Блестящ дебют за Златан при разгром на Юнайтед (видео)

22:58
Блестящ дебют за Златан при разгром на Юнайтед (видео)
Златан Ибрахимович започна ударно авантюрата си в Манчестър Юнайтед на родна земя. Шведът бе титуляр за англичаните в контролата срещу Галатасарай, която се игра пред пълните трибуни на легендарния "Улеви" в Гьотеборг. Тимът на Жозе Моуриньо разби с 5:2 турците, които водеха с 2:1 на почивката.

Цялото внимание очаквано бе върху Златан, който в типично свой стил не изневери на себе си. Новата "деветка" на червените дяволи изправи над 40 000 зрители на крака с фантастично изпълнение след едва 218 секунди. Ибра откри головата си сметка за 20-кратните шампиони на Англия със странична ножица и моментално обра овациите на всички. Той засече центриране на Валенсия, който демонстрира отлична форма. Нападателят първо заби топката в земята, а след това тя спря в горния ляв ъгъл на Муслера за радост на около 40 000 по трибуните.

Бившият играч на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона и Пари Сен Жермен игра само 45 минути, тъй като едва от два дни тренира със своите съотборници. Това пък бе първи мач за Ибра след последния му двубой за националния отбор на страната му за Евро 2016 - загубата с 0:1 от Белгия.

След Ибра, Сакан в 22-ата минута и Брума в 40-ата донесоха пълен обрат в полза на Галатасарай, но след почивката в рамките на няколко минути Манчестър Юнайтед разби своя противник. Уейн Рууни (55, 58-д) и Фелаини в 62-ата минута доведоха резултата до 4:2, а Хуан Мата в 75-ата оформи крайното 5:2 за тима на Моуриньо, който изигра най-добрата си среща под неговото ръководство през това лято.

Португалецът заложи на трима от новите си - Ибра, Хенрих Мхитарян и Ерик Байли. Всички очакваха появяването на Ибра на терена, който бе посрещнат с бурни аплодисменти преди първия съдийски сигнал. Таранът имаше нужда само от четири минути, за да се отблагодари на своите фенове. Новата деветка на Юнайтед се разписа със страхотна странична ножица и демонстрира веднага огромната си класа.

В 22-ата минута Синан възстанови равенството. Играчът с №18 на турците бе точен с глава след центриране от фаул. Ибрахимович вдигна високо крак, като се опита да избие топката, но не успя да стигне до нея, след което Синан зарадва феновете на Галатасарай на трибуните. Пет минути преди края на първата част Брума с красив гол даде аванс на Галатасарай. Той направи двойно подаване със Синан, след което с хубав удар от 17 метра не остави шансове на Де Хеа.

Жозе Моуриньо замени петима свои играчи на почивката - Ибра, Ерера, Шнайдерлин, Мхитарян и Марсиал отстъпиха местата си на Лингард, Фелаини, Карик, Йънг и Рашфорд. Това даде резултат и Юнайтед в рамките на няколко минути вкара цели три гола. Първо Уейн Рууни изравни в 55-ата минута, когато засече ново центриране отдясно на Валенсия. Три минути по-късно Рашфорд проби и бе фаулиран от Муслера. Реферът отсъди дузпа, а Рууни реализира за 3:2, въпреки че Муслера бе на път да спаси, като топката мина под дясната му ръка. Резервата Фелаини с параболичен удар с глава направи 4:2 в 62-ата минута, а отличното центриране отново бе на Валенсия.

Хуан Мата в 75-ата минута се разписа за 5:2. Той се появи на терена в 67-ата минута, а няколко минути след това засече центриране на Карик, който влезе в игра на почивката. Нови голове до края на срещата не паднаха, а Манчестър Юнайтед бе изпратен с аплодисменти след головото шоу на "Улеви".


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dexter
31.07.2016 16:18

Португалецът заложи на трима от новите си - Ибра, Хенрих Мхитарян и Ерик Байли хахахаха Амй то други няма бе сладури журналистически *lol*

Amateur2017
31.07.2016 10:21

Абе не знам - аз освен гола му (в който имаше огромна доза късмет) друго не видях от него!? Така де, видяхме и как се изпусна човека при първия гол на Галата.

Но впечатление и (за мен) играча на мача - Валенсия. Ето такъв съм свикнал да го гледам и се надявам да има още 1-2 силни години в него. Просто... Лингард направо не знаеше какво прави на терена. Валенсия беше из целия десен фланг и вършеше и своята, и на Лингард работата.

Но както винаги - недооценен е. Я ще е Рууни, я ще е Роналдо, я ще е Ибра. Всеки гледа тях, а не какво прави Валенсия и в много случаи дори бива наричан "житен бегач" и обявяван за супер злетак. Както и какво прави Карик. А това са два играча, които ни бяха основният двигател в псоледните близо 10 години.

Честита ни победа и да се надяваме да виждаме повече подобни игри.

Amateur2017
31.07.2016 14:23

Къде съм написал, че Ибра не става!? Конкретно в този мач, с нищо друго не блесна. Силно се надявам това да е "лошото" му представяне занапред - "само" с гол *smile* Вкарвал е, правилно. Тогава не беше късмет. Ама точно това... и не успя да я ритне като хората, и заради това нямаше сила, и заради това тупна в наказателното и заблуди вратаря и всичко. Но онова от 35-те метра... страхотен гол. Все едно да кажем, че Рууни изпълни дузпата перфектно понеже преди е вкарвал дузпи!? Ами и дузпата му беше 50/50, това е! Това, че си фен на Ибра не трябва да означава да извърташ думите на хората.

Man7united
31.07.2016 13:15

Защо така си кривиш душата? Какъв късмет ибра е вкарвал със задна ножица от 35 метра, ти за късмет говориш.. все едно вкарва през 3 години такива голове. Значи като е за някой играч, който ти харесва казваш да не го съдим от 1вите му мачове, ама за Ибрахимович един мач и вече не ставал.

ub7
31.07.2016 09:03

е блестящ дебют... обърнали са ги след като е излязъл, а гола му е случаен и си изпусна човека за 1-1.... -1 за заглавието

El_Fenomeno_9
31.07.2016 01:03

Дългия едно време умееше уникални работи , дето дори Меси и Роналдо могат да завидят за тях . Голям фен съм му ОГРОМЕН , следя го от много много години от както дойде в любимото ми Калчо , но просто мога да кажа за последния сезон - не е същия човек ! Не говоря за голове и сухи статистики , просто за усет , за движение , за динамика - мнооого различен е , но това е и нормално 35 лазарника на кой ще простят ... За мен ще си остане винаги най - атрактивния играч на това време , в което все Роналдо и Меси обираха наградите и вниманието

night_wolf1984
31.07.2016 10:15

Златан е лидер преди всичко,не си мисли,че са го взели само за да продава тениски....отличен мотиватор е ..точно такъв ветеран им трябваше на Юнайтед.А и на тея години пак си е класа...много се бори момчето..но найстина годинките си казват думата !!!

biserms
31.07.2016 09:06

Е ти кво очакваш ? След месец става на 35, няма как да е същия Златан, който беше на 28. Юнайтед го взеха от маркетингова гледна точка, то е ясно. Едва ли някой очаква, че точно той на 35 години ще поведе отбора на Юнайтед към възраждане.