Днес Лудогорец стартира големите битки в похода си към групите на Шампионската лига

09:11
Днес Лудогорец стартира големите битки в похода си към групите на Шампионската лига
Лудогорец приема сръбския Цървена звезда днес в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Шампионска лига. Двубоят на стадион „ Лудогорец Арена“ започва от 21:00 часа.

В предишния кръг съставът на Георги Дерменджиев постигна победи с по 2:0 и 3:0 над черногорския шампион Младост Подгорица. Цървена звезда пък надделя над малтийския Валета с два успеха с по 2:1.

Лудогорец и Цървена звезда се срещнаха миналата година в приятелски двубой, като тимът от Разград спечели с 3:1.

Победителят от сблъсъка между двата тима ще си осигури минимум класиране в груповата фаза на Лига Европа.

Реваншът в Белград ще се играе на 2 август.

Треньорът Георги Дерменджиев не е по гръмките фрази преди важни мачове, но е подготвил добре отбора си за предизвикателството. Той най-вероятно ще заложи на Кафу на върха на атаката, а Клаудиу Кешеру ще остане резерва. Схемата ще бъде 4-1-4-1, а в ролята на единствен дефанзивен халф ще влезе капитанът Светослав Дяков, който трябва да внимава за картони, тъй като си ги изкарва с лекота.  Марселиньо ще играе близо до Дяков, но ще има пълна свобода на действие, а в ролята на плеймейкър влиза Кишада. Въпросителните пред Дерменджиев са свързани с поста на десния бек, като той се колеае между Сисиньо и Йордан Минев.

Сърбите също готвят изненади, но се очаква да играят прибрано, за да измъкнат добър резултат и да решат всичко на реванша в Белград, където ще бъдат подкрепяни от своята публика. По всяка вероятност треньорът Миодраг Божович ще заложи основно на футболистите, които елиминираха трудно Валета в Сърбия. Звездата Катай ще играе по десния фланг и се очаква да създаде проблеми. Другият коз в състава на Божович е Луис Ибанес. Очаква се отборът от Сърбия да играе с наситена халфова линия, като целта ще е така да бъдат затруднени Дяков и Марселиньо.

В Лудогорец не си правят илюзии какво ги чака в Белград и затова ще се опитат също да предрешат изхода на мача у дома.

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов, Й. Минев, Пластун, Моци, Натанаел, Дяков, Лукоки, Марселиньо, Кишада, Вандерсон, Кафу.

Цървена звезда:
Кахриман, Ибанес, Фибел, Ренулич, Цветкович, Льо Талек, Доналд, Канга, Моуче, Катай, Виера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikolaigalata
26.07.2016 18:20

Не се притеснявайте за развитието на младите футболисти в България ,защото Лудогорец вече изградиха една база която няма аналог в България и там тренират млади надежди които ще станат добри след няколко години. Така че Лудогорец инвестират в развитието на младите играчи . А до тогава щом няма добри български играчи ,ще купуват чужди . То е нормално . Иначе ще стоят на нивото на Левски, ако разчитат само на български играчи и нищо съществено няма да постигнат .

sviliev
26.07.2016 17:10

В случая става дума за Лудогорец, затова пиша основно за тях. Но на няколко пъти генеразлизирах проблема. Не можете да четете ли, не виждате ли, мързи ли ви - това не знам и не ме интересува, но е дразнещо неподготвени хора да ми отговарят, и то с ирония. И все пак, когато преценя, отговарям, за да им покажа пропуските, пък ако желаят, да си вземат поука. Жалко само, че от 15 човека, видях едва един съмишленик, това само затвърждава впечатленията, които съм си изградил за много неща в България... За мое огромно съжаление.

sviliev
26.07.2016 17:50

Съмишленици значи група хора с общи идеи и цели. Не е задължително да има пари. Не ме притеснява, че другите имат различни виждания, а че не могат да мислят, да си правят изводи и са обзети от чувство на апатия. Като питаш Реал с колко чужденци са или задаваш въпрос от кое ЦСКА си, ти не правиш абсолютно никакви конструктивни размишления по темата. Така че, това ме притеснява - апатията и неумението да се мисли. Но това е израз на тежката социална криза, в която сме изпаднали.

