ЕПФЛ се обяви против промените в Шампионската лига

15:45
ЕПФЛ се обяви против промените в Шампионската лига
Сериозните промени, които ще направи УЕФА във водещия си турнир Шампионската лига са неприемливи и ще бъдат в ущърб на местните първенства, обяви организацията, която защитава правата им- Европейските професионални футболни лиги (ЕПФЛ). ЕПФЛ добави също така, че подобно поведение като това на УЕФА може да сложи край на споразумението между двете структури да не се играят мачове от местните първенства в нощите, когато има мачове от европейските клубни турнири.

"Големите промени в европейския футбол бяха анонсирани без подкрепата и консенсуса на организациите, които отговарят за местните първенства на континента, се казва в изявление на ЕПФЛ. "Това решение ще окаже отрицателно въздействие върху местните първенства и ще увеличи много финансовите разлики между големите клубове на континента и всички останали, се допълва в становището.

През миналия месец УЕФА взе решение да направи някои промени в Шампионската лига, които са в угода на големите първенства и на големите клубове. Именно след това решение се оказа, че първите четири отбора от първите четири по сила първенства- Испания, Англия, Германия и Италия, имат гарантирани места. Също така се добавя, че разпределението на приходите от турнира Шампионска лига ще се влияят повече от историческите резултати на клубовете, отколкото от атрактивността им на телевизионния пазар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация