Григор продължава в Синсинати след здрава битка с испанец

10:22
Григор продължава в Синсинати след здрава битка с испанец
Григор Димитров победи 18-ия в света Фелисиано Лопес в три сета в двубой от втория кръг на Мастърса в Синсинати. Първата ни ракета се наложи над испанския левичар с 5-7, 6-3, 7-6 (8-6).
 
В много равностоен първи сет Лопес стигна до успех благодарение на пробив в 11-ия гейм и затвърждаването му. Григор обаче не се стресна и взе убедително втората част с 6-3. В третия сет отново се разрази люта битка и нещата се решиха в тайбрек. В него Димитров поведе с 6-4, пропусна два мачбола и резултатът стана равен 6-6, но хасковлията взе следващите две точки и сложи край на спора в своя полза. 
 
В 1/8-финалите първата ни ракета ще играе с поставения под №2 Стан Вавринка. Швейцарецът е партньор на българина в надпреварата на двойки. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

flippy_tennis
18.08.2016 19:19

Със сигурност един от талантите на своето поколение, със психика и манталитет на пораженец за жалост.
Колкото и да ми се иска, такива пробиват само за кратко преди влакова катастрофа. *sad*

simon_66
18.08.2016 11:17

Браво на Григор..успя да защити точките от миналата година с достигането си до 3-тия кръг, т.е. осминафиналите, сега да видим може ли да дръпне нагоре и напред с точките. Миналият сезон отпадна в много здрава битка с Анди Мъри, където британецът победи с 2:1 сета. Сега съперникът е една идея по-удобен за Григор, тъй като се изправя срещу свой много добър приятел, с когото имат доста мачове помежду си, както на сингъл, така и на двойки, тренират често заедно преди турнирите. Вавринка показа слабости срещу Доналдсън миналия кръг и само дъжда го спаси от загуба в 1вия ден, когато започна срещата..в доиграването й вчера си го надигра. Григор също показа слабости вчера, но той никога не е играл добре срещу левичари, особено с Лопес постоянно се получават 3-сетови двубой. И все пак няма изразен фаворит в днескашния му двубой с Вавринка според мен *smile* който навлезе по-бързо в двубоя ще доминира и до края на срещата и ще се поздрави с крайната победа. Успех, Гришо!