Венгер предрече края на Шампионска лига

11:07
Венгер предрече края на Шампионска лига
Арсен Венгер предрече, че след десетина години най-добрите отбори от Англия, Испания и Италия ще се съберат в общо първенство Суперлига, което ще може да дава много по-високи приходи за тези отбори дори в сравнение с Шампионската лига.

Мениджърът на Арсенал бе запитан какво е мнението му по темата за евентуалното присъединяване на Рейнджърс и Селтик към Висшата лига на Англия.

"По-скоро си представям организирането на Суперлига на Европа. Отделянето на един или два клуба от първенството на страната си не е решение. Убеден съм, че в бъдеще националните първенства ще оцелеят, защото традицията трябва да се спазва" , коментира мениджърът на Арсенал.

"Мисля, че просто топ клубовете от Европа ще се отделят в свое собствено първенство и ще се отделят от Шампионската лига. Така те ще участват с един отбор в първенството на страната си и с друг в Суперлигата, чийто мачове ще се играят в средата на седмицата. Така за тези клубове ще има много по-голям дял от парите за телевизионни права и ще се постигне някакъв баланс със средствата, които отиват за нови футболисти и за седмични заплати на футболистите", допълни Арсен Венгер.

Изказването на Арсен Венгер съвпада напълно с предложението на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес за създаване на отделно първенство на европейските футболни грандове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brisi
18.08.2009 19:21

това е тъпо.....и не мисля,че ще стане някога изобщо................ *thinking*

zizinho
18.08.2009 14:03

Абе сравнение между Перес и Венгер не може да се прави!Единия прави от спъващо се дете --> звезда , а другия унищожава ВЕЛИКИ играчи!

KILLna7
18.08.2009 13:35

С три думи да го духаме ние и някои от бившето СССР . *sad*

onzzy
18.08.2009 13:26

с две думи да го духат бедните *evil*

Sten4
18.08.2009 12:54

GodOfHatred аз не прочетох никаде в статията, че Венгер иска това.Но може да несам я прочел правелно и неми се чете пак *wink*

GodOfHatred
18.08.2009 11:52

Ко да не го сравнявам като Перес искаше абсолютно същото.