайки към непокрития Алейш Видал. Десният бек стреля, но Пачеко успя да избие над гредата.

В 39-ата минута гостите от "Мендисороса" изненадващо откриха резултата. Бившият играч на Барса и Реал Мадрид Кико Фемения излъга Денис Суарес на тъчлинията и центрира към наказателното поле. Там Дейверсон изпревари Хавиер Масчерано и отблизо реализира - 0:1. Минута по-късно Неймар плонжира, ала не насочи точно с глава. В 45-ата Арда свали с глава към Ракитич, който от 11 метра шутира покрай гредата.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за лос кулес. След по-малко от минута игра Жереми Матийо изравни резултата с глава след центриране от корнер. Ибай Гомес отговори с нисък шут, отразен от Силесен. В 49-ата Матийо можеше да се превърне в абсолютен герой, но направи непростим пропуск. Френският бранител се пребори във въздуха, топката остана ниско и той от пет метра я изрита в аут.

В 51-ата Едгар Мендес опъна мрежата на Барса, но след правилно вдигнат флаг за засада. Минута по-късно Арда центрира отдясно, Пако Алкасер отклони встрани от далечната греда. В средата на полувремето в игра се появиха Лионел Меси и Андрес Иниеста. Въпреки това в 64-ата минута именно Алавес отбеляза гол. Масчерано не можа да изчисти в наказателното поле, подарявайки топката на Ибай Гомес. Алейш Видал не поправи грешката и Ибай я прати в далечния ъгъл на Силесен - 1:2. В игра моментално се появи и Луис Суарес в търсене на късен обрат.

Стартови състави:

Барселона:
Силесен, Видал, Масчерано, Матийо, Дин, Ракитич, Бускетс, Д.Суарес, Туран, Алкасер, Неймар

Алавес: Пакечо, Р.Гарсия, Ернандес, Руано, Лагуардия, Фемения, Мендес, Йоренте, Торес, Гамос, Дейверсон

Барселона - Алавес 1:2
0:1 - Дейверсон, 39'
1:1 - Матийо, 46'
1:2 - Ибай, 64'


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barca_BG
11.09.2016 13:38

Не трябва да се правят каквито и да било драми от една загуба. Все още сме в началото на сезона и има доста мачове до края, наще конкуренти също ще бъркат. В случая е по важно да си направим точните изводи от мача, и да се мъчим да ограничим подобни грешки до минимум, те първа ще тръпаме игрови ритъм така, така че смятам че в хода на сезона подобни резултати ще бъдат избегнати.

mostoles
11.09.2016 03:10

когато Реал загуби хейтърите "манекени" и т.н,когато Барса загуби се започват с оправдания с "тотото,еврофутбола" и т.н,или тревата или дъжда.жалка работа

Banditos
11.09.2016 02:12

Май никой не знае,че Алавес нямат загуба от април месец насам.Гледах статистика днес и знаех,че на Барса ще им трудно срещу този отбор,малко голове бележи,но и много трудно допуска,перфектно стояха в защита,но двойката определено ме изненада,очаквах най-много до Х да стигнат.Определено ги подценихме,първенството тепърва започва,така че от такива мачове може единствено да се вдига нивото на Ла Лига,а титлата е много много далеч за да си мечтаят някой мадритисти

MaLkO_LuD94
11.09.2016 10:41

Може и така да е ама къде е Сегунда и какво е нивото там и къде е Барселона и какво е нивото там *cigarette*

nikolaigalata
11.09.2016 02:05

За пореден път , за жалост се оказва че съм прав. Става въпрос за това че треньора е слаб ,в следствие на което се вземат неадекватни решения и се губят точки .В игра се вкарват играчи които не могат да спрат топката и да подадат два паса без да сбъркат единия поне . Но така ще е ,няма да го сменят този смешен треньор освен ако Барселона не завърши на трето място . Ще гледам и ще се ядосвам само , нищо не мога да направя . Ако бях един треньор на Барса ,щяха да усетят силата останалите отбори. Нямаше да имам в отбора си един слаб и некадърен играч . А сега доста от играчите не са от класата на Барселона .Разчита се на Меси и Неймар ( главно на Меси ) .А когато те не са във форма или не играят поради някаква причина , нещата стават плачевни .

