Гришо скочи с 10 места в световната ранглиста

09:14
Гришо скочи с 10 места в световната ранглиста
Григор Димитров се изкачи с 10 места нагоре в ранглистата и стартира седмицата на 24-а позиция в света. Първата ни ракета миналата седмица се представи чудесно в Синсинати, където стигна до полуфиналите.

Гришо бе елиминиран в предпоследния етап от Марин Чилич, който впоследствие спечели Мастърса. Хърватинът в заключителната среща надигра поставения под №1 Анди Мъри с 6-4, 7-5.

Благодарение на този успех Чилич скочи с пет места нагоре и се върна в Топ 10 (на девета позиция). В първата десетка има още една промяна - Стан Вавринка, който загуби от българина в Синсинати, измества Роджър Федерер от третото място.

Григор Димитров тази седмица ще се готви за последния за сезона турнир от Големия шлем - Ю Ес Оупън, който стартира идната седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simon_66
22.08.2016 10:51

Давай, момче. Първата стъпка я направи вече-успя да стигнеш играчите в топ 20, сега следва и да влезеш сред тях. Добре е, че Григор се очаква да има по-лек жребий в първите два кръга на Ю Ес Оупън, но не бива да има каквото и да било отпускане като миналата година. Тогава победи Матю Ебдън на старта без проблеми с 3:0 сета, но след това загуби неочаквано с 2:3 сета от Кукушкин. Това означава, че има да защитава само 45 точки за световната ранглиста и това е моментът при благоприятен жребий да дръпне още в класирането, защо не и да влезе още след този турнир в топ 20.Показвал е, че може да играе добре в Ню Йорк- силно се надявам да влезе в частта на Надал или Вавринка, за да играе евентуално с тях в 3-ти кръг или на осминафиналите, тъй като не са в особено добра форма. С джокович, Раонич, Мъри и Нишикори ще му е далеч по-трудно, особено на твърда настилка. И все пак успех, дано направи качествено представяне на последния турнир от Шлема.