Ecclesiastic
26.07.2016 17:20

Виж .. всеки си има мнение по въпроса и не е задължително да съвпада с твоето. Не се нахвърляй чак толкова върху хората , съмишленици можеш да търсиш когато тръгнеш да изграждаш и финансираш даден проект, чрез който да материализираш идеите и вижданията си. Дотогава всичко е въпрос на гледна точка, кой прав и кой крив в даден форум не определя нищо друго, освен генерализираното ти впечатление. Все пак тук сме за да обсъждаме спорта и е нормално да има мнения в двете посоки .. нищо, което да те кара така да приемаш всичко толкова лично.

Ginekologaa
26.07.2016 17:00

sviliev: я кажи,кажи колко испанци има в титулярният състав на Реал , че нещо ми се губи *lol*
П.с Иначе от къде на къде точно пък Лудогорец трябва да развива младите българчета къде е Левски,Цска,Локо с/п,Ботев и накрая Литекс който развиваше що годе играчи стана Цска

Ginekologaa
26.07.2016 17:50

Няма как да знам те може и на 1000 да го водят а да взима 5000 преди имаше на 30000евро заплати и в двата отбора

sundza
26.07.2016 17:44

Дай някакво инфо кой колко пари даде тая година за чужденци като си почнал с простотиите. Ти самия каза,че не те вълнува бг футбола, сега взе да вадиш знания кой къде и какво харчи. Ние купихме един скандинавец за няма и 300 000 и това е. На другите отбори предполагам си запознат какво им е дереджето. Или не те интересуваше, вече ме обърка.

sundza
26.07.2016 17:38

Да, бе, това стана ясно и без да го казваш. Имаш си причина и право. но и другите имат, така че остави на спокойствие тези, на които им пука.

Ginekologaa
26.07.2016 17:38

Ахаха начи бюджета бил проблема ай вземи си лягай за чужди играчи има пари за младежите нямало ахаха с заплатата на 2-3 ще играят 15-20 младежи

Ginekologaa
26.07.2016 17:29

Не четя всичко бе пък и не ми пука някой си от цска ще ми дава вой като той не знае от кое цска на мен не ми пука за бг футбола и не го гледам , но които играе в европа го гледам ако ще и 1 наш играч да няма

sundza
26.07.2016 17:23

И ти си от "разбралите/разбирачите". Човека ви обяснява, че тая система е ок за отбора с парите, но цялостно вреди на футбола ни. Нямаме толкова богаташчета готови да трошат пари в Бразилия и Португалия, вдигайки нивото на клубния футбол. Т.е. всички трябва да подскачаме от щастие, че един клубен отбор се показва някъде в Европа и той е лицето на клубния футбол ли? А с националния такъв какво правим?! Ще ти кажа Реал защо могат да правят така - защото испанските футболисти, съставляващи националният им отбор играят в други големи отбори. Разбирай - могат да си го позволят. И защо Лудогорец? Ама как защо - защото те имат ресурса, те са каузата, те са примера...Ами като си за пример бъди за пример във всяко едно ниво. Отборите, които споменаваш трудно връзват бюджет да издържат базите и мъжкия отбор, ти искаш школи да развиват. И въпреки това си позволяват да играят с млади български футболисти. И пак ще кажа - успех на Лудогорец не само тая вечер, а до края на квалификациите. Трупат точки, които ще са нужни (надявам се) в един момент на другите ни отбори. А в последните години единствения трупащ точки за клубния коефициент са именно разградчани, за което трябва да сме им благодарни.

Ginekologaa
26.07.2016 17:13

Няма кой да ви чете спама през 2 мин бе пич хаха ама как точно тук се разписа от Левски или Цска си та толкова спориш за глупости на които на никой не му пука всеки си гледа интереса с това бфс толкова

sviliev
26.07.2016 17:06

Не спирате да ме изумявате. Чел, недочел, се включваш с ирония. Откъде накъде? Ами, да беше скролнал малко, да беше прочел, това което написах на колегата от Барса. Не е лошо човек да чете. Ако го бе прочел, тогава да бе писал, а? Мисля, че така е по-добре. И къде съм написал, че само Лудогорец трябва да развива юноши, а останалите не? Започнете да четете, за да имате роля при дискусиите, а не само да се отчетете с публикуване на коментар.

