Левски и ЦСКА със столични дербита за Купата на България

14:22
Левски и ЦСКА със столични дербита за Купата на България
Купата на България стартира с две столични дербита на 1/16-финалите. Тимът на Левски гостува на Царско село на 22 септември. Интересното е, че срещата ще се играе на стадион "Българска армия". Ден по-рано ЦСКА - София пък има визита на Локомотив София в столичния квартал "Надежда". 
 
Шампионът Лудогорец също стартира с гостуване, но на 20 септември. "Орлите" излизат срещу Ботев Враца на стадион "Христо Ботев". Лидерът в Първа професионална лига Дунав Русе ще гостува на Витоша Бистрица. Пловдивските Локомотив и Ботев чакат своите съперници. Смърфовете ще гостуват на победителя от зона "Североизток", докато канарчетата на този тим, който стане победител в зона "Югозапад". Славия почти сигурно ще играе с Литекс, който мачка в Северозападната Трета лига. Лидерът във Втора лига Септември София пък приема Берое Стара Загора.
 
Останалите двубои ще се играят на 21 септември от 16:00 часа.
 
Ето и всички двойки 1/16 финалите за Купата на България за сезон 2016/2017 година: 
 
► Витоша (Бистрица) - Дунав 2010 (Русе) 
► Несебър (Несебър) - Поморие (Поморие) 
Левски (Карлово) - Верея (Стара Загора) 
► Добруджа/Калиакра/Черноморец (Бч) - Локомотив 1926 (Пд) 
► Царско село 2015 (София) - Левски (София) 
► Спартак Плевен (Плевен) - ОФК Пирин (Благоевград) 
► Банско (Банско) - Созопол (Созопол) 
► Оборище (Панагюрище) - Локомотив (Горна Оряховица) 
► Септември (София) - Берое (Стара Загора) 
► Литекс/Кариана - Славия 1913 (София) 
► Гигант/Розова долина - Черно море (Варна) 
► Етър ВТ (Велико Търново) - Нефтохимик Бургас 1962  
► Ботев (Гълъбово) - Монтана 1921 (Монтана) 
► Победител зона "Югозапад"  - Ботев (Пловдив) 
► Локомотив 1929 (София) - ЦСКА-София  
► Ботев (Враца) - Лудогорец 1945 (Разград)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea86
07.09.2016 22:30

А сега по темата... Уинър, как с такава лекота лепвате определението дерби на отбори, които се срещат веднъж на 50 години? Левски няма никакво дерби с Царско село и никога не е имал. Единственото дерби, което остана на Левски е най-старото със Славия. Стига с това слагачество на определени собственици на отбори. *wink*

CFC_Forever
07.09.2016 15:56

Откога Литекс станаха столичен отбор? Ако в следващия кръг се паднат Литекс 1 (ЦСКА-София) срещу Литекс 2 (Ботев Луковит), интересно кой ще е истинския?

manutd_forlife
08.09.2016 11:33

Имаше и отлив и след първите няколко мача във В група. Очевидно часа е проблем, но пак за нашите си ниски стандарти, тези 2 и 5 хиляди плащат нечий заплати, което е важно.

Chelsea86
08.09.2016 10:58

Ми имахте публика когато играехте във В група с млади български момчета. Виж сега като се напълнихте с черни и мургави как се получи един отлив на публика и влязохте в руслото на А група с по 2-3 хиляди на мач. Ще има публика с Лудогорец, Левски и някой важен мач после пак 2-3 хиляди, айде понякога ако е хубаво времето и нормален час може да ги докарате до 4-5 хиляди. Просто нашия футбол не предизвиква интерес, който да върне хората на стадиона. Споровете кой събирал 2 хиляди и кой 5 хиляди са смешни.

manutd_forlife
08.09.2016 08:15

До някъде съм прав. За положението на Левски няма да споря, че това ще гони феновете, но не може да кажеш и, че при ЦСКА не е същото. Да спечелихме Купата на България, но преди това положението не беше цветно. Но въпреки това имаше причлично количество хора на мачовете ни от първенствата(говоря за нашите стандарти, други хора като бразилеца, сигурно очакват да имаме по 50-60 хиляди на мач)

Chelsea86
07.09.2016 23:27

Никъде не съм спорил за посещаемостта. Отговорих ти защо са сложили прякора "отборът на народа" още преди много много години. Определено в последните години изоставаме като посещаемост, но всичко това си има обяснение. Лошите резултати, никакви големи успехи, липса на трофеи, съмнителни мачове, грешни решения на ръководството и още и още глупости отвратили нормалния фен. Както се видя с Марибор феновете са жадни за европейски футбол с чужди отбори, а не за мачове с Монтана и останалите по 4 пъти на сезон, а понякога и повече. Отлив на публика се забелязва и при вас в момента. Така е в България, когато отборът печели, бори се за титла или купа феновете се завръщат. В останалите случаи стадионите се пълнят само на финали, решителни мачове и такива в Европа.

manutd_forlife
07.09.2016 22:46

Не бяхме само 5. А сега да отговоря на човека под мен. Наясно съм за доклада на Уефа, но няма как да не се съгласиш, че феновете се съдят по посещаемостта на отбора, нали? Вярно не всеки има възможност да ходи да си гледа отбора, я не са от този град, я нямат времето или финансите, но все за някой мач може да се отиде и всеки като прави така добавя. А сега не може да се каже, че Левски е по-гледан от ЦСКА. Определено не последните няколко години поне. И отново към бразилеца. 1 ''пълен стадион'' и после цяла година да ходят по 500 души не ви изкарва на +. Недей да ми сравняваш мач от Европа с мачовете ни в А група. Като ще говориш за такива глупости, дай поне да са в същия турнир. И в началото на първенството ли напълнихте стадиона?

Kalinho
07.09.2016 22:29

абе младеж като приказваш толкова я кажи колко фенчета имаше на последния ви мач ? Най - вероятно по твоите сметки поне 4-5 хил. както в началото имахте по 10-12 хил пък стадиона с два празни сектора другите много рехави. Левски си изплаща сектора, за разлика от вас ние сме пълнили стадиона до дупка този сезон или забрави мача с Марибор, а така като гледам латекс след 2-3 кръга както сте тръгнали и 500 заблудени люляци няма да съберете...

Chelsea86
07.09.2016 22:27

Защото отборът на Левски винаги е имал най-много фенове, почитатели и симпатизанти от всички останали отбори в България. Може да се прочете и провери в доклада на УЕФА за най-популярните отбори във всяка една страна членка. Стадионът или по-точно сектор А се подобрява от клуба, не от държавата и ще се изплаща в следващите 10 години при минимална посещаемост. При по-голяма от 4 до 6 години и към двете фирми. Левски няма да спечели и стотинка от сектора докато не се изплати напълно.

manutd_forlife
07.09.2016 18:42

Аз имам истински въпрос. Защо вие сте отбора на народа и ви подобряваха стадиона, като не се използва?(Аз за разлика от теб не се заяждам, моля те, дай ми отговор на въпроса, другите неща, които мислиш да ми кажеш нямат значение, както и явно парите хвърлени за подобрението на сектора ви)

Ordinary
07.09.2016 16:04

Нали се преместиха в София и вече станаха столичани.*wink*