Виляреал изненадващо уволни Гарсия Торал

11:02
Виляреал изненадващо уволни Гарсия Торал
Броени дни преди старта на новия сезон в Примера дивисион отборът на Виляреал остана без треньор. Седмица преди началото на първенството ръководството на Жълтата подводница взе неочаквано решение да уволни наставника Гарсия Торал.
 
Причините за отстраняването на наставника не са известни. Заедно с него си тръгват и асистентите му Рубен Урия и Исмаел Фернандес.
 
Договорът на 50-годишния испански специалист бе до 2019 г. Той пое отбора през януари 2013 г. и го изведе до елита в испанския футбол.
 
Преди това Торал бе треньор на Севиля. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danialves2
11.08.2016 13:40

Някой има ли по-подробна информация за уволнението? Много стабилен треньор, изненадващо решение.

ivo6
11.08.2016 18:14

Конфликт между треньор и играчи сложиха край на Марселиньо Гарсия Торал начело на Виляреал, който иска ПелегриниДни преди старта на сезона в Примера и мачовете с Монако от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, криза разтресе Виляреал. Късно снощи от клуба обявиха, че треньорът Марселиньо Гарсия Торал е освободен от поста си. Новината определено е шок, защото специалистът изведе Жълтата подводница до 4-о място миналия сезон и имаше договор до 2019-а година. Счита се, че основната причина за случилото се е конфликт между наставника и футболистите, като се твърди, че той е бил е имал сериозни проблеми с Матео Мусакио. Шефовете и специалиста обаче явно също не са били в кой знае колко добри отношения. Това е втората лоша на новина за клуба, който в началото на седмицата загуби нападателя Роберто Солдадо за 6 месеца, след като футболистът получи тежка травма на коляното и няма да играе до февруари 2017-а. Счита се, че основният приоритет на шефовете за нов наставник е Мануел Пелегрини, който в момента е без работа след раздялата с Манчестър Сити. Чилиецът води тима в периода 2004-2009 и го изведе до безпрецедентен полуфинал в Шампионската лига през 2006-а.