Фиорентина си тръгна с добър турнирен резултат от Лисабон

00:04
Фиорентина си тръгна с добър турнирен резултат от Лисабон
Отборът на Фиорентина завърши при резултат 2:2 при гостуването си на Спортинг Лисабон в първа среща от плейофната фаза в Шампионската лига.

Гостите поведоха в резултата след страхотен шут на Хуан Варгас още в 6-а минута, а авансът им се запази до края на първото полувреме. В началото на втората част домакините от Лисабон натиснаха сериозно своя противник и логично изравниха резултата. Симон Вукчевич в 58-а минута успя да преодолее Себастиан Фрей и да зарадва публиката на "Ещадио Жозе Алваладе". След отбелязването на гола националът на Черна гора съблече своята фланелка, за което получи втори жълт картон и напусна терена.

Въпреки това натискът на лисабонските "лъвове" продължи и те поведоха в резултата след страхотен удар на Жоао Моутиньо от около 25 метра. Намаленият състав на Спортинг не позволи на тима да задържи своята преднина и Фиорентина успя да изравни в 79-а минута след като Алберто Джилардино спря технично една топка в наказателното поле и я прати в мрежата на лисабонци.

Видео от мача ТУК!!!

Резултати от плейофната фаза на Шампионската лига:
ФК Копенхаген - АПОЕЛ Никозия - 1:0
Шериф - Олимпиакос - 0:2
ФК Тимишоара - Щутгарт - 0:2
Селтик - Арсенал - 0:2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MB_KrisS
19.08.2009 01:47

Mного ме е яд съдията как прецака Спортинг. Фиорентина трябваше още първото полувреме да останат с човек по-малко. Спортинг ги надигра с 10 души, та представям си ако бяха с един повече за португалците... Лисабонци заслужаваха поне да победят.