Йовов: Левски няма облик и стратегия

10:11
Йовов: Левски няма облик и стратегия
Бившият футболист и директор на Левски Христо Йовов заяви, че на клуба му липсва стратегия. Той посочи, че е крайно време сините да обявят някаква програма, която да започнат да изпълняват.

"На Левски му липсва стратегия. Ако визията и политиката са изложени наяве и се каже: Това следва, така ще бъде - смятам, че няма да се коментира тази тема. Но някаква програма трябва да се изложи, за да се знае какви са стъпките и дали се спазват. Защото 6-7 години има само тъга - включвам и себе си в това число. Трябва да се спре да няма виновни. Необходимо е да погледнем истината в очите и да кажем кой какво е свършил и не е, за да представлява Левски това, което е в момента. И аз съм бил част от това нещо - всеки има вина. Клубът трябва да излезе и да посочи кои са грешните стъпки и проблеми. Не може 7 години Левски да не е печелил нищо и да се изправи срещу Лудогорец, като в нито една позиция да не превъзхожда съперника. Това е грешно управление. Най-малкото можеше да има двама-трима юноши, които да се доближават по качество до играчите на Лудогорец", каза Йовов пред "BiT", цитиран от "Тема Спорт".

Той коментира и успеха на сините над разградчани. "Видяхме високомерие в Лудогорец след чудесната игра срещу Цървена звезда - на "Герена"" бяха на средняшко ниво. А от другата страна имаше крайно мобилизиран Левски, готов на всяка цена да по-стигне победата или поне да не загуби мача. През по-голямата част от времето сините стояха по-добре на терена. Отборът винаги е наказвал високомерието на другите, стори го отново", отбеляза Йовов.

Той говори и за напрежението в клуба и треньора Люпко Петрович. "Предполагам, че прекалено много информация изтича от клуба за решенията, които ръководството иска да вземе. Прекалено много се изписа и изговори, че едва ли не постът на треньора е застрашен, ако не победи Лудогорец. Със сигурност писанията имат някаква почва, а те са стигнали и до Люпко и от там напрежението при него е било голямо. Няма как да скрием, че отборът в предишните мачове не се представи на ниво. За съжаление Левски няма облик, може би трябва още време. До преди 3 дни говорихме, че нямаме никакви футболисти, а на следващия побеждаваме Лудогорец със същите играчи. Смятам, че в следващите 2-3 кръга всичко ще излезе наяве. Във футбола не можеш да скриеш нищо. Има терен, на който отборът показва какво го е научил треньорът. Аз бях скептично настроен още от самото начало с назначението на Люпко. Както виждаме - сега Левски показва дух, но не мога да кажа, че има облик и демонстрира страхотна игра", завърши Йовов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация