Тонев болен, Дяков здрав в националния отбор

07:33
Тонев болен, Дяков здрав в националния отбор
Крилото Александър Тонев се разболя и е единственият със здравословни проблеми към момента в лагера на националния отбор на България преди мача с Люксембург на 6 септември, разбра "24 часа". С този мач лъвовете стартират новия квалификационен цикъл.

По пътя към Мондиал 2018 сме в тежка група с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург. През уикенда Сашо Тонев дебютира за Кротоне, след като през юли подписа с новака в серия "А". Българинът имаше добри изяви, но тимът му допусна обрат от 1:0 до 1:3 от Дженоа. Имайки предвид, че квалификацията с Люксембург е чак след 4 дни, Тонев все пак има шанс да се възстанови. Но отслабването на физическото му състояние със сигурност ще окаже влияние при решението на Ивайло Петев за състава.

Селекционерът получи и добра новина от лекарския си щаб - капитанът Светослав Дяков е напълно здрав и ще започне двубоя във вторник. Халфът получи редица тежки удари по време на реванша на Лудогорец от плейофа за влизане в Шампионската лига срещу Виктория Пилзен. Дяков бе сменен 10 мин преди края, а след това бе аут от шампионатния мач на разградчани срещу Локо Пловдив.

Удар по време на тренировка на националите получи нападателят на Берое Георги Божилов. Травмата обаче не е сериозна.

До неделя избраниците на Ивайло Петев провеждат занимания на базата на БФС в Бояна. В понеделник се местят за официалната си тренировка на стадион "Васил Левски", където във вторник от 21:45 часа посрещат Люксембург. Цените на билетите за първия ни мач от квалификациите са 10, 15 и 20 лева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация