Венгер: Нямаме пари колкото други отбори

18:01
Венгер: Нямаме пари колкото други отбори
" Арсенал може да си позволи да купува скъпи играчи, но само когато те притежават нужните качества, заяви мениджърът на лондончани Арсен Венгер. Той добави, че ако неговият тим привлича футболисти, той го прави заради качествата на играчите, а не просто за количество.

"Не се плашим да харчим, но искаме да го правим за качество, а не за количество. Арсенал е изграден по този начин като клуб и възнамеряваме да продължаваме така, с тази трансферна политика. Нямаме пари колкото други отбори от Висшата лига, но и не обичаме да говорим на тази тема. Искам да ви уверя, че не се страхуваме да правим трансфери и работим ежедневно в тази насока", каза мениджърът на топчиите.

"През живота ми съм направил 400 трансфера и не обичам да прибързвам. Не го правя, защото не съм аз единственият човек, който решава параметрите около сделките", добави френският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

andreevvw
19.08.2016 12:25

Арсенал ще ги оправи само един човек и той се казва Карим Бензема ! Сега е момента да го купят след като Реал си взеха Мората *smile*

karakuli
19.08.2016 02:06

Воайорът, отново ще наблюдава как другите отбори си запълват дупките с нови играчи *lol*

sacrefisio
18.08.2016 23:54

Тоя Венгер като влезе в Теско сигурно само промоциите гледа... Бъкан с милиони харчи пари само , ако е на зор в последния момент. Ми направи селекция бате. Нямаш защитници , Без нападатели. Яко контузии.

Нз кога за последно видях Венгер да почва сезона с пълен състав все последния момент взима играчи и докато се обиграят с другите мина сезона

Amateur2017
18.08.2016 21:26

Арсенал пари ИМАТ! Друг е въпросът дали ги харчат. А това дали се харчат не е задъжлително да е по вина на треньора. Има си собственици и изпълнителни директори, които казват колко ще се харчи.

keshovica_87
18.08.2016 21:01

Точно пък тия арсенал са пълни с пари.толкова години само трупат.

dexter
18.08.2016 20:36

Това го четем всеки трансферен прозорец по няколко пъти. Мениджърът на отбор от Топ 10 в Европа с най-скъпите билети и екипи във ВЛ се оправдава като ученичка. Нямам идея как го търпят феновете на отбора, Арсенял не заслужава такова мекотело!

sakata_97
18.08.2016 19:58

Почти ти повярвах тренер,ама почти.Ние сме в топ 10 на най-богатите клубове в света,а той ми говори че сме нямали пари,абе ей пача такава ние феновете да не ядем трева бе,незнам не се ли усеща вече този човек че след всяко негово изказване се излага все повече и повече,за цирка е перфектен.Аз съм далече, но поне феновете на Арсенал във Англия да се изправят и най-после да ги дигнат във въздуха и този и жалкото ни ръководство,то бива бива,но тези клоуни започнаха да се подиграват със отбора и феновете,правят си милионите на гърба на Арсенал,което вече започна да ме побърква и което е още по лошото че нищо немога да направя*angry*

Nasko Chelsea_fan
18.08.2016 19:37

Да е жив и здрав Венгер да води Арсенал още 10 години, не 10 още 20 да ги води. Да носи големи печалби на собствениците им, от милионери милиардери да ги направи, а пък феновете им Венго да не ги бръсне за живи, докато накрая собствените ти привърженици не те намразят, защото тогава ще заличиш всичко, което някога си постигнал.

Ordinary
19.08.2016 00:22

Дано , дано !*beer*

SuperMario77
18.08.2016 19:06

Аз като фен на Челси поне за едно нещо съм спокоен - докато Венгер е треньор на Арсенал, то конкуренцията от тяхна страна винаги ще е в пъти по-малка спрямо другите големи, че дори и някой от по-малките. Крайно време е феновете им да се вземат в ръце и да поставят управата в положението в което да решат - феновете или Венгер. Като изключим 110-те млн. за Погба, то останалите трансфери на "имащите пари" не са кой знае колко високи... А и да не забравяме - мина времето на трансферите за по 20 млн. ... Това беше преди 10 години...

