Лудогорец стартира в Базел, завършва в Париж

00:41
Лудогорец стартира в Базел, завършва в Париж
УЕФА обяви програмата на Лудогорц за груповата фаза на Шампионската лига. Българският шампион започва рекордното си второ участие в турнира срещу Базел в Швейцария на 13 септември. След това на 28 септември следва домакинство на стадион "Васил Левски" срещу фаворит номер едно в група "А" - Пари Сен Жермен. Именно срещу парижани и завършват участието си в групата на 6 декември на "Парк де Пренс".
 
На 19 октомври е визитата в Лондон на Арсенал. "Топчиите" са вторият тим, който идва в София на 1 ноември, а на 23 ноември е важната среща с швейцарците пред родна публика, която може да се окаже историческа за разградчани, който се целят в излизане от груповата фаза. Както е известно, Лудогорец постигна първата победа за роден тим в групите на ШЛ именно срещу Базел през 2014 година с гол на Йордан Минев в 92-ата минута за крайното 1:0.

Програмата на Лудогорец в група на "А" на Шампионската лига:

13 септември
 
Базел - ЛУДОГОРЕЦ
 
28 септември

ЛУДОГОРЕЦ - Пари Сен Жермен
 
19 октомври
 
Арсенал - ЛУДОГОРЕЦ
 
1 ноември
 
ЛУДОГОРЕЦ - Арсенал
 
23 ноември
 
ЛУДОГОРЕЦ - Базел
 
6 декември

Пари Сен Жермен - ЛУДОГОРЕЦ
Базел - Арсенал 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko1010
27.08.2016 13:36

Лудогорец има наглед трудни съперници. Срещу Базел трябва да се вземат максимален брой точки. В България Лудогорец има шансовете да се бори за победа срещу швейцарския клуб. *beer* *cup* Щом отборът е в Шампионската лига, значи има причини за достигането му до там. Това е плодът на труда му. В Швейцария Лудогорец би трябвало да се бори за равенство, реално погледнато не виждам какво друго могат да спечелят от този мач. Пак казвам- преди две години ме опровергаха с вкарването на гол срещу Реал Мадрид. Не ми се иска да се нагърбвам да казвам какво ще се случи, но все пак затова може да се коментира под статиите.
Срещу Арсенал работата става малко по- сложна. ,, Топчиите'' са силни в групите си, рядко допускат загуби. Динамо Загреб би беше треснал в групите, но сега с Лудогорец ще бъде малко по- различна работа и ще е истински подвиг за орлите, ако успея в България да победят ,, топчиите''. Срещу Базел, в България, имаме реални шансове за победа, но срещу Арсенал не мисля, че ще успеем да победим в България. По- скоро залагам на равен мач, като се има предвид моментната форма на ,, топчиите''. Играчи като Месут Йозил.. Те правят разликата. От нищото могат да ти подадат извънземен пас, подобен на този на Варан към Марко Асенсио срещу Реал Сосиедад, които победихме с 3:0.
В Англия срещу Арсенал мисля, че ще загубим. Този клуб рядко губи тези мачове. ,, Емиратс'' се е превърнал в един качествен стадион който събира много публика, пожелала да дойде да гледа продукцията на ,, артилеристите''. Лудогорец трябва да покаже психическа стабилност по време на мача в Англия.
Срещу ПСЖ. *erm* *erm* Ако трябва да погледна реално на нещата, то там ни очакват две загуби. Парижани са корав клуб, изпълнен с амбицирани за победи играчи. Факт е, че машината за голове- Златан Ибрахимович, вече я няма, но има много други играчи, които попълват липсата на шведа. ПСЖ е един много качествен клуб, който ще постигне победа на своя стадион, защото ,, Парк де Пренс'' се е превърнал в символ на парижкия клуб. Този стадион може да е символичен за нас, но онази победа е в миналото, а на Лудогорец му предстои бъдеще. В студения декември отиваме във вечно топлия Париж, за да покажем на какво сме способни, защо сме тук и какво сме постигнали през всичките тези години на упорити тренировки.
В България имаме реален шанс да измъкнем от всеки отбор равенство. Не знам дали това, обаче, ще се случи само срещу ПСЖ. Те могат да се окажат един сериозен препаникамък. Ще е великолепно, фантастично, Лудогорец да премине групите, но съдбата е неясна, а съперниците са толкова големи за този малък клуб.
Срещу Базел- равенство в България, загуба в Швейцария; срещу ПСЖ- загуба в България (може да вкарат един гол и да се получи нещо от сорта на 1:3) и загуба във Франция ( за там не им давам много надежди, но такава е реалността); срещу Арсенал- равен в България; загуба в Англия.
Давам им само две точки, но това ще се случи според мен, колкото и неприятно да звучи. Българският футбол сега е на ниво, което е много под нивото на Лудогорец. Този клуб е нещо като феномен в България и се появи интервю, в което някой от управниците на Лудогорец казва, че играчите трудно се мотивират да играят в лигата на България.
Това е обяснимо, като се има предвид, че нямат почти никаква конкуренция. Когато нямаш конкуренция, нищо не може да ти даде нужната мотиваци да се бориш, въпреки че няма с кой и с какво.
Лудогорец ще продължи да изнася тази качествена лекция, дано другите български клубове най- накрая да се научат каква политика трябва да се води и да започнат да я водят, колкото и грешки да направят. Ако не се опита, не може да се направи грешка. Старо, но работещо. Ще са им нужни много пари, но все отнякъде ще ги намерят. Има богати хора, които могат да поемат някой клуб, като Левски например и да го издигнат за пример в България, да може да спори с Лудогорец за върха и да се завърне в Европа. България да изпрати повече отбори в Шампионската лига, не само един- Лудогорец. Коефицентът ни значително ще скочи, но това е така, само заради лекцията и продукцията на клуба на Домусчиев.
Лудогорец- феномен и олицетворение на желанието и прогреса в сивата среда, в която няма конкуренция. Трябва да се взима пример от този клуб и да се вървят по стъпките му, колкото и падения да има. Ако не се опита, няма да се сполучи.
Край с поредния дълъг анализ. Късмет на Лудогорец. *smile* *beer* *beer*