Параолимпийските игри в Рио бяха открити на "Маракана"

10:42
Параолимпийските игри в Рио бяха открити на "Маракана"
Параолимпийските игри в Рио де Жанейро бяха официално открити с церемония на пълния до краен предел стадион "Маракана", която ще бъде зпаомнена със самба, гигантски балони и шумно освиркване на президента Мишел Темер.
 
Най-атрактивният момент от вечерта бе невероятното изпълнение на американския параолимпиец Арън Уийлз, който скочи със своята инвалидна количка от рампа на 17 метра височина. За основната част от церемонията организаторите бяха избрали репродукция на парти на легендарния плаж Копа Кабана, но настроението на "Маракана" бе помрачено, когато на сцената се появи новият президент на Бразилия Мишел Темер, който зае поста след импийчмънта на Дилма Русеф. Темер бе посрещнат с мощни освирквания от публиката и викове за неговата оставка.
 
През следващите 11 дни на спортните съоръжения в Рио де Жанейро 4300 от най-добрите параолимпийци в света ще мерят сили в 22 вида спорт за разпределението на 528 медала. Най-голямата делегация е китайската - 308 спортисти, които ще се опитат да подобрят постижението 95 златни медала от Параолимпиадата в Лондон. В програмата на Параолимпиадата са представени академично гребане, баскетбол, велоспорт, конна езда, волейбол, голбол, джудо, лека атлетика, тенис на маса, ветроходство, пауърлифтинг, плуване, ръгби, стрелба, стрелба с лък, тенис, фехтовка (на колички), футбол (по 5 души), футбол (по 7 души). За пръв път са включени кану и триатлон. Състезателната програма ще продължи до 18 септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация