Мойс: Искам да печеля със Съндърланд

15:44
Мойс: Искам да печеля със Съндърланд
Новият мениджър на Съндърланд Дейвид Мойс даде първата си пресконференция, на която обяви, че е много щастлив да се завърне в Англия и си постави за цел да спечели колкото се може повече точки с новия си отбор. Шотландският специалист прекара 11 успешни години в Евертън, след което за кратко ръководи отборите на Манчестър Юнайтед и испанския Реал Сосиедад, където обаче не успя да постигне същите успехи.

"Бях в Испания и мога да кажа, че там са двата най-добри отбора в света, но Висшата лига е по-добрата и тази, която всички искат да гледат. Много съм щастлив, че отново мога да работя в Англия, особено в такъв клуб като Съндърланд, който има такива чудесни привърженици", заяви Мойс.

" Съндърланд има потенциал, който много от другите отбори в лигата нямат. В клуба обаче има много работа за вършене. Аз искам да печеля. Това е по-важно за мен от всичко друго. Аз имам четвъртия най-добър рекорд от победи в историята на Висшата лига и искам да го запазя", добави 53-годишният специалист.

"В момента работим много усилено с изпълнителния директор Мартин Бейн, за да привлечем нови играчи в клуба, но това не е толкова лесно. Надявам се, че все пак ще успеем да привлечем играчите, които са ни нужни", каза още Мойс.

Шотландецът бе запитан дали сред потенциалните нови играчи в Съндърланд са белгийците Маруан Фелаини и Аднан Янузай, с които той работа и в Манчестър Юнайтед, на което той отговори положително, макар и непряко. Мойс пое Съндърланд, след като досегашният бос на черните котки Сам Алардайс бе назначен за мениджър на националния отбор на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация