Реал изпрати Мартин Йодегаард във Франция

12:52
Реал изпрати Мартин Йодегаард във Франция
Атакуващият полузащитник на Реал Мадрид Мартин Йодегаард ще проведе предстоящия сезон под наем в тима на Рен, съобщават френските медии. 17-годишният норвежец ще бъде преотстъпен на французите, но без право да закупят правата му след края на шампионата.

Самият Йодегаард предпочиташе да трупа игрова практика в Германия, където кандидати за него бяха Байер Леверкузен и Хамбургер.

Треньорът на Реал Зинедин Зидан обаче е настоял лично тийнейджърът да отиде във Франция, тъй като според него първенството е по-подходящо за прогрес на Йодегаард.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko1010
18.08.2016 12:17

Интересно беше с това момче. Дойде в Реал Мадрид, дори игра в последния мач на Карло Анчелоти начело на клуба, спечелен от нас с 7:3 срещу Хетафе. Тогава той смени Кристиано Роналдо- смяна, която беше олицетворявана с тази на Раул с Кристиано- мисля, че беше в някакъв мач от Шампионската лига.
Сега какво се случи... Момчето е изпратено да рита в някой средняшки клуб, който надали ще може да му даде това, което му е нужно- а именно- развитие от възможно най- високо ниво, за да може след време да се върне със самочувствие в клуба на Мадрид. Карвахал замина за Германия, игра в Леверкузен, но се завърна като един наистина завършен играч. Само на 22, той всяваше страх в противниковите нападатели с цялостната си визия и стил на игра.

crazy_rabbit
15.08.2016 12:59

Глупаво дете... можеше да отиде в някой средняшки отбор в Германия/Испания/Франция и да играе още от 16 годишен... Но в крайна сметка Реал си е Реал, а и му дават 1,5 млн заплата

PRI_A_TEL
18.12.2016 13:25

Зависи откъде тръгва, първо всички го бяха провъзгласили за звезда, а той още не е...Той си осигури да играе в Реал, нещо което играчи със сериозни показатели цял живот не могат, а той е там от пичлеме...Отделно можеше да играе понякога, като смяна, а редовно във втория отбор на Реал, което като начало не е лошо, въобще даже...След това започват наемите, защо да те трансферират постоянно, ако може да си в голям клуб и просто да "посещаваш" различни първенства и да се учиш? Според мен това е много добре...Смятам, че е добре, че го пращат във френски клуб, защото там се играе повече на скорост, отколкото в немция, отделно в последното първенство на младите играчи им чупят краката, защото продължава да се играе основно силово и грозно...Та какво да научи от Немското първенство? Как да се бута ли? Ако е на 19 например и му трябва физика и да умее да се бута, да гардира топката и т.н., тогава могат да го пратят там, като аз бих го пратил в Англия, ако толкова е важно нещо подобно...

crazy_rabbit
15.08.2016 19:02

Дори така да е, пак щеше да е по-добре от трета дивизия в Испания...

ivanrealmadrid1
15.08.2016 14:23

ахахха в който и отбор от 5те топ първенства да беше отишъл пак щеше да е резерва.