sviliev
26.07.2016 16:56

Защо пък се отнесох толкова, вместо да си чета големия Букай, трудно ми е да си обясня. В страна, в която властва нихилизмът и безредието, такива размишления не са общественополезни, защото няма да бъдат разбрани от голяма част от останалите. Така че, наистина, бях дотук аз по тази тема. Направих си необходимите изводи.

sviliev
26.07.2016 16:38

И един съвет - четете ми коментарите точно и докрай, ако обичате. Как си представяте едно момче с 10 мача при юношите, да започне да тренира с първия отбор? Естествено, че няма как да се случи. Разбира се, че трябва да покаже качества на по-ниско ниво и след това да бъде ИНТЕГРИРАНО към първия отбор. Но ние не ИНТЕГРИРАМЕ, ние правим други неща, защото така ни е по-лесно. Така че, колеги - преди да скачате в защита на Киро като Матросов на амбразурата, четете, не ми вадете думи от клавиатурата, и не променяйте фокуса на проблема.

sviliev
26.07.2016 16:08

И още нещо, последно по темата - като ходя да тичам, виждам повече възрастни хора да спортуват, отколкото млади. Вие си правете изводите. Като гледам, правите си ги - цъкайте ми колкото искате минуси, въобще не ме вълнува, аз не съм зависим, а самозависим. В България, когато кажеш нещо, което не се харесва на болшинството, биваш отритнат. Но се иска и малко мисловна дейност, а не просто зачеркване.

sviliev
26.07.2016 16:19

Ти сигурно си от ''модерните'', теб те вълнува колко ''лайка'' имаш. Сигурно и във Фейсбук половината ти приятели не си ги виждал. Нали това е ''модерно''. Е, аз не съм от тях, здраво стъпил на земята съм, но най-важното - МИСЛЯ, слушам, чета, действам, а не ходя след стадото. Толкова по тази тема, че като гледам какъв материал идва, лошо ми става.

Man_Red
26.07.2016 16:16

Очевидно ти пука за минусите след като го споменаваш.

BVB_09
26.07.2016 16:07

Цървената нямат шанс срещу Лудогорец.

sviliev
26.07.2016 15:59

И не е много приемливо да се обяснява как Разград не бил футболен град, бил малък град, затова не можел да изкарва футболисти. Хайде стига сме се оправдали за щяло и нещяло. Това ми звучи като твърдението ''държавата ни е такава, затова фуболът ни е такъв''. Понеже Албания и Босна са много подредени държави, затова се калсират на големи форуми. И това с размерите е мит - Хърватия играят на всяко голямо първенство, Швейцария също, Дания и т.н., и т.н. Търново е два пъти по-голям град от Разград, вярно, но не е сред най-големите български градове, а е дал толкова футболисти на България. За Враца и Видин важи същото. Виждаме, че в последните години Ловеч, който е с размерите на Разград, започна да дава много национали. Е, защо Ловеч може, а Разград не? Не е причината в социално-икономическия статус на града или в размерите...

Man_Red
26.07.2016 16:18

Иначе - съгласен съм с голяма част от казаното от теб относно проблемите на Бг футбол

sviliev
26.07.2016 15:51

Да сте видели някой собственик, президент, треньор на футболен клуб в България, някой от БФС, някой от МС да говори за тези проблеми открито? Да е организирана кръгла маса, да са изнесени публично данни от доклади за състоянието на българския младежки спорт? Какво направихме ние? След 89-та решихме да разрушим едно от нещата, които бяха успешни при комунизма - спортът. Вместо да запазим и надградим това, което дава резултати, ние пожелахме да съсипем една работеща система, която ни даваше поводи за гордост. Защото България ако не в топ 10, реодвно беше в топ 15 на летни олимпиади, а сега се радваме като малки деца на бронзов медал. Разрушихме спортните училища, намалихме броят на часовете по физическо в училищата (то не, че нещо се прави в тях), не инвестираме в специалисти, отвратихме децата от спорта. Е, какво искаме тогава? Никой не съм чул да говори открито за тези неща, не съм видял някой да прояви смелост и желание нещо да се промени. Е, сори, момчета, но това е истината, и затова резултатите са такива. Затова паднахме от Япония с 2:7 и едно влизане на Марселиньо, Сисиньо, Дудиньо и Н'горо Н'горо в ШЛ или ЛЕ няма да промени картинката.

ArdaTuran10
26.07.2016 15:20

В Трансфермаркт съставът на Лудогорец струва 44 млн. евро,а на Звезда-30. Прави ми впечатление,че защитниците на сърбите са най-евтините им играчи-по 600,700 хиляди,а на Лудогорец само Сисиньо е 3.5млн,Натанел 2,7млн.Разградчаните разполагат и с по-опитните играчи на интернационално ниво,като 10 души от отбора са национали,което ме кара да си мисля,че ще е решаващо,защото дори опитът на зелените срещу Милсами ще се отрази и трябва да де отрази върху мотивацията и концентрацията на играчите за този мач.

sviliev
26.07.2016 13:39

Моделът, който следва Лудогорец, на мен не ми допада, защото 80 процента от отбора им е съставен от чужденци. За 6 г. така и не изкараха 1 момче от школата. Така ли развиваме българският футбол? По този начин ли ще имаме силен национален отбор? Ние сме бедна страна и за нас е фатално да взимаме един куп чужденци. Но щом са такива богаташи разградчани, нека продължават така. Колкото до самия мач - нямам преки наблюдения върху Звезда, но знам, че не са особено добре финансово, а и в последните 15 г. дишат прахта на Партизан. Преди Звезда да стане шампион миналия сезон, мисля, че Партизан спечелиха 7 поредни титли. В предния кръг на ШЛ "звездашите" се измъчиха срещу Ла Валета, дори малтийците поведоха в реванша. Аргументите определено са на страната на Лудогорец, залагащите задължително трябва да напишат във фишовете си знак "1", в Бет 365 е 1,80 ставката.

sviliev
26.07.2016 16:51

Задаваш ми въпрос, на който няма как да ти отговоря, защото за да го направя, трябва да знам всички подробности. Но при всички случаи ще искам минимум 5 г. картбланш, както и аз да определям кое как ще става във всички възрастови групи. А и винаги съм казвал, че ако е нужно, трябва да има чужденци, но малко - максимум трима, а не въобще да няма. Така ми се иска на мен Бедните трябва да залагат на своето, за да имат силни национални състави, при богатите е по-различно в повечето случаи. Лудогорец имат пари, постигат успехи, но не допринасят с нищо за развитието на нашия футбол. Но не са виновни само те - разбира се, след като нито един човек не говори за тези неща, значи явно всички са доволни от състоянието на българския футбол.

sviliev
26.07.2016 16:46

Интерпретираш думите ми, както на теб ти е изгодно, за да се опиташ да ме обориш, но нямаш аргументи, единствено някакви откъслечни съждения. Първият отбор да не ти е сергия, че да изкарваш всичко (викаш всичко от ДЮШ? Да съм казал такова нещо? Просто треньорите ги е страх, затова не им дават шанс, собствениците предпочитат да си правят далаверите и така. А и, извинявай, но тези, които работят с децата, огромна част от тях са абсолютни питекантропи. Виждал съм с очите си безумни неща. Е, не може такива хора да са отговорни за българските деца. А то е много просто, колега - детето става такова, каквото си го възпитал. Що се касае втората половина от коментара ти - ами нали, тези, които сега играят за националния, са продукт на ''промените'' в институцията, наречена спорт. Нали точно това обяснявах - че разрушихме една работеща система. От чалгари, неграмотници, лигльовци, тарикати и т.н. какво очакваш? Аз нали това казвам - че трябва ПРОМЯНА. Но не виждам желание за такава. Затова и няма да доживеем да видим България на световно.

Barca_Kahn
26.07.2016 16:44

Ще ти задам и друг въпрос. Приеми, че ти си треньор на Лудогорец и искаш да направиш отбор конкурентно способен на средната класа в Европа ( такъв отбор какъвто имат в момента ), но трябва да го направиш без чужденци, как ще стане при положение че Българските футболисти нямат нужната класа ?

Barca_Kahn
26.07.2016 16:37

При всички положения има, но тук говорим за първият отбор а не за момчета на по 8-10 години. Много лесно тренираш доказваш се в по-малките клубове или в дубъла и тогава отиваш в първият отбор, ако ставаш. Ако имаш нужните качества ще те забележат няма как. Всички футболисти са тръгнали от дубъла или от по-малки клубове тези, които имат качествата успяват това е. Ти какво искаш да кажеш, че на всеки трябва да се дава шанс в грандовете, защото виждаш ли може да е бил следващият Стоичков.Нещо друго ще те питам. Виждаш ли националният ни отбор колко е силен ? Там са събрани най-добрите Българи ( това са тези, които не искат и да чуят да играят в България ) и виж, колко са трагични на това ли искаш да приличат топ отборите ни ? ( разбира се там играчите ще са още по-слаби, така че и нещата ще са още по-зле )

sviliev
26.07.2016 16:27

Променяйки фокуса на проблема, ти не го решаваш. Имаме двама испанци ние, вие имате четирима, и при вас прогресивно намаляват. Само че това са отбори с много пари и ако техните кадри не се наложат там, те ще играят в Билбао или Вийяреал например или в друг добър чуждестранен отбор, след което ще се завърнат в родните си клубове. Или ако не се завърнат, то поне клубовете им ще вземат пари за тях, защото са тяхна собственост (били са дадени под наем). Така и играчът, и клубовете имат полза, а също и националният отбор. И, второ, колега - писал съм и преди, че ме дразни интернационализацията на футбола, но какво да направя, не мога да стана шеф на ФИФА, а дори и да съм, ще засегна интереси за милиарди. Искам да има до трима чужденци в стартовия състав, както беше преди, да има минимум две момчета до 21, но не решавам аз тези неща.

sviliev
26.07.2016 16:23

Как така българските футболисти не ставали? Нямаме нито едно кадърно момче, да речем от 8 до 16-17 г. ли? Или по-скоро няма кой да се грижи за него, да се интересува от него и да го развива не само като футболист, но и като личност? И как така, обясни ми, ако обичаш - футболът ни може да се задвижва напред от отбори средняци и дублиращи тимове? Че кой ще ги забележи тези момчета, ако не играят в грандовете? Стоичков, Пенев, Костадинов, Бербатов и Мартин щяха да направят трансфери във водещи отбори, ако играеха в Монтана (да ме извиняват монтанчани), това ли искаш да мо кажеш?

Barca_Kahn
26.07.2016 16:20

Понеже си от Реал та ще те питам в титулярният състав на Реал, колко испанци има ? ( Въпросът ми е риторичен, не е нужно да отговаряш всички знам, колко са и по-точно кой е )

Barca_Kahn
26.07.2016 16:13

Не си прав Лудогорец взимат класни чужденци и ги взимат на постове, на които им са нужни ( за разлика от ЦСКА и Левски, които купуват на килограм ). Това, че трябвало да се разчита на повече Българи също е голяма глупост. Когато няма достатъчно класни Българи ( тези, които стават за нещо не искат да играят в България ) не означава, че трябва да стоим и да ги чакаме да се развият. Българският футбол трябва да се развива от дублиращите отбори, от отборите без амбиция за нещо повече и от юношеските формации а не от първият отбор. Там трябват готови играчи а не такива,които трябва тепърва да се чакат.

sviliev
26.07.2016 15:44

Недей да ми обясняваш кога какво се учи, ако обичаш, имам опит, не съм начинаещ. А за това, че не са научени кой е виновен? В случая на Лудогорец това е Киро Парахода, който предпочита комисионните и процентите при бъдещ трансфер.

ArdaTuran10
26.07.2016 15:40

Футболисти за националния се обучават не от 18 до 28 годишна възраст, а от 8 до 18. В Германия виждаш какви са Дракслер,Сане,Гьотце,Ройс,Гюндоган и Юзил какви бяха,те просто на 18 вече бяха готови за да играят в мъжкия отбор.А нашите деца и юноши нито един видео урок не са видели през живота си и ти искаш на 18 да ги пускат да се учат,не тогава не се учи,тогава се доказва какво си научил

