Марота: Ювентус е по-силен от миналия сезон

07:33
Марота: Ювентус е по-силен от миналия сезон
Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота смята, че клубът е направил добра селекция и със сигурност е по-силен от миналата година. Той призна, че има още над какво да се работи, но отборът се развива в правилната посока. Босът сподели мнението си и за провалените трансфери на Аксел Витсел и Блес Матюиди.

"Отборът като цяло е окомплектован и със сигурност е по-силен в сравнение с миналата година. Не мога да кажа, че всичко е перфектно, тъй като имаме някои слабости, но в никакъв случай не мога да отпиша играчи като Квадво Асамоа, който почти не игра миналия сезон, или Марио Лемина, който се превръща в един малък шампион. Имахме възможност да вземем Витсел, който бе пуснат от шефовете на Зенит да дойде за медицински прегледи. Руснаците обаче не успяха да му намерят заместник и заради това трансферът пропадна. В последните няколко седмици Витсел на няколко пъти каза, че иска да дойде в Юве и затова привличането му за момента само се отлага", заяви Марота.

"Имахме разговори с ПСЖ за Матюиди, които обаче не бяха довършени. За съжаление, нямаше как да се намесим във взаимоотношенията между клуба и играча. Матюиди изрази желание да дойде при нас, но той не бе наш играч и от ПСЖ побързаха да го обвържат стабилно", допълни босът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
08.09.2016 09:33

А Марио Лемина уверено върви по стъпките на Пол Погба. Надявам се да е здрав и да разгърне напълно потенциала си в следващите 1-2 години.

Rezors
08.09.2016 13:47

Със сигурност ще следя състава ви с интерес. Изключително симпатични ми сте, а и на трансферния пазар подхождаде далеч по-умно от повечето клубове. На хартия имате тим за 1/2-финал в ШЛ и титла в Италия, може би и за повече, но си прав, че това ще се решава на терена. Но вече сте един от основните фаворити за ШЛ, което е страхотен прогрес.

bacardy_breezer
08.09.2016 09:31

На хартия - да, в хода на сезона ще видим дали и на терена ще е така *smile* Направихме няколко промени така, че ще трябва малко време новите да навлезнат в атмосферата на отбора *smile* ФОРЦА Юве !