Гришо натупа Вавринка и продължава в Синсинати (видео)

20:13
Гришо натупа Вавринка и продължава в Синсинати (видео)
Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа престижна победа в мач от третия кръг на Мастърса в Синсинати, след като се наложи над втория поставен Станислас Вавринка с 6:4, 6:4.

Гришо е в страхотна серия срещу именития си съперник, като това е 4-ти пореден успех за него над швейцареца. Хасковлията бе много стабилен на собствен сервис и даде само една възможност за пробив на Вавринка в целия двубой.

От своя страна Димитров успя да реализира по един пробив в двата сета, което му бе достатъчно, за да стигне до крайния успех след час и 22 минути игра.

По този начин Григор се класира за ¼-финалите на надпреварата, където ще се изправи срещу 7-ия поставен Жо-Вилфред Цонга или американеца Стийв Джонсън.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rimlianin
19.08.2016 14:17

Много голям , само така момче , титлата е твоя !

simon_66
19.08.2016 12:19

Ако победи днес Джонсън качва с 10 позиции до номер 24 в света, а там го чака някой измежду Борна Чорич и Марин Чилич.. изобщо последните, които победиха Григор на Уимбълдън и Олимпийските игри, са евентуално следващите двама опоненти на Григор( за Стийв вече е ясно). Да му пожелаем успех срещу представителя на домакините..ще е доста завързан мач и дано не оставя Стийв да играе много често на форхенда си, че тогава нещата няма да са никак добре изглеждащи на корта*joking* Този американец за мен има най-мощния и точен форхенд от всички в тура, но затова пък бекхендът му е крайно уязвим.

rimlianin
19.08.2016 14:18

Значи Джонсон е нещо като Дел Потро

TEN10
19.08.2016 12:11

Григор подобрява играта си - всичките му победи в Синсинати са срещу играчи, които са преди него в ранглистата. Надявам се да достигне до финала, защото това би го изпратило отново сред първите 20 в света. Ако повтори представянето си от вчера, ще победи и Джонсън.

Juan33
19.08.2016 10:15

Григор бил забравил родината, булшит, просто не му тръгна мача там, това е. Преди турнири тренира в България, до гребната база в Пловдив, лично съм го виждал преди със Шарапова как тренират 2мата там. Отказа да коментира пред журналисти, най-вероятно е бил, защото е бързал да се подготви за следващия си турнир, какво толкова драматизирате не мога да разбера. Факта, че той представя България, макар че не е израснал тук е достатъчен за мен.

El_Fenomeno_9
19.08.2016 00:41

Първо спрете да се самозалъгвате , че Григор е в някакъв "лош ПЕРИОД" ... Ако от 2 години губиш и веднъж на 6 месеца печелиш ПЕРИОДА не са загубите , а победите ... Както казах и на един приятел(ставаше въпрос за залагане на тенис мачове) , лошото е че всички са в толкова ужасна форма , че няма нито един на който да си струва да заложиш , дори срещу ония 350-ти Опелка ли къв беше в тоя турнир ... Не виждам какво толкова я превъзнасяте тая победа , дори турнира да спечели - това може само да му навреди -> пак да си навири носа , че е постигнал "нещо" да се самозабрави и после пак с "периодите" ... И другото което е ???? Не била важна Олимпиадата а ???? Мъри игра на нея като лъв , макар да мрази англичаните от дън душа(директно и открито си каза , че иска Шотландия извън кралството) и те да си приписват всичките му заслуги на себе си , показа уникално желание , какво да кажем за Джокович ??? Човека е в уникално слаба форма и се разплака след загубата си , явно беше засрамен дори от себе си ... Няма такова нещо като подготовка и други подобни , има си ЕЛЕМЕНТАРНО оправдание , свързано с престъпността и болестите в Бразилия и се измъкваш , не отиваш и си живееш !!!

Amateur2017
19.08.2016 01:04

Толкова болезнено точен коментар, че няма какво да се добави!!!!!!!!!!!!!!!

Icarus
18.08.2016 21:21

Имам чувството, че никой не се поставя на мястото на Григор, че от малък не е израстнал в България и т.н.
Та вие с почти никакви спомени от родната ви страна, как ще се чувствате българи ? То и българския му е с акцент...

Kireto1232
18.08.2016 20:41

Мачкай ,Гришо !! Не слушай хейтарите всеки има слаби моменти в кариерата сигурен съм ,че ще показва най-доброто от себе си до края на 2016 !!

