Прогрес за Пиронкова в световната ранглиста

11:37
Прогрес за Пиронкова в световната ранглиста
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отбеляза лек прогрес в световната ранглиста на WTA. Въпреки че не е участвала в турнири от "Уимбълдън" и активът й остава непроменен - 881 точки, тя се изкачи с две места до №76 непосредствено преди заминаването си за олимпийските игри в Рио.

Елица Костова, която влезе в основната схема на турнира на WTA в Нанчанг, отстъпва с три позиции до №134. Още две българки има в топ 200 на класацията. Изабелла Шиникова е №144 (-1), а Виктория Томова записа ново рекордно класиране в кариерата си и вече е №179.

Топ 10 има няколко промени. Убедителна лидерка продължава да бъде Серина Уилямс (САЩ) с 8300 точки. Втора е Анжелик Кербер (Германия) с 6745 точки, а румънката Симона Халеп, която спечели титлата в Монреал, се изкачи с две позиции, измествайки от третата Гарбине Мугуруса (Испания). Негативни последици от възхода на Халеп имаше и за Агниешка Радванска (Полша), която падна от 4-то на 5-о място. Следват Винъс Уилямс (САЩ), Виктория Азаренка (Беларус), Роберта Винчи (Италия), Мадисън Кийс (САЩ), която се завръща на рекордното за нея девето място, и Светлана Кузнецова (Русия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация