\"Акулите\" настигнаха ЦСКА и Левски

08:34
\"Акулите\" настигнаха ЦСКА и Левски
Футболистите на Черноморец Бургас се поздравиха с втора поредна победа от началото на първенството в "А" група. С 2:1 на стадион "Лазур" беше подчинен отборът на Локомотив Пловдив. Трите точки бяха извоювани със завидна воля и мъжество, с каквито "акулите" се наложиха и над Черно море със същия резултат в 1-я кръг от шампионата.

В герой за победата над пловдивчани с двата си гола се превърна Мишел Платини. Още в 1-та минута той затрудни максимално вратаря Акалски, който отби удара му с глава със сетни усилия в корнер. След четвърт час игра обаче бразилецът беше безмилостен и се разписа ефектно с пета след центриране на Гонзалес. "Акулите" продължиха да притискат противника, чийто страж спаси опасни изстрели на Фернандес и Марсио. В 38-а минута Платини отново порази мрежата, но попадението не беше зачетено заради спорна засада. Малко преди почивката Фернандес направи невероятен пропуск.

През второто полувреме гостите от Локомотив успяха да изравнят в 57-а минута чрез Евертон Джилио от пряк свободен удар, отсъден за доста дискусионно нарушение. "Акулите" реагираха като ужилени и упражниха тотален натиск. В 65-а минута резервата Матиас Мориц се измъкна зад защитата, ала стреля неточно от чиста позиция. Пак германецът беше на косъм от гола в други две ситуации. Седем минути преди края усилията на черноморци получиха логична материализация. Йохен Зайц центрира перфектно от десния фланг и Платини продължи пътя на топката с глава към мрежата – 2:1!

Близо 5 000 зрители приветстваха втората поредна победа на Черноморец, който е един от трите отбора с пълен актив от 6 точки във временното класиране. Другите два пълни отличници са ЦСКА и Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kuramiian
18.08.2009 11:30

евала на тоя платини,дали името му не работи вече за него *smile*)))0

useraAfc
18.08.2009 09:01

Много ми хареса играта на Мориц вижда се,че това момче има потенциал.. А за гола на Платини нямам думи ПРЕКРАСНО *wink*