Тежък жребий за Григор, Пиронкова започва срещу германка

19:27
Тежък жребий за Григор, Пиронкова започва срещу германка
Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров нямаше особено голям късмет при днешния жребий за олимпийския турнир по тенис в Рио. На старта на надпреварата 34-ят в света българин ще срещне поставения под №9 Марин Чилич от Хърватия.
 
В досегашните две изиграни срещи помежду им Григор и Чилич имат по една победа. Първият двубой между двамата бе през 2014 в Бризбейн (Австралия), при който хърватинът спечели със 7-5, 7-5. През миналата година пък най-добрият ни тенисист успя да си върне за загубата след успех със 7-6(3), 7-6(2) на Мастърса в Париж.
 
При успех над шампиона от US Open ’14, във втори кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя между Теймураз Габашвили (Русия) и Раду Албот (Молдова).
 
При жените Цветана Пиронкова ще стартира в Рио с двубой срещу 33-та в света Лаура Зигемунд от Германия. Това ще е и първи сблъсък между двете. Ако преодолее германката, в следващата фаза 28-годишната пловдивчанка ще срещне победителката от срещата между Тимеа Бачински (Швейцария) и Шуай Чжан (Китай). 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rimlianin
05.08.2016 02:49

Айде Гришак , вярваме в теб , мачкаш го хърватина