Барса започна контролите с успех над Селтик (видео)

22:24
Барса започна контролите с успех над Селтик (видео)
Барселона даде начало на предсезонните си контроли с успех с 3:1 над Селтик в мач, част от международния турнир International Champions Cup. Арена на двубоя беше стадион "Aviva" в Дъблин. Изрусеният Лионел Меси започна като титуляр и изкара едно полувреме, независимо че беше само на няколко дни тренировки.

Арда Туран откри с великолепно изпълнение в 11-ата минута след добро включване на Алейш Видал. В 29-ата минута Лей Грифитс изравни за шотландците, но само две минути след това съотборникът му Ефе Амброуз си вкара автогол. В 40-ата минута Мунир Ел Хадади покачи на 3:1 след перфектно извеждащо подаване от страна на Луис Суарес.

Меси действаше отдясно на атаката, а в предни позиции бяха още Луис Суарес и Мунир. От първата минута в състава на Луис Енрике беше и завърналият се в клуба Денис Суарес, за когото това беше дебют. Той оперираше в средата на терена заедно със Сержи Роберто и Арда. Като централен защитник започна Хосе Антонио Мартинес (р. 1993 г.), който беше привлечен от Севиля, но занапред ще играе за втория тим. Негова груба грешка в 29-ата минута доведе до изравнителното попадение на Селтик. Ляв бек в схемата на Барселона беше друг младок - Жуан Камара, след чието центриране пък се стигна до автогола.

Мениджърът на съперника Брендън Роджърс също не заложи на доста от титулярите си, тъй като се намира между двата мача срещу Астана от квалификациите в Шампионската лига.

Меси беше заменен първи още на полувремето, а по-късно Лучо вкара останалите си резерви - предимно юноши, с което нивото на игра веднага спадна.

Другите футболисти от първия отбор на каталунците все още са назад с подготовката и ще играят в следващите двубои, които са срещу Лестър (3 август), Ливърпул (6 август) и Сампдория (10 август), след което идват двата сблъсъка със Севиля във финала за Суперкупата на Испания - на 14 и 17 август. Сезонът в Ла Лига стартира на 20 август.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biserms
31.07.2016 10:16

Меси защо се направи на палячо ? С тия татуси, тая брада и руса коса....О, Боже...

CFC_H_A_Z_A_R_D
30.07.2016 22:39

Лелеееееее какво е станало с Меси?Прилича на бегло подобие на себе си!!!В момента е ударил дъното и не виждам как би се измъкнал и да казвам го защото едва сега виждам,че се е изрусил!!!

Barca_Kahn
31.07.2016 00:52

Просто не е нормално за професионален футболист да спира по такъв начин топката, камо ли пък за играч на Барса. И това не му беше единствената грешка с Матио бяха трагични, пасове на 2 метра един от друг не могат да се уцелят при положение, че са последни в защитата и трябва играта им да е най-сигурна. Сега някой ще каже първи мач е нормално е не знам какво, ами не, не е нормално това са елементарни грешки, които професионален футболист не може да допуска по такъв начин, независимо дали е във форма и дали му е първа тренировка или първи мач.

stefanBG111
31.07.2016 00:27

Eдна контрола и хайде да ги гоним, направил една грешка, и според теб не става, дай му време може и да се представи на ниво в следващите срещи. Другите като че ли не са правили такива грешки.

Barca_Kahn
30.07.2016 23:03

Бих си пожелал и аз да ударя неговото дъно, не мисля че има човек който да не го иска. Относно мача Жереми Дърво, може веднага да си тръгва. А този Мартинес не знам как е стигнал до Барса, но се надявам да не го видя повече там. Уникално спиране при гола на Селтик този, ако го видят от нашата А група веднага ще го прилапат.

Ordinary
30.07.2016 22:53

Побеляла му е косата от толкова загубени финали с Аржентина.*lol*