Астана би БАТЕ и взе добър аванс (видео)

21:05
Астана би БАТЕ и взе добър аванс (видео)
Астана записа поредна голяма победа на европейската сцена и само 90 минути го делят от ново историческо постижение. В първи плейофен сблъсък за място в групите на Лига Европа футболистите на българския старши треньор Станимир Стоилов спечелиха с 2:0 домакинството си на БАТЕ Борисов и взеха комфортен аванс преди реванша в Беларус следващата седмица.

В герои за състава на Мъри се превърнаха Жуниор Кабананга и Азат Нургалиев. Националът на Демократична република Конго откри резултата в 70-ата минута, когато се възползва от грешка в защитата на БАТЕ (Борисов), успя с известна доза късмет да измъкне топката между няколко бранители и да я пусне встрани от вратаря Сергей Веремко.

Десет минути по-късно, след контраатака на Астана и дълъг пас в предни позиции, Веремко излезе напред, но изчисти крайно неубедително. Идващият на скорост Нургаев не се поколеба и с прецизен удар от над 30 метра реализира рядко красив гол, за да вдигне на крака хилядите по трибуните на " Астана Арена".


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rock_Revolution
19.08.2016 00:12

Мъри е голям треньор трябва да води националния.

danialves2
19.08.2016 00:50

Надявам се не го мислиш сериозно това. Не се заблуждавай, че Петев притежава някакви качества. Спечели титлата с Лудогорец, защото разполагаше с най-добрия състав в страната. Хора като Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев вдигнаха истински нивото на разградчани. Колкото до Мъри, каквото и да си говорим, в момента е най-добрия български футболен треньор.

Ordinary
19.08.2016 00:17

Петев изобщо не е по-слаб от Мъри.

ogi999
18.08.2016 21:25

Колкото и да не ми допада Мъри трябва да се признае, че от нищо и никакъв отбор в държава трета глуха успя да постигне безспорни успехи и да направи едни анонимници постоянни участници на високите нива в европа.

rad011
19.08.2016 00:04

Тези Астана преди 3 години паднаха от Ботев Пд с 5-0!Определено голямо израстване и то благодарение на Мъри!