Барса започна новия сезон с трофей, Меси подобри рекорд на Стоичков (видео)

09:27
Барса започна новия сезон с трофей, Меси подобри рекорд на Стоичков (видео)
Испанският шампион Барселона спечели домашния традиционен турнир "Жоан Гампер" след победа с 3:2 над италианския Сампдория. Две от попаденията за каталунците реализира голямата звезда на тима Лионел Меси, с което подобри постижение на Христо Стоичков. С двата си гола аржентинецът вече има на сметката си 8 попадения от надпреварата, с 1 повече от легендарния българин, който има 7, колкото Чики Бегиристайн и Хуан Асенси.
 
Иначе Луис Суарес откри резултата на "Ноу Камп" с гол в 16-ата минута, а пет минути по-късно Лионел Меси удвои за 2:0. Италианците намалиха в 23-ата минута чрез Луис Муриел, а до края на полувремето Меси отново върна преднината от два гола за своя тим в 34-ата минута. Крайното 3:2 оформи хърватинът Анте Будимир в 77-ата минута.
 
Освен победата, феновете на Барселона видяха в игра и новите попълнения в тима – Андре Гомеш, Лукас Дин, Денис Суарес и Самуел Умтити

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barca_Kahn
11.08.2016 11:25

Хубав мач се получи най-вече първото полувреме, имаше добри отигравания. Меси показа класа дано и за напред да е така. Вижда се обаче, че и този сезон ще се надяваме нападението да компенсира ''силната'' ни защита.

stefanBG111
11.08.2016 15:24

Масчерано си е много добър защитник, но лека по лека годинките си казват думата. На защитата им трябва време да се сработи. На новите също им трябва време. А имаше Копа Америка и Европейско нормално да не са в оптимална форма. Нищо чудно да се вземат още нови до края на август, най- вече нападател.

danialves2
11.08.2016 13:49

Ами да се надяваме, че на Матийо и Масчерано няма да им се налага да играят много често. Надявам се двойката да е Пике, Умтити. Французинът влезе през второто полувреме и показа много повече страст и хъс от двамата споменати горе. Видал трябва да поработи още върху играта си, ако иска да окупира позицията на десния бек. Бърз и стабилен в защита, но по елементарни начини губи топката. Все пак съм оптимист за сезона. Имаме прекрасен и широк състав, с който се надявам отново да се борим за всички трофеи.