biserms
26.07.2016 15:36

Човека си е много прав. Киро налива МИЛИОНИ всяка година да купува тия бананоядящи чернилки, вместо всичките тия милиони да ги инвестира в школите и работата с младите. Да, ще стане по-бавно, но Лудогорец с тия пари дето ги има може да стане донор на качествени играчи за националния. А така няма никва файда за другите отбори, за първенството и националния. Изгодите са само за делиорманци. *smile*

sviliev
26.07.2016 15:32

Съжалявам, приятелю, но използваш словесни еквилибристики. Аз питам - с по 15 чужденци в отбор ли ще решаваме проблемите на българския футбол? Така ли ще имаме участия на европейско и световно? Какво като на листчето пише България. Патриотизмът е да обичаш своето. А колко са българите в Лудогорец? Това, че седалището им е в Разград, България, не значи, че допринасят за по-силен национален отбор. И като си ми дал пример с Шахтьор, защо не дадеш пример и с провала на националния отбор на Украйна на еврото? Ами Англия, Русия? И те хвърлят луди пари за чужденци, а следва провал след провал. И ето ви една Германия - там не се дават толкова средства за чужденци, работи се много с младите и виждаме какво поколение имат от няколко години насам. Така че, вместо да ми цъкате минуси и да давате плюсове за показан фасаден патриотизъм, замислете се. Защото след време, поне на мен ми се иска да разказвам на внуците си за Иванов, Георгиев, Петров и т.н., а не за Марселиньо, Сисиньо, Рубелиньо, Н'горо Н'горо и т.н.

Ecclesiastic
26.07.2016 15:08

Лудогорец е проект, който е също толкова необходим на футбола ни, колкото и развитието на школите. В последните няколко години именно те са отборът, който вдига коефициентите на българския футбол в Европа, които с новите правила стават все по-нищожни и нищо чудно скоро само един отбор да ни представлява в ЕКТ. Освен това, една малка област като Разград не може да дава кой знае колко ценни кадри за футбола ни. За сметка на това какво правят отборите, които имат карт-бланш да обират каймака от детско-юношеските школи? Купуват всевъзможни житни бегачи от държави-колонии, Нарове , Ананаси и т.н. Проблемът е доста мащабен и не се свежда до разни правила за присъствие на U21 играчи на терена, а явно комисионните от привличането на чужденци трябва да бъдат компенсирани с по-добро финансиране, за да се спре това нещо.

Spanish_fan95
26.07.2016 14:54

И в крайна сметка при тегленето на жребия,било то за групите на ШЛ,или за квалификациите за влизане в ШЛ,на едно от листчетата пише "Лудогорец (България)",а не "Лудогорец (с многото чужденци)",така че това колко бразилци има в Лудогорец не е от почти никакво значение.*wink*След време никой няма да помни с какъв състав Лудогорец е осъществявал евро-подвизите си и е покорявал стадиони като "Олимпико" и "Юна".*lol*Ето давам ти за пример с Шахтьор Донецк,които през 2011 г. стигнаха до 1/4-финалите на ШЛ с едва двама украинци в титулярния си състав.*wink*Като цяло тази дискусия с бразилците в Лудогорец ми се струва доста лицемерна.В крайна сметка те не се купуват,защото са бразилци,а защото имат качества и са по-добри от българските футболисти не само технически,а и тактически.*smile*

j_mourinho
26.07.2016 12:59

Дано бият гнусните сърби.Най-гнусния народ в Европа.

Amateur2017
26.07.2016 11:48

Успех на Лудогорец. Искрено се надявам да гледаме български отбор в ШЛ отново. Имат играчите, имат класата, така че само не трябва да подценяват съперника. УСПЕХ!

stefanBG111
26.07.2016 11:26

Давайте Лудогорец с вас сме. Въпреки, че нашите са с класи над съперника, не трябва да ги подценяваме. Звезда не е онзи отбор от преди, не трябва да допускаме гол най-важното. Дано продължим и да станем свидетели на нова приказка в Европа от страна на Лудогорец.

biancorosso
26.07.2016 10:48

Късмет, дано отстрамят отново страната ни в Европа *smile* Цървена звезда са единствено едно ИМЕ, нищо друго. Като класа са далеч от Лудогорец, но е абсурдно "зелените" да ги подценят. Ако това стане може и Звезда да продължи, но ако няма подценяване не би трябвало Лудогорец да им проблеми.