Nasko Chelsea_fan
19.08.2016 18:54

Да в момента гадаем и само времето ще покаже. Дано да е добре човека и да ги води още дълго време.

Amateur2017
19.08.2016 18:48

А какво да каже? Не искаме ВЛ, не искаме ШЛ? Не знам. Лично според ще видим колко е точен Венгер за Арсенал след време - като се махне. Но това е просто прогноза *smile*

Nasko Chelsea_fan
19.08.2016 18:27

Виж, може и да има един, два сезона на преход, но според мен Венгер е тотално изчерпан и им е нужна промяна, освен ако не се задоволяват всяка година просто с топ4. Ако това са поставените цели, значи Венго си върши работата перфектно, но самият той всяка година казва, че целта им е шампионската титла.

Amateur2017
19.08.2016 17:21

Може би да, може би не. Лично според мен, всеки друг треньор с такъв състав би ги изкарал извън топ 4. И то преди мноогоооо време. Особено след огромното разграбване на състава от страна на Сити. Да ти отмъкнат 4-5 ключови играча не е малко. Да не говорим, че всичко обвиняват Венгер и за контузиите. Е да, ама не е той. Лекарският екип, по-скоро. Та дори и лошият късмет, бих казал. Все едно феновете на Юнайтед да обвиняваме Ван Гаал, че миналият сезон имахме едновременно 14 контузени. За няколко да обвиниш, но за такова масовка, каквато е и при Арсенал, не виждам треньора каква вина има. И въпреки тези стечения на обстоятелствата - ВИНАГИ в топ 4, винаги в ШЛ. Видяхме как Моуриньо правти Челси към зоната на изпадащите, Ван Гаал не успя да ни вкара в топ 4, Клоп засили БВБ към зоната на изпадащите. Така че не бъдете сигурни, че Арсенал без Венгер ще са цъфнали и вързали. Особено запази ли се ТАЗИ политика в Арсенал, лично според са почти сигурни съперници на Евертън за осмото или девето място и никой качествен треньор няма да иска да ги поеме понеже просто ще е обречен на провал.

Nasko Chelsea_fan
19.08.2016 16:24

Аз пък мисля, че някой класен мениджър като Моуриньо или Клоп например с този състав ще ги прави шампиони всяка година. Преди миналия сезон му трябваше един читав нападател и съм сигурен, че щяха да са шампиони. А той взе такова "величие" като Уелбек. Но както и да е пак му пожелавам да е жив и здрав и да ги води още 20 години.

Amateur2017
19.08.2016 15:07

Приятел, не знам. Сигурно си прав за бюджета на Арсенал. Но някак си не ми се връзва. Венгер, който е нещо като вторият САФ относно лоялност към един отбор да не се съобразява с феновете, а със собствениците... Определено не ми звучи логично. Но може и да греша, не знам. Както казах - страничен наблюдател съм и просто казвам аз как виждам нещата и как ми се струват логични. А именно: не виждам треньор, на който му е казано, че има (да кажем) 70млн. паунда на сезон и той да харчи 30, за да се мазни на собствениците, а в същото време феновете да искат още и още трансфери. Даже нелогично ми се струва това и не мисля, че Венгер е такъв тъпанар. Но може би съм в грешка, не знам.

SuperMario77
19.08.2016 12:59

Йозил и Санчес бяха взети за да се замажат очите на феновете. Бюджета на Арсенал не е 50 млн. или по-малко, стига глупости. Имат достатъчно пари да си позволят почти всеки на пазара, друг е въпроса че французина му е по-изгодно да е със управата отколкото със феновете. Тънкия момент е, че му е пределно ясно че всички вече му знаят номерата и може би ако си тръгне от Арсенал няма да го вземат толкова насериозно. Отделно и че повечето играчи вече не взимат "Топчийте" толкова сериозно колкото преди може би 10 години. Изчерпан е, всички го осъзнат, но не и той. Хем иска качество, пък иска и да мине тънко ... Човек направо може да реши че има български корени...

