Левски на поправителен за влизане в Шампионска лига

16:06
Левски на поправителен за влизане в Шампионска лига
На българския шампион Левски предстои да се изправи пред последното си препятствие до достигането на груповата фаза на Шампионската лига. "Сините" посрещат унгарския шампион Дебрецен в първи мач от плейофите на най-престижния клубен турнир в Европа. Срещата ще се играе в сряда на стадион "Георги Аспарухов" в София от 21:45 часа, като очакванията са "Домът на "сините" да бъде с препълнени трибуни по време на важния двубой.

След като победи първенеца на Азербайджан ФК Баку, отборът на Левски има пред себе едва два мача с тима на Дебрецен, като отстраняването на унгарците ще позволи на България да има своя представител в групите на Шампионската лига. През миналия сезон "сините" също бяха на крачка от касиране в Лигата, но тогава беларуският БАТЕ Борисов съкруши амбициите на българския тим.

За съжаление на "сините" фенове, в Левски има някои сериозни проблеми, свързани със селекцията на отбора за мача с унгарците. Както е известно, Живко Миланов е твърдо аут заради травма в коляното, получена на мача с Миньор Перник в събота, а Юсеф Рабех няма право да участва в двубоя поради юридически причини. Напомняме ви, че мароканецът бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние. Шакиб Бензукан и Саша Симонович също се оплакват от леки травми и днес двамата са се готвили по индивидуална програма във фитнес залата на клуба. Все пак, се очаква те да бъдат в групата на шампионите за двубоя.

\"\"

Съставът на Ратко Достанич изглежда ясен, като най-вероятно Георги Петков ще бъде на вратата, а Шакиб Бензукан ще изпълнява ролята на десен бек. Левият фланг на отбраната е резервиран за Веселин Минев през този сезон, а младият Виктор Генев най-вероятно ще партнира на Елин Топузаков в центъра на защитата.

Седрик Бардон и Георги Сърмов са единствените алтернативи в сърцето на халфовата линия, а Дарко Тасевски почти сигурно ще бъде ангажиран с функциите на атакуващ полузащитник, действащ зад гърба на нападателя Георги Христов. Христо Йовов и Зе Соареш ще бъдат остриетата на "сините" по двата фланга на атаката.

\"\"

Скаутът на Левски Тони Здравков разкри, че в Дебрецен практикуват схема 4-4-2, като единият изявен нападател много често пробва да тормози крайните бранители на противника и по този начин гледа на освободи празни пространства и да извежда на чисти позиции тарана на тима.

Според повечето информации, защитата на играещите в червено унгарци, е най-слабото звено на тима. В Дебрецен разчитали най-вече на местни футболисти, като през миналата седмица в отбора бяха привлечени трима национала на Унгария. Този тим бил доста по-добре тактически дисциплиниран в сравнение с ФК Баку, по думите на Тони Здравков, който в петък наблюдава мач на Дебрецен от местното първенство.

Преди сблъсъка с Левски унгарците вече отстраниха един доста силен съперник в лицето на шведския шампион Калмар. В първата среща Дебрецен тресна противника си с 2:0, а в гостуването си маджарите вкараха бърз гол и въпреки че после получиха три, успяха да се класират за следващата фаза на турнира, където пък отстраниха Левадия Талин.

\"\""Имаме двама футболисти, за които все още не се знае дали ще могат да вземат участие в двубоя. Жоазиньо и Саша Симонович ще опитат днес да направят тренировка на пълни обороти. За съжаление няма да можем да разчитаме на Живко Миланов. За Влади Гаджев всички знаем, че ще бъде дълго време извън терените. Готови сме за мача! Пред Левски е само една малка крачка, за да направи нещо голямо. Няма какво да губим, можем само да спечелим. Ще се опитаме да направим добър мач. Всеки треньор е отговорен за своите футболисти, но до някъде аз чувствам отговорност за случката с Юсеф Рабех."

\"\""След тренировката тази вечер ще обявя стартовия състав. Бих се радвал ако резултата от утрешния мач не е негативен за нас и ако вкараме гол. Наясно сме, че играем с много добър отбор, така че каквото стане. Имаме двама контузени играчи. Знаем, че Левски е един от най-популярните отбори в България и има огромна агитка. Унгарски футболисти, които са играли в този тим споделиха именно това. Публиката несъмнено ще е предимство за съперника ни. Специалисти смятат, че Левски е фаворит. Те са пред нас във всички ранглисти. Уважаваме Левски и искаме да постигнем резултат, който да ни остави шансове за реванша. Смятам, че Левски е най-силният ни съперник от трите в европейската ни кампания през този сезон"

Главен съдия на срещата между Левски е Дебрецен ще бъде французинът Лоран Дюамел. Негови асистенти ще бъдат сънародниците му Стефан Дюамел и Давид Бенеш, а четвърти съдия ще бъде Ерве Писирило.

