От Бърнли изпуснали да привлекат Есиен

17:43
От Бърнли изпуснали да привлекат Есиен
Собственикът на Бърнли Брендън Флууд разкри в автобиографията си, че "вишненочервените" са изпуснали да привлекат звездата на Челси Майкъл Есиен преди няколко сезона.

Ганайският халф минал на проби в тима от "Търф Моор", тъкмо преди да стане част от машината за победи на Лион. Макар Есиен да бил харесан от спортно-техническия щаб на Бърнли, той не подписал договор, тъй като му били предложени едва 60 лири седмично.

"Мисля, че политиката ни спрямо младите таланти беше доста сбъркана. Само като се сетя, че играч като Есиен е бил на проби тук и сме можели да го вземем, наистина потъвам в земята от яд. Тогава, за жалост, имахме правило на недоказани млади играчи, които не са от нашата школа, да предлагаме не повече от 60 лири седмична надница", пише Флууд в мемоарите си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

S1ck
17.08.2009 19:59

onzzy, мисля, че този цитат обяснява нещата достатъчно добре - "имахме правило на недоказани млади играчи, които не са от нашата школа, да предлагаме не повече от 60 лири седмична надница". Освен това става въпрос за сезон 2002/2003, ако не се бъркам. Това е преди 6 години, тогава нямаше такива огромни заплати за млади играчи, а и говорим за Чемпиън Шип, в която тогава Бърнли се бореха за спасение 2 сезона подред. Да, сумата звучи смешно за стандартите в момента, но тогава е било така. А и Бастия, откъдето дойде Есиен, не бяха фактор във Франция.

onzzy
17.08.2009 18:45

60лири седмично *stop* *wonder* познавам хора които изкарват толкова на ден от бране на ягоди