Amateur2017
19.08.2016 10:59

Прав си, не са тези отгоре отговорни за схемите и точно кои играчи ще се закупуват. Но когато е имал пари е купувал добри играчи - Йозил и Санчес ги давам веднага като пример. Също така и за по-малко пари е купувал доста добри играчи. Но както казваш - определят му "някакъв" бюджет. Ето тук е разковничето - КАКЪВ е този някакъв бюджет? Понеже Сити, Юнайтед, Челси, та дори и Ливърпуул в последно време започнаха да правят повече трансфери от Арсенал и то за суми около/над 100млн. паунда. всяка година. Идват някои страхотни играчи, някои страхотни таланти. Венгер с неговите 40-50 млн. паунда (а да не кажа и по-малко в някои сезони) на трансферен прозорец не виждам как би могъл да се конкурира за подписа на, да кажем, Ди Мария. Или Хамес. Или Бензема. Да не говорим за Гризман, Погба, Бейл, Неймар (това са спряганите за трансфер по-шумни играчи в последните няколко години). А когато е имал парите е показвал, че знае кого да привлече - Санчес и Йозил са чудесен пример, а с трансфера на Чех направо удариха кьоравото. Заради това се взимат и Артета, Мерта, Окс, Уелбек, Подолски и Жиру за по 10-15 млн. паунда всеки. Да се навакса тоталната загуба на играчи покрай Сити, та дори и Барса в някаква степен - тези два отбора грабнаха около 7-8 ключови играча на Арсенал. Хайде и ние се включихме с Ван Перси - ето ти го почти цял отбор разграбен. На Венгер ли е вина това според теб!? Не мисля. Той пак прави чудеса. Ясно е, гледаме какво става из другите топ-отбори във ВЛ и гледаме какво става в Арсенал. Ясно е, че на пангара ще е треньора. Но според мен нещата в Арсенал са по-сложни и това идва именно от алчността на собствениците и прекомерното им желание за високи печалби. А Венгер го прави: с никакви пари е в топ 4 (яко пари от ТВ права значи), всяка година е и в ШЛ (яко пари от премиите за това, билети, мачове, ТВ права) и всичко е точно. Трофеите... майната им! На кого му трябват! Лично според мен това е проблема на Арсенал. Друг треньор с такъв бюджет ще ги изкара извън топ 4 на 100%.

Nasko Chelsea_fan
19.08.2016 10:23

Тези над него определят някакъв бюджет в който той трябва да се вмести. Но тези над него ли избират кой играч да си купи, тези над него ли му определя състава, схемите и тактиките?

Amateur2017
18.08.2016 21:30

Арсенал са единственият английски отбор, който ВИНАГИ е участвал в ШЛ от създаването й. Никой друг английски отбор не го е правил - дори и Юнайтед. Заради това се чудя на някои фенове на Арсенал защо не виждат какъв им е проблема... А според мен, той не е Венгер. Тези над него са. Но разбира се - казвам го като страничен наблюдател.

Pechenqgata
18.08.2016 20:56

Кон с капаци я се върни малко по назаде преди тези 10 години за които говориш. Челси не винаги е бил Абрамович и отбора правеше солиден състав и без парите на руснака...

thc_bbc_666
18.08.2016 18:55

Не ми е много работа да се меся в тая тема ама не проумявам как футбола стана такава шибана индустрия, а много "фенове" мога да нарека (и то максимално смекчено) коне с капаци.

СУНДЗА, ти за кой мениджър си мечтаеш? Кой ще направи требъла? Пеп, Раниери, Моу, Симеоне, Зидан, Клоп...? Добри сме в уволняването, ама назначаването води само до друго уволнение след 5-6-7 месеца на поредния гастролиращ спец.

Не се заблуждавайте, Арсенал в момента имат мениджърът с най-голям шанс да постигне нещо. Повече няма какво да коментирам. Видели сме достатъчно треньорски рокади, тъжна история.