Отборът на Левски получи прекрасен шанс да влезе в групите на Шампионската лига, след като за пореден път съдбата се усмихна на "сините" при жребия. Сега обаче предстои по-трудната задача. Българският шампион трябва да отстрани Дебрецен, за да получи право да мери сили с елита на европейския футбол. Дали това ще се случи обаче ще разберем след реванша в Унгария. За Левски важното е да постигне добър резултат още в срещата на "Георги Аспарухов", където 12-ят играч за "сините" ще бъде публиката, която със сигурност ще изпълни трибуните на стадиона. Да пожелаем успешно представяне на българския шампион срещу Дебрещен и класиране в груповата фаза на Шампионката лига!

Левски - Дебрецен, 21:45 часа, стадион "Георги Аспарухов"

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Svetlozar
19.08.2009 16:34

machocka след миналогодишният курвенски чалъм на Бай Ганьо(Батков)мисля,че не може да се каже,че българите се подкрепяме(става въпрос за Левски и ЦСКА в Европа)когато във футбола се намесят и личните интереси,извън терена,тогава става страшно!


Батков=предател

go6koto
19.08.2009 15:15

не забравяте че левски в предишното влизане в групите беше в наи тежката *wink*

machocka
19.08.2009 11:40

Недейте бе БЪЛГАРИ , когато се играе международен мач няма левскари и цесекари има БЪЛГАРИ и там зависи срещу кой играем , мисля че админите би трябвало да трият такива злепоставящи коментари били те на левскар или на цесекар.

deko1991
19.08.2009 00:09

се ще се намери някой като masterpeace да злобее срещу България абе циганин мръсен вари в мангалия ! Тва българите за тва сме тъпа нация и тъпи ще си останем

IDIMDI
18.08.2009 21:39

Левски на поправителен за влизане в Шампионска лига!!!Привет на редакторите с надеждата, че някога ще влязат в час.Успех на отбора от София.

masterpeace
18.08.2009 21:26

И като/ако влязат в Ш л и се осерат, ще кажат : ''Ама ние влизаме за втори път, пък ЦСКА не са влизали'' *joking* Ей тия като ги чуя много ме избива на смях *wink*

ultrablue1914
18.08.2009 19:40

надявам се да влезем в ШЛ,но от там нататък какво??? да повторим резултатите от първото участие ли? трябва здраво да си изпотят задниците и ако успеем да елиминираме унгарците да не си мислят,че с това са си свършили работата.тя тепърва започва. иначе няма какво друго да кажа освен САМО ЛЕВСКИ!!! и ВЕРНИ ДО ГРОБ!!! *thumb_up*

kuramiian
18.08.2009 18:55

никъде не се казва нищо за Ортега ,а и с най-просто око се вижда 4е може да вкарва с лекота!!! успех на наш'те

lucky_79
18.08.2009 18:52

Време за 2 път да влезем в ШЛ и после да гоним и първа победа при най-големите *stop* Само ЛЕВСКИ

torres_228
18.08.2009 18:03

Дано бием. По-добри сме и сме фаворити ,което може би не е толкова добре за нас. За подценяване да не говорим... Не сме Челси или Барселона ,за да подценяваме отбори от ранка на Унгария. Не трябва да се отписват толкова рано. Казвал съм го много пъти и сега ще го кажа - пълна концентрация и мобилизация и себераздаване до край !!! ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ В НАШИТЕ СЪРЦА !!

MB_KrisS
18.08.2009 17:49

Абе пич, по-добре да се радваш на успеха, отколкото да мислиш, че не го заслужаваш. БАТЕ и Дебрецен да не заслужават повече от нас. Предпочитам да влезем и да ни бият с по 5 гола, защото е по-добре да си последен сред елита, отколкото пръв сред аутсайдерите. За мен ще е по-срамно Унгария да има отбор в групите на ШЛ, а България - не, отколкото Барселона да ни бият с 5:0.

KriKo1
18.08.2009 17:48

Левски, не само ще влезе в Шампионска Лига а и ще я СПЕЧЕЛИ! Финал с/у Челси и победа с 3:1 *lol*

Iliqn_gb
18.08.2009 17:40

Docker ти ме разби направо *joking* с тва че на Левски мястото му е в Шампионската Лига абе еи човек чуи се само бе левски едвам бие Баку.Просто недеи се исказва така бе аз в Лига Европа него виждам камо ли пък в Шампионската Лига.Аз съм от Левски но съм и реалист с тоя отбор няма да стане работата

lubo_krika
18.08.2009 17:21

Ще ни бъде доста трудно,но вярвам,че ще победим.Дано само не допуснем гол и ме е яд,че Рабех няма да играе.Той е един от основните ни защитници.Не се съмнявам,че трибуните ще бъдат пълни утре.САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ *beer*

deko1991
18.08.2009 16:50

успех на Левски и на другите български участници! Който не го желае просто не е българин а отрепка !

Docker
18.08.2009 16:34

Желая успех на любимия отбор.Да биеме маджарите и да се връщаме там,където ние мястото-в Шампионска Лига.Само Левски.

Kalinho
18.08.2009 16:11

Успех на момчетата дано ги разбием унгарците въпреки че им гледах няколко записа в атака са доста добри. Не трябва да допускаме гол в софия *smile* много контузени и то все важни Най - ме е яд за Рабех, че няма да играе. Според мен по добре Жоазинъо ако е готов да е титуляр. Успех и на другите ни два учасника дани и те победят