Мъри надви Лоренци и си осигури сблъсък с Димитров

09:16
Мъри надви Лоренци и си осигури сблъсък с Димитров
Британецът Анди Мъри победи италианеца Паоло Лоренци в четири сета 7-6 (7-4), 5-7, 6-2, 6-3 и се класира за 1/8 финалите на Откритото първенство на САЩ. За място в 1/4 финалите втората ракета в света ще спори с Григор Димитров, който елиминира португалеца Жоао Соуса.

Мъри определено не показа нивото си срещу Лоренци, като допусна 63 непредизвикани грешки. Той обаче завърши с 60 уинъра и 11 аса и направи 7 пробива (от 18 възможности) в мача, който продължи 3 часа и 16 минути.

"Григор е много добър играч и ще бъде трудно срещу него, но съм готов за сблъсъка. Трябва да играя по-добре от днес, ако искам да спечеля. Наистина съм разочарован от многото грешки срещу Лоренци", сподели британецът. Той ще се изправи срещу Гришо в мач №10 между двамата. Шотландецът води с 6-3, но последният двубой между двамата бе спечелен от българина по-рано този сезон в Маями. Мъри претърпя и сензационна загуба в родината си преди две години, когато не успя да спечели дори сет срещу хасковлията в 1/4 финалите на Уимбълдън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация