УЕФА наложи второ по-тежко наказание на Левски

13:38
УЕФА наложи второ по-тежко наказание на Левски
УЕФА наложи второ тежко наказание на ПФК Левски във връзка с издигнати знамена от привържениците на тима по време на срещата реванш от Втори квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор на 21 юли. Клубът е санкциониран с парична санкция от 57 000 евро и мач на закрити врата при следващото домакинство от европейските клубни турнири.

Това наказание идва след първото, произнесено след мача в Словения на 14 юли. Тогава дисциплинарната комисия на УЕФА наложи наказание на Левски сектор "Б" да бъде частично затворен и покрит със знаме на УЕФА "No to racism" и емблемата на Европейската футболна централа в следващия домакински мач на клуба в Европа.

Новото по-сериозно наказание пък дойде след предупреждение от страна на европейската футболна централа, че ще разгледа подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор "Б".

Описаните от УЕФА знамена и знаци: "Знаме с наличието на келтски кръст, показанo от левскари. Кръстът е покрит с тиксо, докато една група от привърженици, стоящи зад знамето са облечени с идентични тениски със същия символ; Знаме с емблема от Втората световна война на нацистката 1-ва СС дивизия Лайбщандарт СС Адолф Хитлер ( LSSAH ); Нацистки орел държи клубната емблема на Левски вместо свастика."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Red_Manc
19.08.2016 21:20

До коментар [@comment 1918573] от [@user djarata]:

Братле на теб всяка трета дума ти е наркоман. Познаваш ли всички хора в сектор Б, че да ги слагаш под общ знаменател ? Не отричам, че сме имали изцепки, но при гостуването на Марибор фракциите и фен клубовете се държаха прилично и не правеха никакви зулуми. Дори напротив, доколкото си спомням имаше снимка как фенове и на двата отбора си разменят тениските. Опознай първо хората и тогава ди прави генерални заключения !*beer*

Kalinho
19.08.2016 20:23

общо взето уефа от доста години прави всичко възможно да затрие футбола, само пари гледат. Странно виждане за нещата имат, отбори от дадени страни ги мачкат по всички методи - глоби, наказания, съдии (не визирам в случая само мачовете на Левски но и на другите български отбори) а други ги подпират яко.

djarata
19.08.2016 19:48

Сектор Г и той е г/д като вашия ,ама в момента говорим за вас ,а ти тръгваш да се оправдаваш с другите наркомани ,вместо.да си признаеш.
Ще дойде тема и за агитката на цска и тогава пак ще съм там да коментирам.

Chelsea86
19.08.2016 19:36

До коментар [@comment 1918553] от [@user djarata]:

Уау, останалите нямали толкова фенове и заради това не петнят името му. *lol* Чудесна логика. Любимия ти сектор Г не е пълен с наркомани щото? *surprized* Но ти тях ги уважаваш нищо, че имат точно толкова изцепки, колкото и тези в сектор Б. Не са били малки деца да им крадат телефоните, не обират бензиностанции. Не нападаха майки и деца след юбилея да им крадат шаловете и тениските. Абе все хубави неща са това.
Та чакам от теб капацитете да обясниш за краденето на името. Стига с тия твои наркомани за, които се знае, че ги има във всяка една голяма агитка. Спри да се излагаш, че ставаш супер смешен. Нито говориш логично, нито ползваш доказателства и факти, нито развиваш някакви тези. Обидите и определенията не се броят за теза. И като ти е толкова анти отбора защо не го подминеш? И аз съм анти ЦСКА и още няколко отбора но не ходя да дразня и обиждам феновете на тези отбори.

djarata
19.08.2016 18:43

До коментар [@comment 1918534] от [@user j_mourinho]:

И като му е даден ,решихте да си го присвоите и да го срамите ли...жалки сте

j_mourinho
19.08.2016 19:20

По твоята логика и Левски Карлово петнят името на Левски.Същото се отнася и за Ботев Плводив, Ботев Враца и така нататък...жалкия си ти, защото логиката ти куца.

Chelsea86
19.08.2016 19:12

Обясни как се присвоява име? Откраднато ли е? Има закон, който забранява ползването му ли? Че аз съм виждал хора с фамилия Левски. Дори по ТВ показаха хора, които носят същите имена: Васил Кунчев, Васил Левски! Един спортен клуб без значение футболен, волейболен, баскетболен или по шах не може и няма как да опетни името на Апостола. Никой не може да го опетни каквото и да направи. Има над 40 отбора с имената Левски и Ботев. Отделно други кръстени на велики българи. Защо не чувам, че останалите 39-те отбора с името Левски петнят името му? Ами другите 40-те на Ботев или примерно 10-те на Раковски? Ами един от любимите ти отбори, който носи в името си Българската Армия? Знаеш ли тази армия колко победи е носила, какви герои е имала? Как може един отбор да и петни името? Защо не ревеш там? Защото ти е от любимите. Както и да е, тролите - тролите ОК! Ама поне не пишете глупости и най-добре си гледайте вашите отбори, защото с нищо не сте повече от останалите.

djarata
19.08.2016 17:28

Хахахах айде сега и Уефа ще им е виновна на наркоманите..То да не е като тука ,да излизат ,да чупят и да псуват и да плашат хората..Петните името само на един Велик човек и Българин.Какво ли не правите само и само да петните Името му..

