Локо Пловдив с класика над Монтана

01:19
Локо Пловдив с класика над Монтана
Локомотив Пловдив записа първа победа в първенството. Играчите на Илиан Илиев постигнаха лесен успех с 3:0 като гост на Монтана в мач от третия кръг на ППЛ. В 16-ата минута Дани Кики вкара първия гол в срещата, която се игра на стадиона в Ловеч. В 38-ата минута Бирсент Карагерен заби и второ попадение във вратата на Христо Иванов. Крайното 3:0 оформи капитанът на "смърфовете" Мартин Камбуров.

След равенството с Ботев Пд (1:1) и Левски (2:2), днес железничарите записаха първа победа. Проблемите пред Монтана обаче стават все по-сериозни. В първите три кръга играчите на Стевица Кузмановски имат само една точка в Първа лига. Сините завършиха 0:0 с Левски на "Герена" и загубиха с 1:0 като гост на Черно море.

Първата интересна ситуация дойде в 5-ата минута на мача, когато Дани Кики открадна една топка и навлезе в наказателното поле, но се забави и кълбото му бе избито от Христо Иванов. В 16-ата минута Дани Кики вкара втория си гол от началото на сезона. Той получи перфектен пас от Мартин Камбуров и с точен удар по земя се разписа.

В 30-ата минута Иван Иванов отправи фантастичен удар, но топката се заби в сглобката на вратата. Девет минути по-късно Бирсент Карагерен овладя пас от Ясин Амрауи и с финт преодоля бранител, след което прати топката в мрежата на капитана на домакините. В последната минута на първата част Сергей Георгиев стреля с глава, но много неточно.

Още в първата минута на второто полувреме Маркиньос бе близо до първия гол за тима в Първа лига, но отново кълбото срещна напречната греда. В 57-ата минута Георги Вълчев центрира отдясно и бранител на домакините отклони топката в собствената си врата, но Иванов се намеси перфектно и запази резултата само 0:2.

В 62-ата минута Николай Чипев направи груба грешка. Той докосна кълбото с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за смърфовете. Легендарният стрелец на тима Мартин Камбуров застана зад топката и оформи крайния резултат.

В следващия кръг Локомотив Пловдив приема Черно море, който е лидер в шампионата, а Монтана е гост на Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация