Вратарят на Дебрецен: Левски ще почака за Лигата

11:00
Вратарят на Дебрецен: Левски ще почака за Лигата
Дни преди първия решителен мач за влизане в групите на Шампионската лига между Левски и Дебрецен, "Меридиан Мач" откри за интервю стража на унгарците Вукашин Полексич. Черногорският вратар веднага се съгласи да отговори на въпросите ни. Освен за двубоите със "сините" той говори за световната квалификация с България в началото на септември, както и за познанството си с Валери Божинов и треньора на Левски Ратко Достанич.

- Г-н Полексич, готов ли е Дебрецен за двубоите с Левски?

- Смятам, че сме готови. Намираме се в добра форма. Левски обаче също е стойностен отбор. За мен шансовете са 50 на 50 или са така поне докато не се изиграе първият мач.

- Какво знаете за играта на Левски, гледахте ли вече техни мачове?


- Сам гледах записи и на двата им мача с ФК Баку. Тепърва предстои целият отбор да наблюдаваме двубои на Левски и да ги разузнаваме детайлно. В Левски умеят да играят футбол, имат и добри изпълнители. Смятам, че на реванша в София ФК Баку лесно пусна два гола. Чакат ни два много тежки и непредвидими мача в София и Будапеща.

- С какво ще ги изненадате?

- Ние ще играем, както срещу Левадия в предишния кръг, сигурно в отбрана и в средата на терена. В София ще се възползваме от удобни възможности за контраатака. Много важно е да успеем да отбележим гол в България. Мачът в София е много, много важен. Аз мисля, че Левски има предимство, че ще е домакин в първия мач.

- Кои са силните и слабите страни на Дебрецен?

- Най-силната ни страна е защитата. Там разполагаме с добри изпълнители - Ласло Боднар, Леандро де Алмейда. Мисля, че сме зрял отбор за Шампионската лига, така че Левски ще почака.

- Това, че мачът ще се играе в Будапеща, със сигурност е минус за вас?


- Винаги е минус, когато не играеш на своя стадион, но какво да се прави. Ако в първия мач постигнем добър резултат, на реванша в Будапеща съм сигурен, че ще дойдат 40 000 - 50 000 зрители. Цяла Унгария е зад нас, всички в страната се интересуват от този мач.

- Начело на Левски е сръбският треньор Ратко Достанич, знаете ли нещо за него?

- Познавам го от времето, когато беше начело на Цървена звезда. Тогава аз пазих за Сутиеска. Той искаше да ме вземе в Звезда, но ръководствата на двата клуба не се разбраха за условията.

- Бихте ли разказали нещо повече за кариерата си?

- След Сутиеска преминах в италианския Лече. Тогава в тима за две години се засякох с вашия национал Валери Божинов. За Лече играеше и Мирко Вучинич. Бяхме страхотна компания. И до днес поддържам контакт с Божинов. После се върнах пак в Сутиеска, а оттам преминах в унгарския Татабаня, за да се стигне до Дебрецен, с който през миналата година станах шампион.

- След по-малко от месец отново ще се изправите срещу българи, този път с националния отбор на Черна гора, какво очаквате от този сблъсък?


- България е яка селекция, показа го и в първия мач в Черна гора. Тогава не се предадохте и ни изравнихте в края. Разполагате с отлични играчи - Бербатов, Мартин Петров, Стилян Петров. Ние обаче няма какво да губим в този мач. Ще дойдем за победа, пък каквото стане.

- Освен мача през септември миналата година друг път играл ли сте срещу българи?


- Не, не си спомням.

- Що за отбор е Дебрецен, преминахте през иглени уши, за да стигнете до мачовете с Левски?

- Клубът е стабилен финансово. Има доста спонсори. Смятам, че напълно заслужено стигнехме до плейофите с Левски. Дори и да отпаднем, сме си осигурили вече участие в групите на Лига Европа, което също не е малко. Срещу Калмар направихме много силен мач у дома и спечелихме с 2:0, въпреки че отбелязахме късно головете. На реванша (б.а. - 3:1 за Калмар) вкарахме ранен гол и това ни отпусна и успокои, което без малко обаче да ни изиграе и лоша шега. Срещу Левадия пък постигнахме две победи с по 1:0, което се оказа достатъчно. Не сме за подценяване, ако в Левски си мислят така.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MB_KrisS
18.08.2009 02:13

Българите сме злобен народ. Може ли да играе български отбор и ти да идеш да подкрепяш другия. Колкото и да е в евротурнирите всеки казва българския тим, никой не казва Левски или ЦСКА. В евротурнирите Левски и ЦСКА не са съперници, докато виж Манчестър и Ливърпул са. Като стигнем това ниво добре, но все още сме далеч от там. Сега номера е всички бг отбори да бият, за да трупаме актив, който после ще е от полза както на Левски, така и на ЦСКА, така и на Литекс и другите.

donatelo
17.08.2009 18:25

chorbaspor,много си прав тука братле.Мога дасе обзаложа дори ,че на стадиона в Унгария ще има чорбари ,които ще подкрепят отбора на Дебрецен.

onzzy
17.08.2009 13:32

не знам дали фенове на един отбор подкрепят друг но няма друга страна в която да освиркват собствените си футболисти или феновете да се бият помежду си на мач на националния отбор

lucky_79
17.08.2009 12:51

*joking* няма такъв филм 40 000--50 000 хиляди да ги подкрепят в Будапеща не ми се вярва *stop* Горките още от сега треперят,наще момчета трябва да го осъзнаят това и да ги почнем още от началото на мача *wink*

TigerJK
17.08.2009 12:32

идеологията на футболния фен на даден отбор едва ли е много различна, тва че там футбола е по-развит, не означава че хората там са по-умни *joking*

TigerJK
17.08.2009 12:12

абе далеч съм от мисълта, че фенове от вечните врагове на Дебрецен ще идат да викат на стадиона за тях.. тва все едно фенове на манЮ да идат да викат за Сити за някой евротурнир.. или фенове на Тотнъм да идат тая седмица на Арсенал-Селтик и да подкрепят Арсенал... успокойте се малко *joking*

chorbaspor
17.08.2009 11:53

"Винаги е минус, когато не играеш на своя стадион, но какво да се прави. Ако в първия мач постигнем добър резултат, на реванша в Будапеща съм сигурен, че ще дойдат 40 000 - 50 000 зрители. ЦЯЛА УНГАРИЯ Е ЗАД НАС, ВСИЧКИ В СТРАНАТА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ТОЗИ МАЧ!"
Обърнете внимание на това фенове на Çorbaspor !!!