БАТЕ играе силно срещу силни противници

15:34
БАТЕ играе силно срещу силни противници
Треньорът на БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко в интервю беларуски медии определи като сходни стиловете на игра на Литекс и Левски и изказа мнение, че ловчанлии са преодолим съперник.

"Искаше ни се Евертън или Вердер Бремен, с тези клубове още не сме се срещали. Ясно ми е, че срещу такива именити съперници шансовете ни са малки, но ни се искаше много да проверим силите си на това ниво. Колкото по-силен е противника, толкова по-силно играе БАТЕ. В такива мачове момчетата са концентрирани и се раздават напълно. Можеше да дадат максимума и да проявят най-добрите си качества. За мотивацията срещу падналия ни се отбор Литекс нямам никакви притеснения. Да си кажа откровено, този вариант беше един от най-добрите, така да го кажем, преодолим съперник. Въпреки че това е условно, при всички случаи предстои сериозна борба и за да попаднем в груповата фаза на Лига Европа, трябва да дадем максимума от силите си", каза Гончаренко.

"Отпадането ни от главния турнир Шампионска лига без съмнение е удар по честолюбието ни, но трябва да докажем, че сме силни духом и да направим всичко възможно, за да се реабилитираме за неприятната загуба от Вентспилс. Сред възможните ни съперници в Лига Европа са Вердер и Евертън, още Аякс, Рома, Бенфика, Валенсия, Селтик, Фиорентина, Лацио, Хамбургер, така че за загуба на мотивация е неуместно да се говори. Миналогодишният ни противник Левски е български гранд, много популярен клуб, но с Литекс са съпоставими отбори. Вадим Скрипченко изгледа два мача на българския отбор, които завършиха с коренно противоположни резултати. Имаме записи от играта им и изхождайки от тази информация мога да кажа, че Литекс и Левски играят в сходен стил - в съставите им има групи от бразилци, на които се залага да градят играта, имат и много опитни българи. Всички те обичат и умеят да боравят с топката, предпочитат късия и среден пас. Много добре организирани са, но имат и слаби места и ние ще се опитаме да се възползваме от тях", споделя Гончаренко в интервюто.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Beckham_2310
19.08.2009 16:06

"Отпадането ни от главния турнир Шампионска лига без съмнение е удар по честолюбието ни .. " пхахахах кви са тия глупави изказвания от тоя тапанар бе ? тия до миналата година никои не ги знаеше , днес ми се прават на големи ... искам 0;3 още 1-вия мач и наистина да ходат да си прават тракторите

lubo_krika
19.08.2009 15:50

Хайде Литекс,върнете ги класически да си правят тракторите