Ивайло Петев: Очаквах да е тежко, но не и чак такова нещо

00:40
Ивайло Петев: Очаквах да е тежко, но не и чак такова нещо
Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ивайло Петев заяви, че е останал изненадан от драматичния начин, по който избраниците му стигнаха до успеха срещу Люксембург.
 
В мач от група "А" на квалификациите за световното първенство във Русия 2018 година България победи като домакин Люксембург с 4:3 с гол на Александър Тонев в добавеното време на мача.
 
След двубоя на стадион "Васил Левски" селекционерът на България Ивайло Петев каза пред БНТ, че е очаквал тежък мач, но не и такова нещо.
 
Специалистът коментира, че играчите му са допуснали недопустими грешки в отбрана. Той добави, че не трябва да се хвърля вината върху този или онзи, а да се анализира внимателно случилото се и да се направят нужните корекции.
 
"Ако трябва да съм честен, очаквах тежък двубой, но чак такова нещо - не. Допуснахме недопустими грешки в защита. Всичко се случва във футбола, затова не бива да хвърляме вината персонално върху този или онзи. Трябва да анализираме представянето си и да коригираме пропуските. Ще наблегнем особено върху играта си в защита, защота там бяха големите пропуски. В случая ние предоставихме на съперника три или четири ситуации, от които да ни отбележи", коментира Петев след срещата.
 
"Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков имат бъдеще в националния отбор, въпреки че допуснаха елементарни грешки. Те са млади и е нормално да има известно притеснение. До полувремето Люксембург не ни притесни с нищо. Възможно е да е имало подценяване при някои от играчите, но на този етап трите точки са най-важните. Оставам оптимист. Това, че сме допуснали неточности, не бива да ни обезсърчава. Трябва да сме уверени, да работим върху грешките и да се стремим да не ги допускаме повече", допълни още селекционерът.
 
Ивайло Петев не отхвърли възможността за повика и нови футболисти за световните квалификации през октомври срещу Франция и Швеция. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea86
07.09.2016 12:05

Смятай, щом си очаквал да е тежко с Люксембург... Срам...

bacardy_breezer
07.09.2016 09:21

Ех, трябва да почерпиш Тонев ! Сега още 1 месец ще си вземеш огромната заплата... Швеция и Франция обаче няма да ни простят и подозирам, че след двата резила, които ни чакат в рамките на 3 дни, вече ще напуснеш *beer*

scouser_pool
07.09.2016 04:34

Тоя е тотален некадърник , да се молят на Любо Пенев и да го връщат ако искат да стане нещо от националния

ComsteR
07.09.2016 01:21

Ти кажи колко пара взе да ги пуснеш от Гришата????