Uigtfri
11.09.2016 00:56

За пореден път се убеждавам, че двойката централни защитници трябва да бъде съставена от Пике и Умтити, а не от Пике и Масчерано. Мисля си, че пропадналият трансфер на Хефесито в Ювентус е основната причина за спада във формата му, но общо взето и през миналия сезон си играеше на приливи и отливи. Матийо дори няма да го коментирам. Това момче е толкова неадекватен, че дори не знам как е заслужил да играе за Валенсия. Но щом некадърното ни ръководство "намери" потенциал и качества в Дъглас, то за Матийо е несправедливо да кажем, че е чак такъв трансферен провал. Алкасер пък във времето, в което игра, беше абсолютен зрител. Този пич колко ли пъти игра с топката? Няма да е лошо някой да ги преброи... а и няма да му коства кой знае колко усилия. Все още се чудя защо пратихме под наем Мунир, който отгоре на всичкото е и наш юноша, но с тези управници положението е такова. За съжаление има много време до 2020 г., когато ще се проведат следващите избори, но дори и тогава няма гаранция, че Лапорта ще бъде избран, защото сосиосът ни доказа миналата година, че главата не ги слуша. Иначе и на мен ми направи впечатление, че феновете на Реал се стремят да спазват добрия тон. Чест им прави.

stefanBG111
11.09.2016 01:16

Заради такива фенове като тебе стават караниците между фенове на Барса и Реал. Винаги гледаш да се заяждаш. Не може заради 5-6 хейтъра от Реал, ти да слагаш всички фенове на Реал под общ знаменател.

ComsteR
11.09.2016 00:37

Нищо специалнло не са Алавес, Лас Палмас които водеха на Севиля до 80 и някоя, мисля стартираха с 2 победи. Барса сама си загуби мача, първото им беше много слабо, а всяка една контра на Алавес беше опасна заради трагичните Масчерано,Видал и Матю който е много тромав. Какво се случва с Умтити и Пике, защо не играха? Връзката между нападателите липсваше през целият мач. Атлетико ги побъркаха, но късмета не беше с дюшеците.

stefanBG111
11.09.2016 00:27

Честита им победа на Алавес, явно са си доста корави щом взеха точки и на Калдерон. Ние подходихме несериозно към този мач и си изпатихме, но има ги и такива мачове, а и ние винаги играем така след пауза за националните отбори. Не трябва да се оправдаваме и Малко Луд престани да омаловажаваш успеха на Алавес, момчетата показаха че въобще не са за подценяване. Не можем все да печелим, ние сме едва 3 кръг, а вие правите сцени от 1001 нощ, за титли и камара глупости. Титлата се печели май месец, а не в 3 кръг, сезона е много дълъг има доста мачове, знаете ли колко неща могат да се променят дотогава. Някои фенове на Реал и някои наши фенове не влизайте пак за да хейтвате и да се карате свестните фенове не са ви длъжни да ви четат глупостите във всяка статия.

MaLkO_LuD94
11.09.2016 01:39

Когато станах фен на Барса Роналдиньо още не беше дошъл какво остава за Меси *smile* Нормялно е да мрънкаме та това е Алавес не Валенсия не Севиля сигурно всяка една от резервите ни струва повече от целият им отбор и аз отбора не съм спирал да го подкрепям от2002 година и в далеч по трудни периоди но просто не понасям подобна глупашка загуба на точки защото накрая се оказват решаващи *wink* В Испания грандовете не правят много грешки и всяка една може да е фатална *cigarette*

stefanBG111
11.09.2016 01:09

Хубаво че тази загуба дойде сега за да се вземе поука, но е твърдо е рано, а ти и онзи унуфри само мрънкате. Трябва да приемеш загубите ако си станал фен на Барса заради победите, трофеите или Меси значи не си никакъв фен. Отбора не се подкрепя само когато бие, а и когато пада. Нещо което важи с пълна сила в Германия и именно там знаят какво са верни фенове.

MaLkO_LuD94
11.09.2016 00:53

Титлата се губи точно в такива мачове има ли значение дали е 3-ти или 30-ти кръг все са недопустимо загубени 3 точки*erm* Нека загубим и от другите новаци точки пък я спечели титлата май месец да видя как ще стане *wink* Хората са го казали състезание не се печели в началото но може да се загуби тогава *smile*

CFC_H_A_Z_A_R_D
11.09.2016 00:03

Не знам,ама днеска Еврото ограби доста хора.И направи други с плешиви глави,татуси,костюми и БМВ-та още по-богати.

sakata_97
10.09.2016 23:44

Много,много изненадващ резултат и то на Кампа срещу отбор като Алавес,човек да не повярва *surprized*

Suarezzzito
10.09.2016 23:40

Барса обича да прави такива хубави резултати много ги обичам !!

