Малко не достигна на Гришо за финал

09:05
Малко не достигна на Гришо за финал
Григор Димитров отстъпи драматично на Марин Чилич на полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Най-добрият български тенисист загуби с 6:4, 3:6, 5:7 и пропусна отлична възможност за първи път в кариерата си да стигне до финал на състезание от тази категория. Той на два пъти повеждаше с пробив в третия сет, но не съумя да затвори двубоя в своя полза и в крайна сметка се предаде след близо два часа и половина игра.

Мачът на Централния корт стартира малко след 04.00 часа българско време, но след само един изигран гейм беше прекъснат заради дъжд. Принудителната пауза продължи цели два часа.

Димитров имаше огромна мотивация да запише първи успех срещу Чилич и да си отмъсти на хърватина, който само преди две седмици го елиминира още на старта на олимпийския турнир. Подновяването на играта дойде при 1:0 за Чилич и 40:30 за Григор във втория гейм. Хасковлията пласира мощен сервис и изравни резултата.

И двамата имаха трудни моменти при подванията си, но успяваха да се измъкнат. В седмия гейма Григор получи две възможности за пробив и още първата бе реализирана. 14-ия в световната ранглиста хърватин не успя да се добере до шансове за връщане на пробива. Димитров сервира за сета при 5:4 и въпреки леките колебания, изразени в една двойна грешка, затвори първата част.

Димитров имаше инициативата и в първите минути след паузата, но един лошо лошо изигран гейм му струва скъпо. При 2:3 серивсът на българина го предаде, той направи две двойни грешки и Чилич взе аванса, от който се нуждаеше. Оттук нататък за хърватина не бе проблем с помощта на бомбения си начален удар да изравни резултата в сетовете - 6:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация