Феновете на Левски стават собственици на клуба

09:55
Феновете на Левски стават собственици на клуба
Собственикът на Левски Тодор Батков планира да пусне акции на клуба на фондовата борса, за да могат и феновете да станат съсобственици в клуба. Той вижда като реален срок за листването на "сините" като публично дружество "средата на следващата година", съобщава "Дневник".

"Това ще е идеална възможност отборът на народа да отиде при народа. Искам и хората да имат думата при управлението на клуба. А това по Търговския закон означава възможно най-много хора да притежават акции. Няма да спекулираме с тях и да надуваме изкуствено цената. Всеки ще може да купи една, две, пет или колкото има възможност", заяви Батков на днешната тренировка на шампионите.

Той допълни, че ако получи и базата на стадион "Раковски", ще изтегли облигационен заем, за да може да осъществи намеренията си за инвестиции.

В момента акционерите в Левски са 128, като Батков притежава над 90% от общия дял. Той потвърди, че е готов да се раздели с до 1/3 и в момента води разговори с потенциални купувачи.

"Засега няма нищо конкретно, има само преговори. Когато нещо се случи, всички ще разберат", добави Батков.

Според него финансовото състояние на сините е добро, но при влизане в групите на Шампионската лига "ще стане още по-добро".

"Тогава ще можем да направим и инвестициите, които сме намислили. Трябва да построим повече игрища, както и искам да изградим база, в която футболистите да прекарват целия си ден. Искам да направим и модерен възстановителен център, за да могат да се подготвят при най-добрите условия", сподели още собственикът на сините.

Идеята Левски да стане публично дружество не е нова. Подобна идея имаше и в ЦСКА преди години, но и в двата случая останаха само пожелания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

machocka
26.08.2009 14:40

Това си е като нож с 2 остриета....Аз съм за и против...бялатакоза93 е прав но и бербо17 е прав...Зависи на кого се продадат акциите.

whitegoat93
18.08.2009 13:53

Аз съм ТВЪРДО ПРОТИВ.Представете си всеки втори ТЪП УЛТРАС да си купи по няколко акцийки,и после такива тъпанари ,които при първия пропуск искат оставка,имат глас равен на 1/3 то ЛЕВСКИ ?ТВЪРДО НЕ! *evil*

berbo17
18.08.2009 10:59

Охо това наистина е добра идея. Ако го направи като нищо ще си купя акции от Левски.

torres_228
18.08.2009 10:21

Ако не го изпълни с шутове и шамари ВЪН ОТ ЛЕВСКИ !!!

deko1991
18.08.2009 10:05

това са поредните лъжи и спекулации *sick*