Chelsea86
19.08.2016 17:39

Това с петненето на имена се изтърка отдавна, но е запазена марка на едни, които вече си нямат отбор и викат за друг преместил се от Ловеч в София. Дори от срам си слагат отбори като Спартак Варна във фен зоната без да имат един коментар за същия отбор и пригласят малоумно за Лудогорец. Иначе като гледам добре се справят с троленето.

Bitten
19.08.2016 16:30

Пак го обърнахте на спор кой отбор е по-идиотски. Айде съвземете се и вижте важното в картинката. Просташкото ви поведение като фенове започва от тука с коментари и свършва на стадиона с ощетяване на собствените ви клубове. Тия санкции не са повод за радост на никой българин, без значение от клубна принадлежност. Така се ощетява българския футбол като цяло. Направо карате човек да се отчаяйва... това ли е най-важното сега, на кой какъв процент от коментарите е за Левски или ЦСКА? Като деца сте...

korektor
19.08.2016 16:22

тези "хора" са цяла фракция *smile* и това знаме го има от много години и НИКОЙ не е направил забележка на момчетата *smile* след 1 мач им е било казано да си скрият знамето и на реванша са го направили ! сигурен съм че ако им бяха казали и за тениските пак щяха да си ги сменят :*smile* а за големите знамена едното си е орел с буквата Л а другото е нацистко за което обвинявам "тарторите" . а това че неможеш да си заведеш детето на мач (поради лични различни възгледи) има и други сектори *smile*

Vakerio
19.08.2016 15:31

Тия левскарчета новородените май си мислят че могат да правят всичко както у нас и никой да не ги закача ???? Навън европейците живеят със закони ,не е като в България -все някой в последния момент оправя нещата 😃 Сега ще си платят за едно знаме доста солено -дори е малко !!!! Като нямат интелигентни ръководители а селяни като тях -сега и те ще плащат в евро 😃😃😃

Loverboy69
19.08.2016 15:07

Че то това не са расисти. Те си нямат никаква идея от нещата, които си мислят че пропагандират. Те са просто дечурлига дето майките им не са ги прегръщали достатъчно и породената от това агресия сега търси изход. Обаче понеже са прости и слаби, решават че е най-лесно да избират обектите си на омраза по най-най-първичен и очевиден белег - цвета. За всичко това не се изисква нито ум, нито образование, нито уважение, нито труд, нито нищо. Изисква се само крайна простотия и некадърни родители и чалга

Ordinary
19.08.2016 14:57

Веднага да се напише една жалба и декларация, в която искате оставките на всички в УЕФА и ФИФА! Неможе да така да се подиграват със говеждия отбор!

sviliev
19.08.2016 14:50

До коментар [@comment 1918459] от [@user Barca_Kahn]:

Да си дават минуси колкото искат, какво значение има, след като това по никакъв начин няма да промени аналитичното им мислене?

Barca_Kahn
19.08.2016 14:55

Така е по-този начин показват че нямат комплекси, да са живи и здрави и все така да ни радват хаха.

Chelsea86
19.08.2016 14:20

До коментар [@comment 1918440] от [@user LFC_LFC1892]:

И защо трябва да си взимат поука всички фенове на изброените от теб отбори? Реално извършителите на подобни неща са малка група хора от 20 до 100-200 човека. На фона на останалите това е нищо. Просто отборите трябва да вземат мерки. БФС като са решили да правят супер мега ултра хипер лига да бяха накарали отборите да сложат видеонаблюдение и да си съдействат с МВР. Като осъдят по 20-30 фена и отборите наложат забрани на 100-200 човека да посещават мачове за минимум 5 години ще има ефект. То в цялата ни държава цари анархия, хората с власт и пари си правят каквото искат, а ти искаш футбола да е на ниво.

Chelsea86
19.08.2016 15:06

Не съм ходил. За първи път отидох с баща ми 91 или 92 година. Знам как е било, разказвали са ми и съм гледал стари мачове, но сега е друго и без строги правила и мерки няма да се оправят нещата.

Chelsea86
19.08.2016 15:00

Аз затова си взех карта за Сектор А. Сега там мога да заведа всеки без да се притесня, че ще му падне нещо на главата. Диваци или не като им вкарат няколко от приятелчетата на топло, а на други забранят да посещават мачове ще се кротнат. Правят се на такива, защото не се взимат мерки. И аз искам да сме като в Англия и да можеш спокойно да стоиш до феновете на другия отбор без зони за сигурност, решетки и клетки, ама няма да стане без взимането на мерки.