А колкото до тезата на SALIENT, не смятам, че си напълно прав. Вярно е, че Арсенал изглежда предпочитат да генерират мега голяма, чиста печалба и не им се плаща по новите цени- 50-60-100 мил. за калпак. А билетите им според мен са престъпно скъпи и феновете имат пълно основание да бойкотират, но ей на- Лондон голям град, хора от цял сват, стадиона се пълни, парите текат...
НО, това не означава, че Венгер не опитва да изгради отбор, по начин, който смята за правилен, логичен, морален. Арсенал винаги са играли готин футбол, без мизерии. Това не е никак малко, а ако много от собствените им фенове не го виждат и оценяват, други хора го правят.

Венгер не може ли да опита да намери баланса между това, което правят Лестър, Саутхемптън от една страна, а от друга Сити, Юнайтед и т.н...???

Абе само ще кажа, че като се махне Венгер, особено ако не е по собствено желанив, феновете на Арсенал мнооого ще има да плачат. Гарантирам. Айде лека вечер!
*smile*

thc_bbc_666
19.08.2016 15:35

Разбирам те човече, но основната ми теза е, че гаранции няма никакви за нищо и никого.... Видяхме големи мениджъри да идват и да си заминават (в много от най-добрите първенства) както и такива играчи- още повече примери има. Нормално е като имаш високи цели и те не се оправдават, да искаш някаква промяна. Но според мен, тези високи цели и амбиции до голяма степен ги създаде именно Венгер.. И сега е на прага да стане жертва на собствените си успехи- иронично, но факт. Играта вече е такава, че една година печелиш първенството, на следващата година, по Коледа си уволнен... Неустойки, трансфери... Че то скоро трансферите на мениджъри ще са по 50-60мил... Не знам.... За мен и дума не може да става за по-подходящ човек от Арсен, но това си е моето мнение... Тъпото е примерно, че билетите са супер скъпи и хората това ги дразни много и с право...

sundza
19.08.2016 13:32

Ти за мениджър ли говориш или за треньор? Има голяма разлика между двете. Арсен е един от най-добрите треньори в света, доказал своята футболна теория. Но от както футбола се комерсиализира да си добър треньор не е достатъчно. Мениджърите на клубове в Англия управляват парите на отбора и в тази връзка - трансферите. На трансферния пазар сме кръгла нула от много време. Да откриваш децата чудо и да ги направиш футболисти е супер, но трябват и трансфери. В противен случай няма резултати и това е очевдино при нас. Та питаш какво искаме феновете на Арсенал? Резултати, нищо повече.

Pechenqgata
18.08.2016 20:51

Най сетне един прозорлив човек в тая тема, и аз съм на мнение че рокадите на треньорския пост не са най удачния вариант на този етап. А що се отнася до трансферната политика, то мога да кажа че в момента си чешете езиците защото трансферният прозорец все още е отворен и в момента всички критикуват клуба за пасивността си, но какво ще стане ако в края на прозореца купят няколко футболисти за по 20-30 милиона... а? Прекалено рано е да се дават оценки било то и провокирано от поредното закачливо изявление на Мусю, стане ли 1 септември изливайте си критиките, но сега в момента показвате кой колко го сърби езика и нищо друго...*beer*

djarata
18.08.2016 19:22

Венгер се изчерпа вече ,отдавна няма какво да даде на Арсенал ,в момента просто им пречи да прогресират.Арсенал са много симпатичен отбор ,но докато не направят рутация от към треньорски щаб ,ще се задоволяват с 4 място.Аз не мисля ,че феновете на този отбор им харесва ,да гледат 1 и същ сценарии всеки сезон.Време е да се оттегли от поста си..На Арсенал им трябва млад треньор с амбиции.

Salient
18.08.2016 18:28

Значи 7 или 8-ят най-богат клуб в света с втория най-голям клубен стадион в Англия и с най-скъпите билети в ПЛ няма пари, колкото другите отбори. Това го заявяват двама човека от Арсенал вече, което говори доста за амбициите на този клуб.

nom3rcy
18.08.2016 18:44

Докато си изплащаха стадиона поне се оправдаваха с кредита, сега пак се оправдават, но с някви си техни филми, които дори самите те не ги разбират. Пълни идиоти!

sundza
18.08.2016 18:16

И мениджър нямаме като другите отбори. OUT!