Бойко Борисов обеща помощ за българския футбол

18:20
Бойко Борисов обеща помощ за българския футбол
Новият министър-председател Бойко Борисов е обещал помощ на БФС по някои от най-наболелите въпроси пред футболната централа.

Още на срещата с президента на съюза Борислав Михайлов и вицепрезидента Йордан Лечков той е гарантирал да помогне за изграждането на база на националния отбор, за подпомагане на аматьорския футбол и др.

"Хубаво е, че премиерът е спортен човек и мисли за футбола и спорта. Той ни гарантира помощ и ще го търсим и занапред, защото е отворен към проблемите ни", заяви за "Дневник" Михайлов.

На срещата с Борисов той е потърсил съдействие освен за изграждане на нова база на националите и за повече помощ в аспекти като осигуряване на безплатна охрана на мачове от аматьорския и детско-юношеския футбол, безплатни медицински прегледи. Премиерът е обещал да помогне и за проблема със собствеността върху спортните бази.

"Ще се постарая още тази сряда, а ако не - следващата, да се реши въпросът за изграждането на базата на националите в района на НСА. След това от БФС ще могат да започват строежа, имат си външно финансиране за това", заяви Борисов пред "Канал 3\'.

Оттук нататък от футболната централа трябва да изготвят точни изисквания какви ангажименти да поеме държавата, за да могат да се предприемат действия от нейна страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lamers_pro
28.08.2009 21:59

Едно голямо БРАВО за Бойко ако благодарение на него спорта ни прогресира!!!!

beckham_07
18.08.2009 01:14

А дано да е по-различен от всички останали и наистина да помогне на България!!!!!!!

BoyToy
17.08.2009 22:21

Бойко Борисов е човекът който ще оправи България,дано наистина успее да подпомогне на БФС ...УСПЕХ БОЙКО,ВСИЧКИ СМЕ С ТЕБ!!! *wink*