LFC_LFC1892
19.08.2016 14:55

Пич , ходел ли си на мач преди 1989 г? Тогава на стадионите се продаваше бира и лимонада в стъклени бутилки нямаше никакви ексцесии !

sviliev
19.08.2016 14:49

Мисълта ми е, че почти всички от ''Г'' или ''Б'' са диваци. Днес 20 човека издигнат свастика, утре 50 човека се сбият с полицаи, вдругиден други 50 човека си организират меле с хора от противниковата агитка. След това 10 човека хвърлят бомбички на трибуните, други десет влизат пияни на стадиона и т.н., и т.н. Въртим се в омагьосан кръг, а средата не се променя. Бил съм допреди 3-4 години поне десет пъти в един от тези два сектора, виждал съм и съм чувал много неща. Никога повече няма да направя подобна грешка.

Chelsea86
19.08.2016 14:42

Как очакваш да накажат фенове като няма арестувани и видеонаблюдение? Ето защо отборите отнасят наказания и глоби за сметка на няколко идиота. Те си знаят, че на стадиона цари анархия и затова отиват с мисълта не да гледат мач, а да се бият, чупят и да издигат подобни символи. Представи си да стане всичко, което съм написал в предните коментари? Тогава ще ходят ли на мач с нагласата на богопомазани?

Chelsea86
19.08.2016 14:37

Не четеш какво пиша. Обикновено извършителите във всеки отделен случай са толкова. Ето тези наказания са заради знамена и тениски с нацистки символи. На снимката се виждат една шепа хора с черни тениски и символи. Не е нито целия сектор, нито са всички фенове. Лицата им се виждат прекрасно на снимките. Ако имахме нормално ръководство щяха да предоставят записите на МВР да издирят извършителите и директна забрана да стъпват на стадиона. Навсякъде ултрасите са малко или много криминално проявени, но когато се наложат правила и се спазват строго от отборите, федерацията и полицията дори те ще започнат да ходят нормално на мачовете. А нашите правят подобни глупости за да покажат на братята си от Лацио колко големи фашисти и нацисти са.

LFC_LFC1892
19.08.2016 14:33

Стадион Лазур стадиона в Ловеч стадиона в Стара Загора и.т.н. Коько фена има наказани????

sviliev
19.08.2016 14:27

Как ще са 100-200 човека, ти сериозно ли? 90 процента от тези, които ходят в ''Г'' или ''Б'' сектор са или криминално проявени, или лумпени, а много често и двете. А по-лошото е, че взимат под крилото си и малките - между 15 и 20-годишни самозабравили се пубери.

sviliev
19.08.2016 14:16

Според ''логиката'' на някои хора, когато фен на ЦСКА напише нещо за Левски 1914, той има комплекси, а когато 80 процента от техните коментари са свързани с ЦСКА (и то саркастични, ЦСКА написано с малки букви), всичко е наред. На всичко отгоре постоянно чета квалификации от същите тези хора ''жалък си'', ''смешен си'' и т.н. по адрес на другите. Да вземат да се стегнат малко и да не са с детски акъл, нека покажат малко зрялост.

Barca_Kahn
19.08.2016 13:49

БФС е срещу Левски, Уефа е срещу Левски, въобще законите са се срещу Левски. Тук ми мирише на нова жалба. Мисля да взема да отворя една фабрика за мастило и да подпиша договор с вас. *joking*

Barca_Kahn
19.08.2016 17:12

Е да има и такива неща като това, че си комплексиран примерно не го пише но е факт.

j_mourinho
19.08.2016 16:31

То много работи не пише, но са факт.

ko4o4
19.08.2016 16:10

хаха, дообре ... ама колкото и да се правиш на умен, наказанията за синичките ще си останат, че и ще се увеличават, и те така ...

Barca_Kahn
19.08.2016 16:08

Аз Литекс София не виждам да пише никъде. Фен зоната на ЦСКА не е Литекс София, ама нищо де ти не комплексиран повтаряй си го да не го забравиш.

j_mourinho
19.08.2016 15:58

Аз съм под темите за Литекс София, а не под тези за цска София.Пробвай пак *beer*

Chelsea86
19.08.2016 14:12

Остави го да се радва. Той си мисли, че е написал нещо забавно, но няма достатъчно акъл да осъзнае всъщност колко е смешен. Под всички статии повтаря едни и същи глупости за жалби, а не осъзнава факта, че така наречените жалби са патент на бившия му любим отбор и след 10 или 13 кръг от новото му любимо отборче Литекс ще се скъсат да пускат жалби. Всъщност преди има няма два месеца любимеца им ГГ и феновете "винаги верни" се скъсаха да пишат декларация след декларация към Боко, Кралев, БФС, баба Дора, Божков и т.н. Просто се изумявам как паметта им изневерява когато става въпрос за тях. Всъщност те забравиха, че имат отбор и станаха фенове на Литекс без да се замислят, какво остава друго да си спомнят. *thinking*

Barca_Kahn
19.08.2016 14:06

Да ми го каже някой друг, ама ти дето 80% от коментарите са ти свързани с ЦСКА ? Ако искаш пусни жалба.

j_mourinho
19.08.2016 13:53

Ахх този комплекс, цял живот под статии на Левски да висиш *lol* по всичко изглежда, че Жалбата си ти.

nasko_iliev54
19.08.2016 13:48

Те мислят че това е БФС и могат да си правят каквото искат Да ама не