УЕФА готви солидни промени във формата на Шампионската лига

14:25
УЕФА готви солидни промени във формата на Шампионската лига
Европейската футболна централа (УЕФА) обмисля възможността за промени във формата на Шампионска лига, които могат да влязат в сила още от 2018 година, съобщава  "La Gazzetta dello Sport".

Според информацията се обмисля премахването на квалификационните кръгове и гарантиране на места в групите на тимове по страни.

Така Англия, Германия, Испания и Италия ще имат гарантирани по четири места в групите на турнира.

Едно от предложенията е по три клуба от тези страни да получават право на участие по спортен признак, а четвъртия – по исторически.
По двама сигурни представители в групите пък ще имат Русия, Франция и Португалия, а по един – Швейцария, Белгия, Холандия, Турция и Украйна.

Така, за останалите европейски страни ще останат едва пет места в основната схема на турнира. Това, очевидно, ще ощети до голяма степен клубовете с по-скромни бюджети от малките европейски държави.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sve86
10.08.2016 18:04

А бе исках промени, ама , чак такива ... ? Малко безинтересно , ще се получи , още втората година. Не ,че до сега ( в последните 5 години не е така ) ... Но има интерес , да отпаднат предварителните кръгове

j_mourinho
10.08.2016 10:55

Най-голямата глупост, която съм чел някога и някъде.Това е все едно да изриташ от този живот бедните и неспособните хора, за сметка на богатите пълни с пари и класа хора.Парите опропастиха и тази велика игра.И най-лошото е, че ние сме безпомощни в цялата ситуация, защото няма какво да направим.

night_wolf1984
10.08.2016 07:34

направо да бутнат цялата визша лига,бундеслига,серия А и примера....!!! всеки шампион по право трябва да е в групите..така малките страни пак ще духат супата : (

Bitten
10.08.2016 04:23

А относно 'Историческите' класирания какво се има в предвид? Ще набутат отбори като Юнайтед, Пуул и Милан ли, дето, трябва да се признае, са гиганти в историческо отношение, но в момента не им е мястото там.

Bitten
10.08.2016 04:21

Ако се приемат тези промени, то УЕФА тръгва точно по-обратния път... До сега беше 'да направим футбола Глобален' , а сега изглежда ще е 'Да направим футбола възможно най безинтересен, без нови, свежи отбори. Гледайте Реал срещу Барса и Байерн срещу Ювентус 10 години подред и се радвайте.' Но какво ли се чудя и аз.. който има пари ще играе, който не- гледай по телевизията. Само ми е интересно с какво ще обосновят доста правилния въпрос който ще възникне от страна на БФС и подобни организации на малки държави със скромен футбол... Какъв е смисъла да сме членове на УЕФА, като за нас има 5 места, а за топ 5 има 20 места..

Pechenqgata
09.08.2016 20:50

Това няма да се случи заради простата причина че Инфантино ще изгърми мн бързо от поста си ако това се случи. Прецака ли мнозинството за сметка на 7,8 държави няма да има никакъв шанс да остане на поста си.

clippers_LA_90
09.08.2016 16:34

Може да са 5 местата, но тези отбори ще са по-равностойни и всеки ще има равен шанс, не да се надява да се падне с по-слабия...