FCRuse
18.08.2016 22:37

Точно че пренебрегна България и не му е за първи път. Не му мисля злото но с такъв характер не се става голям играч какъвто е примерно дел Потро, а именно за 5 6 години два пъти изпада от топ 200 и се връща винаги в 10ката... Наспамихме темата.. ;д

BrianRobson1
18.08.2016 22:19

250-300 не е лошо ,макар,че не е като наградния фонд на Уимбълдън примерно,но Олимпиадата е престиж и реклама, а и на 4 години за разлика от другите турнири които са всяка година.

FCRuse
18.08.2016 21:46

В грешка си 250к е за ЗЛАТО 200 за СРЕБРО 150 за БРОНЗ

BrianRobson1
18.08.2016 21:38

300 000 лева за златен медал от олимпиадата е наградата от Българския олимпийски комитет.

Kireto1232
18.08.2016 21:27

Като каза парите направо ,много пари дава България аз не си спомням някога да е давала България такава сума за златен медал ?

FCRuse
18.08.2016 21:17

Слаби моменти, та той цял сезон отпада в първи кръг най много втори. Не се заяждам но това пробуждане няма да трае дълго ДАНО да греша но след това което показва нямам големи надежди. А това за олимпиадата че не носело точки ДА може да не носи но пари 250к дава България при златен медал ако това не са пари ... ии второ играе за България каква подготовка това си е безобразно държание и с журналистите. Вече на няколко пъти му се случва разминаване с българският народ ии не е добре.. Дано успее в турнира

simon_66
18.08.2016 20:36

Опаа някой стига четвъртфиналите на турнир от категория АТП 1000.. а все мрънкате, че за нищо не ставал. Валверду е точният избор за треньор на нашето момче! Успех срещу Стив Джонсън-имаш да му връщаш за Уимбълдън, но и Цонга е възможен опонент *smile*

Icarus
18.08.2016 21:19

Само да ти напомня някои неща, не че удобрявам поведението на Григор или нещо ама да ти поясна, та да се опиташ да го разбереш. Днешно време хората не сме толкова обвързани с държавите си, говоря за себе си, но е вярно за много още. Иначе Гришо от 8-9 годишен не живее в България, как се очаква от тази възраст, като е почнал да говори чужди езици и да живее в чужди държави да се чувства като българин ? И за всичко това е виновна държавата, защото от личен опит мога да кажа, че трябва да имаш огромна амбиция + талант, за да постигнеш нещо свързано със спорт и дори тогава е с огромни мъки и без помощ.

CFCLondon
18.08.2016 21:13

Когато играеш за България, оправдания като това, че му било тренировка, че нямало точки, пари и т.н. не важат. Родината е преди всичко, а на Григор не му пукаше за България на Олимпиадата и това е факт. Да отидеш и да не си поздравиш съотборниците, показва колко се е самозабравил този вчерашен пикльо. Той никакви емоции не показа, с нищо не доказа, че има желание да представя България. Виж един Джокович, виж един Дел Потро, виж Мъри, Нишикори ?? Виж как се бориха и как си оставиха сърцата за родините си, само нашия видиш ли нямало точки, пари и т.н. Еми да ви сера на точките и парите с извинение. Въобще не ми го защитавайте тоя клоун. До съвсем скоро винаги го защитавах, след всяка загуба, след отказите да играе в България и т.н. - винаги го разбирах до някаква степен и го защитавах. Обаче той супер много ми падна в очите и то не само на мен. Така че такива изказвания като твоето, само показваш колко и на теб ти пука за представянето на Родината.

simon_66
18.08.2016 20:56

Медали печелят първите 3-ма само от 64 участници..дали е голям шансът да успее да го постигне..в същото време и не носи нито пари, нито АТП точки, както изминали години. Човекът искаше една добра подготовка за турнира в Синсинати, за да може да стигне напред и да бъде поставен на Ю Ес Оупън. Е, постигна го! Олимпиадата е на заден план в такъв момент, а и тя е допълнително изразходване на физически сили, при положение, че тепърва с Валверду ще изчистват неточностите от играта на Григор. Както искаш ме разбирай, но Григор взе правилното решение според мен..единственото лошо бе, че не даде интервю след мача, а побърза да отлети за Щатите, но това си е негово собствено решение *smile*

kimi90
18.08.2016 20:38

Време беше да покаже, че може да играе. До сега имаше толкова посредствен сезон, че по-зле сигурно няма на къде. Мен обаче ме издразни факта, че на олимпиадата не показа никакво желание за игра. Което между другото много често се случва.