Reyes_de_Europa
10.09.2016 23:32

Хахаха, ей тоя подарък не го очаквах. Независимо от промените в състава, Барселона би трябвало да няма проблеми да спечели мач срещу отбор новак като Алавес. На пръв поглед тоя кръг и Реал и Барса бяха в огледална позиция, у дома срещу новаци, и ние дадохме почивка на Карвахал, Варан, Марсело, Каземиро, Хамес, и те дадоха почивка на водещи играчи, и на нас титулярния вратар е контузен като техния и при нас Роналдо и Бензема си разделиха минутите след дълго отсъствие заради травми обаче дотук с приликите защото Реал подходи поне първото полувреме сериозно и пречупи съперника, а до 60 минута водеше с 5-0 и докато Зидан извади Роналдо, Бейл и Модрич, то на Луис Енрике се наложи да пуска Иниеста, Меси и Суарес в опит да спасява мача защото през първото полувреме явно го бяха подценили и се разхождаха очаквайки Алавес сами да се бият. Да ама не ! Гостите показаха че не са случаен отбор щом са взели точка на Калдерон. Отличен мач на вратата на Алавес за нашия юноша Пачеко, който някой ден може и да се върне на "Бернабеу". Да ни е честито едноличното лидерство в Примера !

danialves2
11.09.2016 00:15

Много глупав повод за радост, не мислиш ли? Да, взехте си всички мачове, но е едва третия кръг. В началото на 2010/11 пак в 3 или 4 кръг паднахме от Еркулес като домакини, но доколкото си спомням станахме шампиони. Все пак благодаря на останалите фенове на Реал за спортменските коментари. *smile*

simon_66
10.09.2016 23:44

Брат, феновете на мадридчани не сме такива.. никога няма да тръгна да се фукам колко е велик отборът на Реал в тема на Барса, просто защото е безсмислено и да правя един куп съпоставки.. временни водачи са Реал и дотам, всичко се обръща в това първенство многократно през сезона. Кофти игра на Барса днес и дотам, без хихикания, без заяждания. Феновете на Реал трябва да се научим да говорим в края на сезона, а не след нечия издънка на пряк конкурент, защото тогава е най-важно.

simon_66
10.09.2016 23:31

Знаех, че Алавес са корави, ама чак толкова. Хикс срещу Атлетико Мадрид като гост и сега победа над Барса като гост. Личи си, че треньорът там си върши работата перфектно. Очаквам много от този отбор през сезона и попадане със сигурност в първата половина на класирането, а защо не и нещо още по-голямо-евроучастие..

MaLkO_LuD94
10.09.2016 23:42

Какво евроучастие тези няма да са в 15-те накрая *erm* Едновременно ми е смешно и трагично като се сетя че загубихме може би най-лесният си мач за сезона като изключим тези за купата*cigarette*

sviliev
10.09.2016 23:30

Този резултат трябва да ни светне лампичката и на нас, защото днес бая лежерничко играхме. А проспахме и първото полувреме срещу Селта в миналия кръг.

sviliev
10.09.2016 23:29

Шокиращ резултат. Алавес явно са корави, щом взеха 4 точки от гостувания на Атлетико и Барселона, които след 10 дни играят помежду си. Дано ние да си вземем трите мача до края на месеца, те хубаво вече загубиха точки, а ако завъртят едно реми на 21-и, цена няма да имат *smile*

RMCF_1902
10.09.2016 23:28

Айде сега ми е чудно къде са феновете на ВЛ които говорят, че всеки мач е протоколен за грандовете.В този мач се доказа, че дори и един от новаците като гост може да вземе точки от Реал,Барса и Атлетико.

j_mourinho
11.09.2016 00:08

Веднъж на 100 години един новак е победил Барселона и вече се сравнявате с Висшата Лига?? *lol**joking*

danialves2
10.09.2016 23:27

Ами честита им победа на новаците. Ще е пълна лъжа, ако кажа, че не са заслужавали да спечелят. Много мързелива игра от нашите и единственото, което ме успокоява, че е едва третия кръг. Много се раздадоха играчите на Алавес, пресираха дълбоко в половината на Барса, защитаваха се изключително компактно и се възползваха от нестабилната ни защита. *smile*

MaLkO_LuD94
10.09.2016 23:23

На полувремето си мислех че сме избили някой от трансферите но вече съм сигурен че ги избихме всичките*cigarette**thumb_down*

ale301
10.09.2016 22:58

Много слаби изяви на Жереми Матийо!

MaLkO_LuD94
10.09.2016 22:53

1-2*confused* Какво ще правим когато Меси се откаже не ми е ясно като без него Алавес ни мачка и то вкъщи*erm*

CFC_H_A_Z_A_R_D
10.09.2016 22:53

Да му се не знае!!!Да не бях доживял,тази Барса която възкръсна през 2015 да пада у дома не е ''несериозно'' ами направо си е неРЕАЛно!!!

MaLkO_LuD94
10.09.2016 22:50

Попринцип играем трудно след паузите за националните отбори но да се мъчиш срещу Алавес у дома е просто меко казано несериозно *erm*

MaLkO_LuD94
10.09.2016 21:43

Всичко освен разгром ще ме изненада *erm* Въпреки стартовият състав очаквам да им вкараме поне 4-5 гола *cigarette*

lalug_mamut
11.09.2016 12:25

На мама сладура, той.

mitkoddk
10.09.2016 23:24

Сигурно сега си изненадан. Не, че аз не съм де.

Red_Till_Dead
10.09.2016 23:21

Изненада